Първанов: Жан Виденов можеше да се върне по-рано, не го подценявайте

Сега всеки е срещу всеки, не е ясно къде е барикадата, посочи президентът
103
Първанов: Жан Виденов можеше да се върне по-рано, не го подценявайте
Снимка: БГНЕС

"Може би едно по-ранно завръщане на Жан щеше да е по-лесно приемливо, повече хора щяха да си спомнят, но може би това е част от тактиката на формацията. Внимателно прочетох техните послания. Не бих ги подценявал. Времето е твърде кратко, за да могат те да съберат достатъчен брой гласове, за да влязат в парламента и да играят решаваща роля, но може би мислят в перспектива". Така президентът (2002-2012 година) Георги Първанов коментира пред Нова телевизия завръщането на бившия премиер Жан Виденов в политиката.

Още по темата
"Преживял съм много и всеки път си казвам, че това е невиждана конфронтация. През 1996 г. на "Позитано" летяха павета, всеки момент се очакваше да нахлуят протестърите, едва ли не да запалят сградата. Тогава сякаш беше ясна барикадата. Ние бяхме от едната страда, от другата - Костов и компания. Сега барикадата е навсякъде, сега е всеки срещу всеки и то по възможно най-тежкия начин. Конфронтацията е хранителната среда на некадърните политици. Паветата през 1996 г. бяха истински, сега са павета думи, павета компромати", посочи Първанов.

Според него силово решение няма и не може да има. Апелът му към тези, от които сега зависи изходът от изборите и съставянето на правителство, е да започнат да преодоляват противоречията. Нека да си водят дебатите по ключовите въпроси, но да имат приоритети, по които да се договорят, апелира Първанов.

На въпроса дали има лидерски проблем в БСП, Първанов отговори: „Преди малко казах, че не бива да бъдем остри в полемиката със сродни леви формации, още по-малко ще чуете от мен крива дума спрямо партия от самата коалиция, особено що се отнася до БСП“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
9
 
! Отговори
Русофил преди 2 години
Е сега аз между Костя Копейкин и Жан Хипера ли трябва да избирам?
20
3
 
17
 
! Отговори
Име преди 2 години
Тези хора срам нямат. След 1989 г. оставиха дълг над 10 млрд. $, но отричаха до последно - малък бил, никакъв проблем. После Жан се оправдава за хиперинфлацията със това, че ... той трябвало да изплати дълга (който уж го нямало и бил малък, интервюта за Всяка неделя, ютюб). Друга причина било, че Луканов несъгласувано спрял плащането на дълга. Обаче в друго интервю Гечев, икон.министър на Жан признава, че е нямало друг изход, държавата нямала пари 1990 г. Не са се съгласували какво да лъжат ...
19
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Швейцария или която и да е скандинавска държава, ако някой политик излезне по телевизията да обяснява в "мене е хляба и ножа" или "аз съм дал", познайте дали ще е в парламента още по-малко 30 години във властта или лидер на управляващата партия или пък да се върне в парламента, тоя който ни докара до просешка тояга преди повече от 20 години. Това е и причината там да живеят добре, а тука да отбелязваме като роби на олигархията.
18
5
 
12
 
! Отговори
До всички коментари преди 2 години
Аз съм на възраст и знам какво беше по времето на Жан,едно пиле го правех ,на супа,зеле с пиле и яхния, това беше за месеца месото,ако е кайма, супа топчета, мусака,и кюфтета със сос.един килограм на три яденето.през другото време,леща,боб, картофи на постнно.когато ги купувахме за нас беше празник.я всеки сега да си е в браздата.живота ни мина а те се наживяха,децата им, внуците,да и пра внуците.моето семейството няма да гласуват.когато ми предложат пост в парламента тогава.
17
5
 
16
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До ЧебурашкаИстината е, че Виденов никой не го е свалял, а сам си отиде, както си призна наскоро! Явно не е могъл да остане, за да си отиде, значи, т.е. не е могъл да се справи с проблемите тогава, а каква ще е гаранцията, че ще се справи сега? Не само никаква, но дори и отрицателна - той връща старите духове на налагане не само с присъствието си, но и с цялото си отношение и поведение...Виденов ВЪН ЗАЕДНО С ЦЯЛОТО БСП ВОЙНСТВО! МИР и ЩАСТИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ!
16
2
 
14
 
! Отговори
Back to the.... преди 2 години
"Завръщането на бившите"Така може да се опише новия политически "сезон" 2021.
15
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жан е бушон! Изкараха го от нафталина за да насочат омразата на хората към реално лице, иначе се насочваше конкретно към БСП! Не знам кой подлъга Виденов, но пак ще го жертват с цел да спасят столетницата. Действат на принципа объркване и разцепване на насочената към тях омраза. А Виденов е т#пак, че пак им се върза! Лично мен ме притеснява това изкарване, говори ми че ще гърмят отново банки. Дано народа се осъзнае и ги измете от политиката во всеки, и Виденов, и БСП, и всичките и 3глави лами
14
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до там го докарахме, че Жан Виденов е колос в сравнение със сегашните политици....да не говорим, че той живее в гарсониерка, а всички след него са у бояна, драгалевци, банкя...нема да се оправим...
13
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама хич да не връща! Кой го извади от архивите пък него
12
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дааа бе, и сигурно Сорос ограби и фалира сумати банки, взе пенсиите на хората и ги прати в ЮАР за разпределяне в офшорките на комунистическия елит. Сигурно Сорос направи 1 лев 1 стотинка и докара хората да умират от глад и с 1 заплата да не могат да си купят 1 кг сирене. Интересно ми е като все запада ви е виновен, защо комунистите пратиха децата си с крадените пари да учат в Кеймбридж и Оксфорд? С парите на нашите старци, на нашето здравеопазване бяха обучени ча#ветата им, за да се връщат сега
11
2
 
9
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен10Каква родина ще предава Жан,***.чо! Един човек, който с политиката/действия и бягство/ си съсипа родината, вече я е предал много пъти! Сега отново я предава, търсейки отмъщение, власт, не решение на проблемите...Насила хубост не става! БСП не само съсипаха Държавата но и морала на хората и трябва да си отидат от политиката за да можем да се възстановим - не може да те дразни дразнителя, причинителя за болестта ти, а ти да се лекуваш...Тези хора в БСП дори не разбират какво правят!
10
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АЙ АЙ АЙ АЙ А "Сюмрук, нож и автомат"? БРЕЙБРЕЙ БРЕЙ. А няма ли да повика Непобедимая Червена армия? Щото без нея комунисти в България никога нямаше да вземат власт. ГАДОВЕ. Малко им беше 45 години да ни загробват, ами сега пак изпълзяха от канализацията като змии и се опитват отново да ни съсипят.
9
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жан Виденов е велик българин. Единственият политик в света, отказал среща със Сорос. След това Сорос започна с мръсните си игрички, довели до свалянето на Жан от власт.
8
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние изобщо не подценяваме Виденов, нито пък БСП. Само луд би подценил източени 10 банки, фалирал НОИ, безбожна инфлация. Хич не се притеснявайте за това, не ви подценяваме. Само се чудя, като отново извикате да дойдат танковете срещу народа, кой ще ви спре? Един от малкото достойни комунисти умря мразен от вас, именно защото не позволи танковете да минат през стачкуващия народ. Та питам се, кой ще ви спре сега да не избиете народа?
7
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стягай се народе, всички да гласуват на 11ти юли. Защото ако този и подобните му вземт власт не ни мърда 16тата република, когато не успяха да ни набутат, сега ще го направят.
6
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жан заяви, че ще отвърне на майкопродавците ако трябва с юмрук, с нож, с автомат. Но няма да предаде родината България без бой. Ето това е велик българин. А днешните са крадци и предатели.
5
1
 
6
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Конфронтацията е хранителна среда на некадърните политици-казва Първанов! Посредственост, разбира се!Пълен конформизъм! За да сме заедно, не трябва да лъжем и да дърпаме чергата към себе си, БСП!Конфронтацията е метод за разделяне на истината от лъжата, единствения метод!Не може да кажете на бялото черно!Не може да правите преврати!Некадърните политици се хранят от власт и пари, не от политически действия и ситуации..БКП при Живков беше пълна с некадърни политици, та дори и тези люспи са оттам
4
12
 
17
 
! Отговори
Марио преди 2 години
Жан Виденов е единственият български политик, който каза не на ***, той беше единственият, който каза не на ограбването на България. След като го свалиха от власт, какво стана, дойде т.нар. демокрация и разграбиха държавата. Колкото и да ви се иска, това е истината. П.П. не ме интересуват никакви партии, просто искам политиците да правят това, за което са избрани!
3
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жан Виденов е една зловеща карикатура от миналото. До нея ли опряха комунистите и не се ли срамуват да издигат този човек? Лукановото правителство допусна да изчезнат един милиард и 800 000 долара от държавния бюджет и ограби хранителните стоки та се наложи да се пуснат купони. Виденовото правителство нанесе поредният удар и направи долара 3000 лева, при кооето самите "социалисти" му поискха оставката. ЖАЛНА НИ МАЙКА, АКО ТОЗИ ВЗЕМЕ НЯКЯКВИ ГЛАСОВЕ. Значи не ставаме и за..ч......за зеле
2
6
 
16
 
! Отговори
4epa преди 2 години
ДРЪТИТЕ КОМУНИСТИ В ДЕЙСТВИЕ- ДЕМОКРАЦИЯТА Е В ОПАСНОСТ ,ТЯ НЕ Е ДАДЕНОСТ А ТРЯБВА ДА СЕ ЗАЩИТАВА НЕПРЕКЪСНАТА- ХОРА САБОДЕТЕ СЕ !!!!!!!!!!!