Радев: Да бъдем подготвени при нова вълна, без всяване на паника

България е на трето място по смъртност в ЕС, стана ясно на среща при президента
6 авг 2021 14:10, Нели Христова
140

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Парламентът да свърши своята работа и да актуализира бюджета, призова държавният глава Румен Радев на работна среща със служебния кабинет.

Държавният глава събра премиерът и министрите на "Дондуков" 2, за да обсъдят заедно състоянието и тенденциите на развитие на пандемията от коронавирус в страната.

Още по темата
"Какво ще последва, ако не се актуализира бюджетът? Това трябва да го знаят българските граждани", посочи Румен Радев. Той бе категоричен, че целта на срещата не е да се дискутира евентуален локдаун, а за да може обществото да знае как правителството управлява кризата и какви ще са бъдещите мерки мерките. Случаите растат и специалистите казват, че сме на прага на нова вълна от COVID-19, посочи Радев, който разкритикува предходното управление за "хаос с мерките", "липса на план" и използване на НОЩ като "параван за политически цели".

Държавният глава поздрави здравния министър д-р Стойчо Кацаров, че ръководеното от него ведомство е изготвило подробен план, в който има ясни мерки за това как да се разгърне здравната система, за да се минимизира последиците от епидемията. Радев поиска от Кацаров и лични гаранции за осигуряване на спокойствие в работата на медиците.

"България е на трето място в ЕС по смъртност и на осмо място в света. Това е много тревожно състояния", категоричен бе президентът, допълвайки: "Целта не е да затваряме бизнеса и да затваряме държавата".

"Трябва да бъдем подготвени при нова вълна, без всяване на паника", обърна се още Радев към министрите от кабинета.

Държавният глава обърна внимание и на няколко други актуални теми.

"Има криза с пожарите. На вратата чука и евентуална политическа криза и евентуална мигрантска криза", посочи той и предупреди, че фронтът на големия горски пожар в РС Македония вече е само на 4 километра от българската граница. Според Радев не трябва да има упреци, че в югозападната ни съседка са били изпратени български огнеборци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРОРУСКИЯТ МРЪСЕН ИНФИЛТРАТ РАДЕВ ПРОДЪЛЖАВА ДА РУШИ БЪЛГАРИЯ
44
11
 
7
 
! Отговори
До 50 преди 2 години
Ааа,не! БСП никога на власт! Искам служебното правителство,искам Радев,а другите измамници в кауша!!!!
43
6
 
7
 
! Отговори
Venom преди 2 години
Все още никой не е доказал, че има каквито и да било вируси. Най тъжната професия/специалност е вирусолог. Вирусолозите са токсиколози, нищо повече.
42
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"стана ясно на среща при президента" .... бря, на фигуранта чак сега ли му се изясни??? демек до сега той нищичко не е знаел?!
41
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е най-важното - без всяване на паника. Редно е накрая всеки, който плаши хората, да бъде осъждан и да изтърпява ефективната си присъда. Моля, ако обичате, нито е първото, нито последното заразно заболяване. Дори е далеч от най-смъртоносните. Който ви повярвал - повярвал,останалите все повече се убеждават, колко кьор-фишек са пландемичните изказвания и фашисткия натиск за затваряне и насилствена ваксинация дори на преболедували вече хора. Лъжливото овчарче!
40
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все още никой не е доказал, че има вирус. Планетата е населена от TVзомбита.
39
2
 
5
 
! Отговори
червената пр***ня преди 2 години
кутев махни въ---шливия *** от тук бе
38
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха снимка 3 екшън драма. Кацаров получил повиквателна от морето. Газ на джапанките и обратно в София. След 2 месеца как има право на отпуска министър? не трябва ли поне 6 месеца да е работил?
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До "Гадев нали нямаше вирус???": Вирус има, досега сме го наричали грип.
36
9
 
17
 
! Отговори
Анти Радев преди 2 години
Като пилот не го зная какъв е бил, и не ме интересува, но като вожд на държавата издиша отвсякъде. Гаф след гаф, шаблон след шаблон, глупост след глупост. Целият свят се смее с нас и има защо.
35
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ИзмаменГласувайте за БСП , те са безобидна партия , не са агресивни, имат добри кадри, а не калинки, а и винаги са били национално отговорни, за разлика от герберите, въпреки че са непрекъснато под удари и оплюване, но точно през управлението на БСП страната и хората бяха най-добре!
34
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев, ти чак след 2 години разбра, че има вирус - хахахаха
33
5
 
11
 
! Отговори
Зелен чорап-чалгар преди 2 години
Абе фигурант ,нали нямаше вирус бе цър вул ОСТАВКА МУТРО!!!!
32
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ааааа, не така, г-н президенте, българинът си иска ГЕРП, преизбира си ги три пъти поред, псува алтернативите, и иска да се всява паника!
31
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гадев нали нямаше вирус???
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АЗ ГОСПОДТи ли си Господ , не знаех, явно си се взел за Господ и си за психиатрията. А такова правителство на геноцид,подслушване,следене и терор като Бойково-Цветановото , не бяхме имали, но герберите не го усещаха ,защото не те бяха мачканите,убиваните, разболяваните, ограбваните, а народа, над герберите имаше чадър и не усещаха нищо, нито виждаха как гробищата се пълнеха скоростно , нито как се обезлюдяваха районите, поради безхаберието и безочието им!
29
5
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
.............Парламентът да свърши своята работа и да актуализира бюджета............ ............Хахаххааааа, а швепс на клечка не искате ли? Рундю и Чашков са отговорни за смъртта на 1 пилот, 1 офицер и 2 горски ... за сега. Всеки ден все по-голямо наакване ги чака рундювците.
28
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н Радев, на 3 март 2020год. вие лично от Шипка се провикнахте, че това е вируса на страха и вируса на предателството. С това подтикнахте хората към подигравки и съмнения има или няма вирус. Като има криза с пожарите защо пратихте огнеборците в РС Македония, а хората в България изгоряха понеже гасят неспециалсти огнената стихия? Много трески имате за дялане, но виждате само сламката в двора на комшията, а гредата във вашия двор не я виждате. Защо са Ви съветниците агенти на ДС? Хората не пасат.
27
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
само питам, и моля за отговор, в бг един президент колко мандата е възможно да има? за америка знам, че са два а в бг?
26
12
 
8
 
! Отговори
Измамен преди 2 години
Преди гласувах за ГЕРБ,те се оказаха крадливи,ниско интелектуално индивиди готови да ни затрият за пари. Сега гласувах за Слави,но се оказаха същите лапачи! Тържественно обещавам на есен да ми е последното гласуване за президент и ако не се променят нещата,ще трябва да грабваме сопата! Защо,когато вземат властта ,тези алчници забравят какво са обещали? Защо не направят ревизия на предните крадльовци ,ей така за назидание на следващите,защо??