Нинова: Ще предложим Закон за развитие и на Североизтока

Да се вземат мерки за борба с комарите по Дунава, иска тя
29 юни 2021 08:37, Анисия Иванова
49
Нинова: Ще предложим Закон за развитие и на Североизтока
Снимка: БСП

БСП ще предложи специален Закон за развитие и на Североизтока заради тежките проблеми в региона, обеща лидерът на левицата Корнелия Нинова на среща в Силистра.

"След многото ми обиколки из Североизточния регион мога да кажа, че трябва специален закон и програма за развитие и за него. Опустелите села, лошите междуградски пътища, липсата на производство, бедността и безработицата са достатъчни причини, за да изработим стратегия за Североизтока още с началото на новия парламент. Северозападът, Североизтокът и Странджа-Сакар имат нужда от специално внимание", смята Нинова.

Тя добави, че от 1 юли Гърция ще получи 60 милиарда евро – за болници, за образование, инфраструктурни проекти. "А ние още не сме се подготвили Плана. В него има много големи възможности за регионално развитие и голяма част от средствата са за преодоляване на различията в регионите. В следващия парламент нашата парламентарна група ще има сериозен принос, ще работи от все сърце и всички сили за регионални политики за тези региони. Общата политика, която се прави, не може да стигне дотам", каза още Нинова.

По думите й туристическият бранш е пострадал най-много от кризата и най-важното, което той иска, е Дунав да стане туристически канал.

"Дадоха примери: морските ни курорти са развити – има много хотели, всичко е построено и презастроено. Планинските ни курорти са развити и там има достатъчно възможности за туризъм. Ако искаме да развиваме туризма, имаме няколко посоки и това са – минералните води на България, балнеотуризма, културния туризъм и река Дунав. Извадиха статистика какво правят по река Дунав европейските държави. Реката дава сериозен икономически стимул за развитието на икономиките им. Около Дунав са изградили такива системи, мрежа от индустрия, от транспортни коридори и просто са ги превърнали в един сериозен източник за техния БВП", каза тя
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
хахаха, преди 2 години
Да се вземат мерки за борба с комарите по Дунава, иска тя. Смятай докъде е докарано дереджето! Отделно *** сватбарската снимка. Жалки жалки жалки...
44
0
 
1
 
! Отговори
Професионалист преди 2 години
А югоизтока кога,че много сме зле.
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле тая наистина си вярва и се заобиколила с разни лели и млади булки сякаш сме на сватба. Леле колко е проста тая. Не мога да го понеса това да я видя във властта. направо лошо ми става. Нима народът ни е толкова изпростял или просто очакват някакви велики облаги които ще видят на куково лято? не знам вече не искам да си задавам този въпрос защото отговорът е отчайващ. просто мислете, хора нищо че изборите отсега изглеждат нагласени. да не ги допускаме тая и партийката й
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Работата е ясна. Очертава се поредната тежка изборна загуба за бсп на импексова. По-скоро светът ще свърши, но акълът и няма да дойде никога на тази женица!
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така ли ще се делим вече? На североизток, на северозапад. И на всеки по един закон пък дано да живне малко. Това е направо регионална дискриминация. Аз съм от Ямбол и тук проблемите не са малко нищо че имаме магистрала. Ами за нас закон? Кога?
40
1
 
4
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
Петилетката в съкратени срокове няма ли да предложиш? Североизтокът беше житницата на Б-я и курорта на СССР и Румъния. Пътищата били разбити, ама служебните БСП спряхте АМ Хемус и пари за асфалт не давате, щото не се ядял. Сега няма кой да произвежда "ядене" щото никой не го стимулира, инфраструктура няма, само рекет и празни обещания. Добрич, Силистра, Варна от десетилетия са комунистически, обаче няма от къде да се краде вече, та ще предложим закон, ура, другари
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да се предложи закон за връщането на Техноимпекс на българите.
38
1
 
5
 
! Отговори
от североюг преди 2 години
щяла да предлага :) що не го направихте до като бяхте на власт *** другарко импексова ? при вас всичко е обещания , демек НИЩО !
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДрОгарке, НапраУ са мести да живеЙш там!
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко Рашков в схема със съдия-изпълнителка! Заграбени са 2 къщи с декар двор за 189 000 лв. срещу 44 000 лв. Семейство стопани остава на улицата...
35
1
 
8
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
ТОЗИ ЗАКОН ТРЯБВА ДА БЪДЕ РАЗРАБОТЕН ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ БЕ Д.РУГАРКЕ.
34
1
 
4
 
! Отговори
4epa преди 2 години
ДО Anonimen ОСМИХНАТА- ЗАЩОТО С ПАМУК ДУША ВАДИ !!!!!!!!!!!
33
2
 
9
 
! Отговори
Men преди 2 години
Първа точка от новия закон е спиране строежа на магистрала Хемус. Ааа, всъщност това вече го направихме.Нинова
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Миро "Абе що и вярвате на тая лъжкиня.За нея лъжите са като Добър ден.Ако не лъже се задушава" Ние не й вярваме, но русофилите гласуват за нея, защото тя им обещава, че ще живеят на гърба на другите, а на един некадърник и мързеливец това обещание му е достатъчно, за да избере за кой иска да гласува.
31
7
 
2
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Нинова поне е усмихната, а не като другите тъпотии от намръщени, по_намръщени!! Ама простият народ харесва м,у,т,р,о,г,е,н,и. по_намръщени и по_алчни!!
30
6
 
3
 
! Отговори
Член 1ви преди 2 години
До Анонимен 24 "По-добре предложете закон за забрана на шайката Гроб." Дай направо да върнем Член 1 от Конституцията на НРБ, където черно на бяло си пишеше, че БКП е управляващата партия, а? Така не искаш ли?
29
1
 
9
 
! Отговори
Миро преди 2 години
Абе що и вярвате на тая лъжкиня.За нея лъжите са като Добър ден.Ако не лъже се задушава
28
0
 
6
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Плана за възстановяване е като бялата лястовица, всеки говори за нея, а никой не я виждал
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ще" предложим, "Ще направим" ... за това Герб печели .... само с приказки преди избори нестава. По тая логика за 30г отдавна трябваше да сте оправили тея баби дето ходите да се снимате с тях:))) Жалка работа
26
0
 
5
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
ЗА КОЙ БЕ НИНОВА ЗА ТЕЗИ ДРУГАРИ ДЕТО ПРИТИЖАВАТ МИЛИОНИ ДЕКАРИ ЗЕМЯ ЛИ