Слави намигна към Кирил: За да се разочароваш, трябва да се очароваш

ИТН не са виновни, че няма кабинет, заяви той
19 сеп 2021 13:49, Александър Попов
285
Слави намигна към Кирил: За да се разочароваш, трябва да се очароваш
Снимка: БГНЕС

Слави Трифонов за порен път изтъкна, че ИТН не са виновни, че в два парламента не се сформира кабинет. Естествено, той използва позната трибуна - профила си в социална мрежа.

"Един призрак броди из българското публично пространство. Призракът на разочарованието.

Различни социолози, политолози и хора с определени интереси обикалят телевизионните студия и се опитват да втълпят в съзнанието на хората нова теза, защото така им изнася. А тази теза се базира на лъжа, която в момента им е важно упорито да разпространяват.

Твърдението, че “Има такъв народ” са виновни за това да няма правителство е лъжа.

А дали хората са разочаровани и кой точно е разочарован - това, разбира се, не мога да кажа, защото разочарованието е емоция, емоцията е личен момент и никой човек не може да знае какво чувства друг човек.

Но фактите са непоклатими. На тях се базира логиката и най-важното - истината.

А истината е следната: Още като стартирахме политическия проект “Има такъв народ”, аз ясно и безапелационно заявих, че коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС няма да правим. Аз съм последователен човек и безусловно се придържам към това, което съм казал. Я си представете, ако партия “Има такъв народ” беше направила правителство с ГЕРБ, БСП и ДПС - ей тогава щеше да е разочарованието. Даже “разочарование” е меко казано. Така че подобна коалиция в последното Народно събрание беше невъзможна. Невъзможна е и в следващото Народно събрание.

Партиите, с подкрепата на които можеше да има правителство бяха “Демократична България” и “Изправи се БГ! Ние идваме!”.  

“Има такъв народ” беше готова да направи правителство и да поеме цялата отговорност. Но тези партии заявиха, че няма да подкрепят наш кабинет. Сега вие ми кажете кой е виновен за това, че нямаше правителство.

“Има такъв народ” имаше 65 депутати, останалите партии - 175. Можеха да направят най-различни коалиции и на два пъти, според конституцията, да сформират правителство. Такива са фактите и всеки си избира дали ще вярва на фактите или на емоциите. Аз лично избирам фактите.

И, между другото, ще ви споделя нещо за разочарованието. Преди да се разочароваш, трябва да се очароваш. Така че не е лошо да внимаваш кой човек е очарователен. После може да страдаш.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още по темата: Слави Трифонов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво го ядете човека, какво е виновен, че е начинаещ политик а от него искате да се ориентира в политическа обстановка в която само добрите и опитни политици се оправят.Дори и Меркел която от всяка ситуация се измъква с добро политическо решение като начинаеща политик не е била способна на това развивала се стъпка по стъпка.
36
5
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
м/у другото,винаги ме е развеселявало това,че "феновете" му мило го наричат "Дългия"...Славейко е дълъг в краката,но къс в ума!..Вероятно за него народа е установил:..-"Къс ум,дълги крака"..
35
4
 
7
 
! Отговори
славчо наркоманче преди 2 години
такова, има много виновни, за това, че не се състави правителство. За това, че стотици милиони левове за избори отидоха в канала, но най - виновния славчо си именно ти!!!
34
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая мишка иска да си мишкарува само като опозиция.
33
6
 
3
 
! Отговори
Мъдуран преди 2 години
Обличайте с света Бокьо спасителните жилетки и в отходнивт канал към септичната яма.
32
4
 
10
 
! Отговори
Хайдеее, преди 2 години
Поредните лъжи на СлаФчу! Ами Славе, още не бяха излезли резултатите, и ти излезе с някакво безумно правителство, без да си преговарял с никого! Най ме кефеше онзи, който твърдеше ,че бил възпитаник на австрийски университет, а се оказа че оттам не бяха чували за него! Нашият срам и селяния ги разнасяш през граница! А за плагиата да не говорим! Всички разбрахме, че играеш в сценария на Радев за дескридитиране на НС, че да ни набута проект за Конституция от азиатски тип! Справихте се ,добре!
31
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те искаха да управляват сами, ама така не става. Трябваше да покажат наистина добри и качествени хора, за получат да получат по-голяма подкрепа.
30
1
 
6
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Я, в последните си изречения Слафчу за първи път да каже нещо много на място;))) Понеже електоратът е в еуфория и то някаква виртуална еуфория: Намерихме най-после Спасителите;))) Но, както казах днес, реалността в българското политическо пространство е съвсем друга. Там, за да имаш над 121 депутати, трябва да си откраднеш електорат от другите големи партии, т.е. да ги разбиеш. Гласуващите на избори са квотирани предварително, а негласуващите са отвратени завинаги;))) Ситуацията е патова;)))
29
7
 
12
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
Грешиш Слави! Можехте да направите кабинет! И проблема се оказа в теб,! Оплю всички с които трябваше да работиш! И оплю даже и служи правителство! Аз ще гласувам за Кирил и Асен!
28
6
 
10
 
! Отговори
Дукт преди 2 години
Имаше подкрепа, но Слави е арогантен и раздаваше диктати на хората около него и партиите. Предател
27
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирцата..
26
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лицата изобщо да не се хваща с тоз сметкаджия тарикат щото ще го повлече към дъното
25
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак ли без десерт бе, Славуне, що пак си се нацупил така моето момче
24
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИТН не са виновни. Те нямаха подкрепа, нямаше достатъчно подкрепа в парламента и за партиите на протеста като цяло. Това е истината, другото са манипулации. Ако ще има правителство на протестните партии, на тях им трябват повече депутатски места. Коалиция не се прави за да има коалицията по-малко от 50% от депутатските места, а за да има повече. Каква би била тази коалиция с по-малко от 120 депутата? Тя нито един закон няма да може да прокара.
23
6
 
12
 
! Отговори
пожелание преди 2 години
Кирил да ти покаже един голям среден пръст.
22
5
 
20
 
! Отговори
Сл преди 2 години
Тошко това арогантно и глупаво същество е лицето на ИТН. Жалко е!
21
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя изтече в канала най-добре е да си седи в бункера в кв. Левски или да си заминава за Учиндол видя се, че нищо не става от него.
20
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя още като го видя и се депресирам. Бибитко поне ме развеселяваше понякога
19
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави в началото искаше да му мине проектокабинета и беше готов да бъде в съюз с БСП. После се извъртя, когато топката отиде в БСП и каза няма да ги подкрепя. Но второто не изключва, че се е случило първото.
18
6
 
17
 
! Отговори
Мера преди 2 години
Този псевдо диктатор от къде изпълзя пак?