"Пирогов": Министър Кацаров не е бил на контролен преглед

Срокът след първата му хоспитализация бил изтекъл, обясниха от болницата
Обновена: 17 юли 2021 14:39 | 17 юли 2021 13:35, Петя Славова
101
"Пирогов": Министър Кацаров не е бил на контролен преглед
Снимка: БГНЕС

Продължава размяната на реплики в задочния спор между болница "Пирогов" и служебния здравен министър Стойчо Кацаров. Вчера пред БНТ министърът каза, че не е лежал в болницата в края на януари, а е бил на контролен преглед.

От "Пирогов" обаче заявиха, че това няма как да е вярно, тъй като срокът за безплатните прегледи след първата хоспитализация е изтекъл. Вчера от болницата в официална позиция настояха за оставката на Стойчо Кацаров.

Стойчо Кацаров не е бил на контролен преглед в края на януари, а е хоспитализиран с негово знание като са му направени изследвания, които не е заплатил. Това коментираха днес за БНТ от болница "Пирогов". Министърът вчера отрече да е бил приеман в болницата.

Още по темата

 "Аз съм отишъл на контролен преглед след като съм лежал през декември месец в ковид, да повторя още веднъж, всеки пациент има право на два безплатни контролни прегледа и изследвания. Отиваш, извършват се, ставаш и се прибираш в къщи", заяви Стойчо Кацаров - служебен министър на здравеопазването.

Справка в болничната система на "Пирогов" е показала, че министърът е приет за лечение от ковид на 2 декември и е изписан на 12 декември. Два безплатни прегледа се полагат в срок от един месец. След това изследванията се заплащат. Лекуващият му лекар вчера потвърди за БНТ, че Кацаров е хоспитализиран през януари.

 "За да не плащаш други изследвания, ако се налагат такива. Той се поклащаше ей така и казваше - да, но няма да спя тука. с бележка от мен д-р Кацаров и съпругата му са прекосили целия двор, отишли са на регистратура, чекиран е с неговата лична карта, не с моята. прегледан е още веднъж, взета е кръв, направена е кардиограма, направен е скенер, след което се върнаха с листчето в ръка", отбеляза доц.д-р Петър Атанасов, завеждащ клиника по вътрешни болести в "Пирогов".

Спорът между министъра и болничното заведение възникна след проверка на касата, която констатира отчетена, но неизвършена дейност.

 "Тези 400 души, ако са недробосъвестни, ако между тях има недробосъвестни хора с епикризата, която имат могат да си извадят пожизнени ТЕЛК решения и до края на живота си да получават пенсия за обща инвалидност", заяви Стойчо Кацаров - служебен министър на здравеопазването.

От "Пирогов" днес разпространиха позиция, в която казват, че съгласно Наредбата, която министърът е подписал за чернодробна цироза не се определя пожизнен срок при освидетелстване в ТЕЛК.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
2
 
2
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Навремето лекарите се бяха размучали за заплати и Ту лупа им позволи да изкарват пари по втория начин и те се кротнаха. После им подари закон, който им дава право да детибействат безнаказано, което доведе до откровени убийства. Време е нещата да потекат е правилното русло.
79
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямат оправдание за краденето. Като има проблем с недостиг на пари, има си законов начин да се поправят нещата. Просто им е по-лесно да крадат.
78
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не министър, со,пол.
77
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пияндето Кацаров не си е платило прегледа.Срамота
76
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От човек с цироза нама как да очакваме мъдри решения
75
0
 
4
 
! Отговори
крадльовци преди 2 години
Едни си плащат и за избор на екип, и за медицински изделия (които по незнаен начин се връщат в лафката, за да бъдат отново закупени от следващия пациент), и за кнсумативи, и 50 лв на санитарката (ако я има) и..., а други са богопомазани братя и са си построили комунизма - за тях и пътеки и пътища и магистрали и резиденции.
74
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От Селяка: ако тоя Атанасов не е крал, кой ще го закача за нещо?
73
4
 
4
 
! Отговори
Е, па... преди 2 години
Разбира се! Не е бил на никакъв преглед. А дори и да е бил, това не е и не може да бъде основание за създаване на документи за хоспитализация! Защото такава не е имало. И те си го признават! Касата е платила на болницата за хоспитализация, която не е била осъществена! Сумата по тази клинична пътека не е малка. Т. е. Пирогов се е облагодетелствала, без да е извършила вписаните в документацията изследвания и лечение! Не е похарчила пари, а е получила такива! Явно нарушение!
72
5
 
7
 
! Отговори
ццц преди 2 години
за селяка по долу: дано не отидеш там аз където съм бил, защото ще запееш друга песен. долу ръцете от доц. Атанасов! Сепсис и много други заболявания, не се лекуват за опредеделен период от време и когато иска някой да помогне за простия българин и за скапаната мафия в парламента е крадец. Скапаняци!
71
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май не е зле всички да си проверим дали нямаме по някоя диагноза, за която не знаем. Като се замисля, познавам много хора, които не са стъпвали от години на лекар, а в същото време като погледнеш статистиките излиза, че едва ли не в държавата ни няма здрав човек...
70
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига защитавахте крадците от Пирогов. Срам. Тези хора трябва да се засрамят, а не да наглеят. Истината е че 30 години са коткани от всяка власт и обучени да крадат. Тези от бялата мафия най-трудно ще се разделят с кокала.
69
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва и аз да се провера, да нямам някоя диагноза по здравна каса.
68
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов ще извади от чекмеджето и ще допълни в хазната откраднатото от лекарите в Пирогов чрез фиктивни хоспитализации. Нали се кръсти на обратно колко много обича българите. Да покаже че ни обича повече от еврото и златото в чекмеджето си
67
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Упорито обаче се втълпява това, че видиш ли лекари били и всичко им е позволено. И това, че е точена касата не е проблем, а е наложително даже, щото ковид, мовид и т.н. Не вдявам. Аз не съм лекар, ама бачкам като луда, за да оцелея. И не мисля да крада.
66
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ме кефи как двете страни започнаха да се топят едни други! Сега ще си извадят всичките кирливи ризи в стремежа си да очернят другарчето. А иначе е ясно, че са в един кюп и всички трябва да си ходят. Защото дори да е станало със съгласието на Кацаров, това не отменя вината на този, който е уредил това да се случи. Ако бяха толкова честни и добри, дори Кацаров да иска, просто щяха да му откажат, а не да го пуснат по пътека, от която ще вземат много повече пари, отколкото от изследванията.
65
4
 
1
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Не е бил според бялата мафия която краде пари от болния бългърски народ
64
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 70: И не само той.
63
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълна реформа на здравеопазването. Представата не издържа при пандемията и показа че не е годна и трябва ректорът и нов процес. Закриване на болници, е-здравеопазване, запушване на течовете и кражбите (50 милиона загуба - откраднати в Александровска, фалшиви трансплантации в Лозенец и т.н. И т.н.). Не на модела на управление с хвърляне на пари през прозореца на джипа
62
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно колко много народ подкрепя нарушаването на закона..
61
10
 
10
 
! Отговори
куклус преди 2 години
Народе ревем срещу докторската мафия и здравното ни обслужване а когато мазола със нарушенията се настъпи започваме да ревем че не бивало така.Кацаров всъщност се показа милостив и не бръкна във всяка една болница за да извади всички кирливи ризи щото подобни нарушения са публична тайна във всяка болница.