Радев: Да бъдем подготвени при нова вълна, без всяване на паника

България е на трето място по смъртност в ЕС, стана ясно на среща при президента
6 авг 2021 14:10, Нели Христова
140

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Парламентът да свърши своята работа и да актуализира бюджета, призова държавният глава Румен Радев на работна среща със служебния кабинет.

Държавният глава събра премиерът и министрите на "Дондуков" 2, за да обсъдят заедно състоянието и тенденциите на развитие на пандемията от коронавирус в страната.

Още по темата
"Какво ще последва, ако не се актуализира бюджетът? Това трябва да го знаят българските граждани", посочи Румен Радев. Той бе категоричен, че целта на срещата не е да се дискутира евентуален локдаун, а за да може обществото да знае как правителството управлява кризата и какви ще са бъдещите мерки мерките. Случаите растат и специалистите казват, че сме на прага на нова вълна от COVID-19, посочи Радев, който разкритикува предходното управление за "хаос с мерките", "липса на план" и използване на НОЩ като "параван за политически цели".

Държавният глава поздрави здравния министър д-р Стойчо Кацаров, че ръководеното от него ведомство е изготвило подробен план, в който има ясни мерки за това как да се разгърне здравната система, за да се минимизира последиците от епидемията. Радев поиска от Кацаров и лични гаранции за осигуряване на спокойствие в работата на медиците.

"България е на трето място в ЕС по смъртност и на осмо място в света. Това е много тревожно състояния", категоричен бе президентът, допълвайки: "Целта не е да затваряме бизнеса и да затваряме държавата".

"Трябва да бъдем подготвени при нова вълна, без всяване на паника", обърна се още Радев към министрите от кабинета.

Държавният глава обърна внимание и на няколко други актуални теми.

"Има криза с пожарите. На вратата чука и евентуална политическа криза и евентуална мигрантска криза", посочи той и предупреди, че фронтът на големия горски пожар в РС Македония вече е само на 4 километра от българската граница. Според Радев не трябва да има упреци, че в югозападната ни съседка са били изпратени български огнеборци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
14
 
7
 
! Отговори
браво преди 2 години
Представете си какъв дразнител и трън в Д-то на гербаджиите е президентът Радев, след като и двата (останали) трола са на линия. И чебурашкин и калекото, сън не ги лови горките, за да се включат "адекватно" в статия за президента.Не могат да се примирят (воглаве с банкянския ), че Радев е по-одобряван от чекмеджан. Свиквайте, защото гербаджийската хунта е история, Борисов може да посети евентуално ЦСЗ, но не и МС, а за президенството да не говорим.
24
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
най много умират благодарение на мръсния въздух който дишаме и никой не взима отношение по въпроса, и втора позиция която отнема животи в бг е катастрофите
23
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев чорап на годината. Ураааааааааааааа
22
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лелее, Радев сега разбра, че има Ковид19? :D Български реотан.
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Според Радев не трябва да има упреци, че в югозападната ни съседка са били изпратени български огнеборци.".......Как тогава ще коментира информациите че нашите противопожарни коли са били замеряни с камъни, а пожарникарите ни псувани и обиждани? В официоза на ВМРО-ДПМНЕ "Република" вчера е имало статия с антибългарски характер, като властите в Скопие са били упреквани че са допуснали български пожарникари и наш телевизионен екип на тяхна територия.
20
4
 
13
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
ПУЧ защо не размахаш юмруче
19
4
 
2
 
! Отговори
Ken преди 2 години
От снимките разбрах, че докато мълчиш и само дишаш можеш да разпръснеш вируса. Когато говориш няма страшно и може да свалиш маската.
18
4
 
11
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Фигурант нали нямаше вирус и ги събираше на Бузлуджа кво ти стана
17
3
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
ПУЧ защо не резмахаш юмруче
16
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради хората в цялата държава намачкани от ГЕРБ,всички уж са срещу ГЕРБ,а всъщност обслужват ГЕРБ,от президента и служебното правителство през ДПС и партиите от ЕНП.Всички срещу народа ни. "Когато Смъртта е ловец,Слави, воини трябват, не дипломи и езици.Воини,които са драни,изранени,но светли.Когато не си воин,Радев,мишоци и плъхове лазят около теб, мишкувайки, докато захлупен в буркан спиш.Когато не си воин и да побеждаваш,плъхове са построили трона ти. За да го изгризат. Воин или плъх
15
6
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
Шайка НЕКЪДЪРНИЦИ съвсем скоро всичко ще ви се върне.
14
7
 
9
 
! Отговори
Off преди 2 години
А, ***! Нещо юмруче няма ли да размахаш - извендъж се загрижил нашия пенсиониран пилот.
13
0
 
1
 
! Отговори
АЗ ГОСПОД преди 2 години
Изобличението прави повече впечатление на благоразумния,Нежели сто бича на безумния.Злият човек търси само бунтове,Затова жесток пратеник е изпратен против него.По добре да срещне някого мечка лишена от малките си,Отколкото безумен човек в буйството му.Който въздава зло за добро,Злото не ще се отдалечи от дома му.
12
7
 
16
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Ами ако не се актуализира бюджета е ясно какво ще последва, импийчмънт на този който разедини и фрагментира българският народ до такава степен, че сега всеки воюва с/у всеки и Парламента на практика не изпълнява функцията си да излъчи работещо правителство ... Дет се вика каквото си посял това и ще жънеш, а в случая този който пося умраза към българската държавност и институциите и, ще пожъне плодовете на метежа си ... !!!
11
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, не виждам Радев да си е намалил заплатата, която му е 20 000 лв на месец.
10
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Саботирайте мерките на правителството, не ги дпазвайте, рулетв правилата!!!
9
10
 
12
 
! Отговори
Вън изeдници !!! преди 2 години
Депутатите на ИТН в лицето на тая шмътка Ива Митева завчера отхвърлиха намаляването на заплатите си! Всички са един дол дренки! Само в Радев и неговото правителство ми е надеждата! Не останаха достойни хора и жалко,че няма луди глави да накажат изеднuцuте-депутати! Вече трябват крайни мерки,време е!
8
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев, ти уволни и унизи всички големи специлисти лекари, а сега няма как да очакваш съдействие!
7
6
 
6
 
! Отговори
КОЙ КОГА преди 2 години
Койчо кога са го пуснали от специалното здравно заведение в Курило за хора с ментални и когнитивни отклонения
6
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев иска да е подготвен за новата вълна. Значи вече е разбрал, че има епидемия. Хем отричаше, че има коронавирус, хем обвинява правителството на ГЕРБ, че не се е справило със ситуацията. Кацаров трябва да отиде да работи на първа линия и да покаже на лекарите как се прави това.