Слави намигна към Кирил: За да се разочароваш, трябва да се очароваш

ИТН не са виновни, че няма кабинет, заяви той
19 сеп 2021 13:49, Александър Попов
285
Слави намигна към Кирил: За да се разочароваш, трябва да се очароваш
Снимка: БГНЕС

Слави Трифонов за порен път изтъкна, че ИТН не са виновни, че в два парламента не се сформира кабинет. Естествено, той използва позната трибуна - профила си в социална мрежа.

"Един призрак броди из българското публично пространство. Призракът на разочарованието.

Различни социолози, политолози и хора с определени интереси обикалят телевизионните студия и се опитват да втълпят в съзнанието на хората нова теза, защото така им изнася. А тази теза се базира на лъжа, която в момента им е важно упорито да разпространяват.

Твърдението, че “Има такъв народ” са виновни за това да няма правителство е лъжа.

А дали хората са разочаровани и кой точно е разочарован - това, разбира се, не мога да кажа, защото разочарованието е емоция, емоцията е личен момент и никой човек не може да знае какво чувства друг човек.

Но фактите са непоклатими. На тях се базира логиката и най-важното - истината.

А истината е следната: Още като стартирахме политическия проект “Има такъв народ”, аз ясно и безапелационно заявих, че коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС няма да правим. Аз съм последователен човек и безусловно се придържам към това, което съм казал. Я си представете, ако партия “Има такъв народ” беше направила правителство с ГЕРБ, БСП и ДПС - ей тогава щеше да е разочарованието. Даже “разочарование” е меко казано. Така че подобна коалиция в последното Народно събрание беше невъзможна. Невъзможна е и в следващото Народно събрание.

Партиите, с подкрепата на които можеше да има правителство бяха “Демократична България” и “Изправи се БГ! Ние идваме!”.  

“Има такъв народ” беше готова да направи правителство и да поеме цялата отговорност. Но тези партии заявиха, че няма да подкрепят наш кабинет. Сега вие ми кажете кой е виновен за това, че нямаше правителство.

“Има такъв народ” имаше 65 депутати, останалите партии - 175. Можеха да направят най-различни коалиции и на два пъти, според конституцията, да сформират правителство. Такива са фактите и всеки си избира дали ще вярва на фактите или на емоциите. Аз лично избирам фактите.

И, между другото, ще ви споделя нещо за разочарованието. Преди да се разочароваш, трябва да се очароваш. Така че не е лошо да внимаваш кой човек е очарователен. После може да страдаш.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още по темата: Слави Трифонов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чалгар ти осребри подкрепата на заблудилите се. Харчи милионите и се покрий. Дано не им се радваш
56
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави за нищо не ставаш и не знам кой нормален гласува за теб.
55
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Третия път стомната за вода винаги се чупи и никой вече не вярва на лъжливите овчарчета (сценаристчета).
54
3
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Слави никога не е имал намерение да състави правителство и да управлявя.Иска да е опозиция и да *** държавна субсидия.
53
3
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Ех,Слави,Слави!Почти всички вече са разбрали що за птица си и твоята партийка-сбирщина от случайни хора.Единственото,с което ще бъдеш запомнен в бг политиката,е стремглавото и главоломно сгромолясване за има-няма половин година.Иначе за оправданията ти-то се знае,че на крива ракета космосът й пречи.
52
5
 
12
 
! Отговори
Боневa преди 2 години
За много кратко време ни дотегна от глупостите и изцепките в Парламентите на ИТН! Анти ГЕРБ да се замислят не искате Борисов но с това ли трябва да бъде заменен?Със Слави Трифонов и неговата сбирщина.Това е 100 пъти по-лоша подмяна, без да вземаме под внимание в какво време се случва належащата промяна!Трябва да нулират 45 и 46 НС !То не е разочарование,а омерзение!Унижение за България да има заседания на толкова ниско парламентарно ниво.Някой зад ИТН,саботира формата на държавно управление!
51
2
 
7
 
! Отговори
?!? преди 2 години
И тоя се е качил на ракетата на Илан Мъск и отдавна не живее сред хората.
50
3
 
9
 
! Отговори
СЛАФ СЛАВИ преди 2 години
ПОЛИТИКАТА Е ЗА УМНИ ХОРА. НЕ ЗАВИСИМИ. С ТОВА ТВОЕ ШОУ ТИ СЕ ПРЕВЪРНА В ЧИЧКО ПАРИЧКО. НЕ СИ И НИКОГА НЕ СИ БИЛ АДЕКВАТЕН. ВИНАГИ СИ ТЪРСИЛ ЕГОТО И ПАРИТЕ. АЗСЪМ ОБИКНОВЕН ЧОВЕК. И СЪМ ЖИВЯЛ ПОВЕЧЕ ОТ ТЕБ. ЗНАЯ, ЧЕ ЗАВИСИМОСТТА И ПАРИТЕ СА БИЧ ПО СЕБЕ СИ. ОЩЕ ДОН КИХОТСЕРВАНТЕС Е КАЗАЛ. СВОБОДАТА САНЧО Е НА ВЪРХА НА КОПИЕТО НО ПОНЕЖИ СИ МАЛЪК(ДЪЛГУН) НЕ МОИШ Я СТИГНА. ЧАО
49
3
 
14
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Това, че предварително обявява, че няма да влиза в коалиция с тези и тези партии, не прави чест на никой сериозен политик, който трябва да решава проблеми и търси съмишленици по въпроса...Според мен, един истински политик използва всякакви възможности да прокара нещо, в което сам е убеден, че е прав и никой не може да му докаже обратното. Това да игнорираш цели партии в Парламента е непрофесионално! Да не говорим, че от тези партии, които той игнорира, само БСП наистина заслужава това-те лъжат!
48
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом медиите на Пеевски и на Прокопиев рИват в един глас срещу Слави значи е на прав път
47
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле учиндолският чалгар колко е остарял и погрознял направо се изплаших.
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми аз го знам отдавна Славчо какво представлява, това си е типично (инелигентно) чалгаропитетско мнение от него.....хахахахахаха :)))
45
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Славчо, баба Мика вчера каза, че Ники Мук дето ни го пробутваше за премиер е корумпе. Я ни кажи корумпе ли е или не е корумпе? И за Пешо кажи - плагиат ли е или не е плагиат? Кажи си всичко бе човек. И ще ти олекне. И Господ ще види, пък и ако се покаеш може и да ти прости... и да те извади от тъмната стая с диванчето, където все нещо те яде, където все някой друг ти е виновен. Смири се!
44
6
 
3
 
! Отговори
Не на таритатите! преди 2 години
Прав е Слави,опита се да управлява ,но другите тарикати го прекараха.Сега го използват да си изтрият обувките с партията му.Да направи няколко предизборни концерта ,ако няма тотален локдаун и да става каквато ще става.
43
3
 
9
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 2 години
Изглежда, че сам не може да усети как говори срещу себе си. Да, някои хора се очароваха от него. Неясно защо, но очарованието невинаги следва ясна логика. Обаче сега съвсем основателно се разочароваха от него. Да се надяваме, че дадените му два шанса бяха предостатъчни и няма повече да го чакаме да направи нещо.
42
3
 
4
 
! Отговори
Закривай преди 2 години
Този защо продължава да пише едно и също във всяка свое фб излияние? Убаво, не е виновен за нищо. Защо просто както подкрепи Радев, не подкрепи отсега някой и да затваря смешния си опит за партия? Това ще е най-добре. Да се скрие и без това на есен ще има макс около 10%. С тях хептен нищо няма да може да свърши. Пак ще мрънка как суверена и другите са виновни.
41
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре ги разбишка Дългия, само така кьотек на политическите мафиоти от ГЕРБ,БСП,ДПС, Маята, Ристьо и всичките им творения
40
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бля,бля,бля,бля,бля,бля...
39
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
4алгаря иска безплатно време и далавера без пари по телевизиите.
38
3
 
12
 
! Отговори
Слави преди 2 години
отново лъже. Когато предлагаха Петър Илиев за министър, всички видяха жаждата на Слави за правителство в съюз с БСП. Но не му се получи. Впрочем именно тази жажда доведе до това хората да казват, че гласуваш за Слави, а получаваш БСП. Или той го забрави това?