ГЕРБ или ДПС? Това били партиите, които ще решат съдбата на кабинета

Най-вероятно обаче било да има нови избори
130
ГЕРБ или ДПС? Това били партиите, които ще решат съдбата на кабинета
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ или ДПС ще трябва да решат съдбата на този кабинет, смята Добромир Живков от социологическата агенция "Маркет Линкс".

"Допреди два дни сякаш имаше изгледи, че правителство ще има, защото между ДПС и ГЕРБ има доста динамични взаимоотношения под повърхността. Но това са двете партии, които имат най-голям интерес, може би заедно със самите ИТН, да няма избори и да има редовен кабинет. Затова, имайки предвид, че има видимо охладняване между ИТН и другите две протестни партии, то БСП и вероятно ГЕРБ или ДПС ще трябва да решат съдбата на този кабинет“, коментира той пред БНР Според него обаче едва ли ще има правителство.

Още по темата
Действията в политическото пространство, предприети от ИТН, не отговарят на дневния ред на обществото и на дневния ред на протеста, смята Живков.

По думите му в средносрочен период това ще донесе негативи на ИТН.

"Не виждаме към момента дори декларативно от проектопремиера желание за промяна, категорично, на модела. Той говори за приемственост", коментира социологът.

"Има едно изместване от тези приоритети, които хората заявиха на улицата и затова, малко или много, лично аз имам съмнения, че "партия на протеста" би следвало да се отнася към ИТН“, посочи той.

Живков открива "и елементи" на гъвкавост в поведението на ИТН, но изтъкна, че би трябвало българската политическа култура да мине на следващ етап и политическите лидери, които имат мандат, "да не се държат арогантно, налагайки определи свои виждания и лица, без да преговарят с останалите".

"Оставам с впечатление, че не се търси реална подкрепа, въпреки всичко. И не се търси споделена отговорност. Тук има съществен проблем", призна той.

Относно конфликта на ИТН със служебни министри, Живков отбеляза, че той ще има отражение.

"Трудно е отсега да кажем в какъв аспект и количествено как би се отразило върху подкрепата на ИТН, но не може да не отчетем, че ще има разочарование", обясни той.

На 11 юли се появиха нови гласоподаватели за ИТН, но отпаднаха част от тези, които подкрепиха партията на редовния вот на 4 април, посочи социологът.

Добромир Живков изрази мнение, че не само заради атаката към министри от служебния кабинет,  но и заради действията на ИТН и състава на предложения проект за Министерски съвет ще има разочарование сред симпатизантите на партията на Слави Трифонов, което ще се отрази в следващите социологически проучвания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още по темата: ДПСизбориГЕРБИТН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
4
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Змията се вие. А особенно пепелянката,с всичката си некадъност а е творческа,се вие и хапе винаги изотзад. Кое е змията в случая?Змията е цялата така конфигурирана от евреите политическа каста,цuranska по произход, която е пропорционално разпределена във всички опозиционни и неопозиционни партии,асоциации,струкрури. Азъ съмъ наследникъ на Вокилъ и нося кръвта на святъ ВолгГалски Народъ! Азъ победихъ Пепелянката! На гръцкият двуезиченъ Георги,му казвамъ едно: "Да живее Дракона ! Да живее Сатана !
63
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ми тогава, мъррльо, кой си ти да плюеш българските избиратели. За трите въпросни партии са гласували над милион човека общо, кой си ти въобще?
62
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЗозоСъжалявам на такива като теб не може да се помогне явно си много горд, че си прочел целия "Винету".
61
4
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
За всички функционално неграмотни: Без негов кабинет /ИТН+БСП/ или актуализиран бюджет до президентските избори Рундю ще абортира :)))))))))))))))))))))))))))
60
6
 
7
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Щом генерала доктора на разпъването на маркуч е сниман да целува ръка и г-ъз на хидроинжинера философа доктор амет доган всичко е точно
59
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ ще подкрепят ИТН и ще принизят Славчу до кученце, което лае срещу господаря си, какъвто всъщност е случая. Не че ГЕРБ е добър избор, но другите партии са пълна трагедия.
58
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми щом Ристо взе да си хапе устните в парламента.....:) Ивето обаче е жена на място, как им се кара като на малки деца.....хахахаха :)) Ако има нещо позитивно при Слави, това е Ивето, не цепи басма на никой :)
57
9
 
4
 
! Отговори
334 преди 2 години
Политолози, социолози, анализатори...всички са платени и обслужват силните на деня - ГЕРБ, ДПС, БСП, ДБ.. Само не и ИТН. Защото това е единствената партия, която се опитва да промени системата, да не участва в задкулисни споразумения, да следва програмата си. И този нещастен "анализатор" нека не предрича негативни резултати за ИТН от нови избори. Тъкмо обратното. Пак ще гласуваме за тях, докато не вземем властта.
56
11
 
3
 
! Отговори
Василев преди 2 години
В България няма нишщо нормално, всичко е обърнато с главата нагоре, чалгарите от Шоуто на Слави са най-искренни и последователни в своите действия, докакто всички други се борят за власт,облаги и постове, а на Бати Бойко му треперят крачолите, че ще загуби своите канали за власт и влияние, и кюлчета с парички!!!Агент Рики Грийн!ЦРУ!!!
55
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долу военната хунта !
54
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не харесвам Слави, но допуснат ли да ми харчат парите някакви си обидени партийки трети път ще ида да гласувам за него и приканвам всички да направим един наказателен вот против останалите партии, които не желаят да управляват, а искат властта за да крадат и го доказват, неподкрепяйки създаване на правителство, а харчене на милиони заради селски сръдни.
53
2
 
12
 
! Отговори
Ми тогава преди 2 години
за чий х.. ни бяха 2 пъти избори? За да решават пак ГЕРБ, ДПС и БСП? Егати съдбата!
52
1
 
7
 
! Отговори
ДЪРТИКУРТИ преди 2 години
Тази ръчичка на снимката колко ли члена на партията е... здрависала?
51
0
 
2
 
! Отговори
noname преди 2 години
Още един пророк изпълзя от блатото.
50
3
 
8
 
! Отговори
Зоро преди 2 години
Защо така бе, нали Славка и Корнелия се взеха??? Аааа сега пък Ристю се чуди какъв да е в брака, може би втора булка???
49
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И съвсем ще паднат маските, за да лъсне ясно бабуването на агент Сава от Дръндар за раждането на "чалгарската " партия.
48
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
грух грух герберси *** иматели парички за зоб?
47
9
 
1
 
! Отговори
Василев преди 2 години
При нови избори и при машинно гласуване, Славчо ще пусне по пързалката всички партти без изключение!!!Славуцата и неговата чета се оказаха корава дружина без да им мигне окото, така може да действат хора , които няма да загубят нищо и са професионалисти в своята област, не са некадърници да чакат на хранилка парички!!!Агент Неш Уйтакър!ЦРУ!!!
46
5
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
До Анонимен .....Ами точно де. Работи се по стария бюджет. А вие първо вижте каледнара, че става смешно вече :))))))))))))))))))))))))))) За какво рундювците реват като вдовица за *** за актуализация на бюджета, а?
45
0
 
3
 
! Отговори
Живко от Варна преди 2 години
САЩ и Турция л ше решават съдбата на кабинета ?