Слави намигна към Кирил: За да се разочароваш, трябва да се очароваш

ИТН не са виновни, че няма кабинет, заяви той
19 сеп 2021 13:49, Александър Попов
285
Слави намигна към Кирил: За да се разочароваш, трябва да се очароваш
Снимка: БГНЕС

Слави Трифонов за порен път изтъкна, че ИТН не са виновни, че в два парламента не се сформира кабинет. Естествено, той използва позната трибуна - профила си в социална мрежа.

"Един призрак броди из българското публично пространство. Призракът на разочарованието.

Различни социолози, политолози и хора с определени интереси обикалят телевизионните студия и се опитват да втълпят в съзнанието на хората нова теза, защото така им изнася. А тази теза се базира на лъжа, която в момента им е важно упорито да разпространяват.

Твърдението, че “Има такъв народ” са виновни за това да няма правителство е лъжа.

А дали хората са разочаровани и кой точно е разочарован - това, разбира се, не мога да кажа, защото разочарованието е емоция, емоцията е личен момент и никой човек не може да знае какво чувства друг човек.

Но фактите са непоклатими. На тях се базира логиката и най-важното - истината.

А истината е следната: Още като стартирахме политическия проект “Има такъв народ”, аз ясно и безапелационно заявих, че коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС няма да правим. Аз съм последователен човек и безусловно се придържам към това, което съм казал. Я си представете, ако партия “Има такъв народ” беше направила правителство с ГЕРБ, БСП и ДПС - ей тогава щеше да е разочарованието. Даже “разочарование” е меко казано. Така че подобна коалиция в последното Народно събрание беше невъзможна. Невъзможна е и в следващото Народно събрание.

Партиите, с подкрепата на които можеше да има правителство бяха “Демократична България” и “Изправи се БГ! Ние идваме!”.  

“Има такъв народ” беше готова да направи правителство и да поеме цялата отговорност. Но тези партии заявиха, че няма да подкрепят наш кабинет. Сега вие ми кажете кой е виновен за това, че нямаше правителство.

“Има такъв народ” имаше 65 депутати, останалите партии - 175. Можеха да направят най-различни коалиции и на два пъти, според конституцията, да сформират правителство. Такива са фактите и всеки си избира дали ще вярва на фактите или на емоциите. Аз лично избирам фактите.

И, между другото, ще ви споделя нещо за разочарованието. Преди да се разочароваш, трябва да се очароваш. Така че не е лошо да внимаваш кой човек е очарователен. После може да страдаш.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още по темата: Слави Трифонов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
13
 
2
 
! Отговори
Далия преди 2 години
Единствените честни и некорумпиран хора са Слави и ИТН. Развалиха кефа на всички, вкл.Прокопиев,Доган,Пеевски и тяхното обкръжение. Все пак наистина в политиката трябва да си змия, защото врагът е много силен и хитър.Както виждам, повечето от вас са просто много злобни.
116
13
 
4
 
! Отговори
пхилосопхер преди 2 години
Не съм гласувал за Слави, но много ми се издигна в очите - очаквах да полегне на гей дружинката от ЕС и ембасито на овцатЪ, но той им показа среден и остана верен на българският народ, който за който е много по-добре да няма никакво правителство, отколктоо то да е съставено от предатели и продажници. По принцип имам за кого да гласувам, но бих гласувал и за хората на Слави ако моите се издънят
115
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави е марионетката на разбойко. Той трябваше да реализира този хаос, за който гербавите тръбят, но не се получи в действителност, защото Радев и служебното правителство им объркаха много сметките :) Не случайно под статиите за Радев цялото т..ролско войнство плюе ли, плюе неистово :)
114
3
 
17
 
! Отговори
Жорж преди 2 години
Славчо ,хайде чао брат скрии се вече. Налудува се, направи сума ти поразии стига толкоз...Бегай...
113
5
 
7
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Вижда се как гейберите защитават Слави Диванов, но то е защото се припознават един с друг. Смях, смях .... от всякъде.
112
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото и да говорим,винаги става въпрос за много пари.
111
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едва ли някой вече се интерисува какво е направил Слави.Това което досега направи беше предостатъчно.Благодарение на него Бойко навири ушите и пое въздух.Това беше целта.
110
1
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Слаффчо е много...хитър,всичко прай за благото на...суверена и накрая Тошко Кривото...преивава работата.Еййй,нмого лош тоя Тошко ейй,за туй и Слаффчу се отърва от него,като го...прати в Парламента.
109
1
 
10
 
! Отговори
Уууу преди 2 години
Този нарцис, ще направи правителство, когато го видя усмихнат, дерзайте чалгопитеци, жадувам отново да спечелите изборите, поне цирк да гледаме, и без това си плащаме цените с 40% отгоре, благодарение на тях и на фигуранта.
108
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тези космонавти,изби рибата.А с Пацо Шнорхела направо си помислих,че гледам някаква евтина пародия.Като "Шоуто на Слави" например.
107
1
 
13
 
! Отговори
Ей преди 2 години
Слави станал днес и си казал, я да седна на дивана, да му намигна на Кирил днес, ахахах
106
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави един път не излезе между хората,не се засмя веднъж,дори когато представяха смешните му кабинети го нямаше.Като искаш да управляваш от дивана- седи си на дивана и си купи Плей Стейшън.И стига с това "Суверена",че байгън вече!
105
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да изчистим Родината.
104
3
 
12
 
! Отговори
Слави,огледай се! преди 2 години
Този не беше ли някаква пешка изкарана от политическият инженеринг и пусната на политическото поле за разсейване на избирателите. Поредната пешка, която се изживява като цар, само дето създателите му вече го спрягат в минало време.Намерили са му заместници-само той не е разбрал още.В крайна сметка концентрира в себе си твърде много разочорования.
103
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този път Слави трябва да е в листите за следващото народно събрание, в противен случай ще има отлив на избиратели.
102
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави,изчезвай бе !!!Вземай злобното джудже и оня агресивния адвокат и не се показвайте повече !!!Вие сте пълни смехондери !!!
101
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И да продължават да повтарят тезата, че не са виновни, че няма правителство, полза няма. Писането във Фейсбук е неограничено. Да пише Слави! Да пише, но все повече звучи като да се оправдава.
100
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави го видяхме.Не става!Факт!
99
1
 
0
 
! Отговори
ЛЕЙДИ МИТЕВА преди 2 години
До Диана: Извинявам Ви се, Права Сте, точно така е, Уважаема Г - жо Диана, виждам че, Вие, Сте много интегилентна, което ми допада !!!
98
7
 
13
 
! Отговори
:) преди 2 години
Кирил Петков ще бръкне в задните части на всички мизерници - ИТН, ГЕРБ, БСП - всички ще понесат щети. Затова се съюзиха срещу него тези мизерни душици.