Слави намигна към Кирил: За да се разочароваш, трябва да се очароваш

ИТН не са виновни, че няма кабинет, заяви той
19 сеп 2021 13:49, Александър Попов
285
Слави намигна към Кирил: За да се разочароваш, трябва да се очароваш
Снимка: БГНЕС

Слави Трифонов за порен път изтъкна, че ИТН не са виновни, че в два парламента не се сформира кабинет. Естествено, той използва позната трибуна - профила си в социална мрежа.

"Един призрак броди из българското публично пространство. Призракът на разочарованието.

Различни социолози, политолози и хора с определени интереси обикалят телевизионните студия и се опитват да втълпят в съзнанието на хората нова теза, защото така им изнася. А тази теза се базира на лъжа, която в момента им е важно упорито да разпространяват.

Твърдението, че “Има такъв народ” са виновни за това да няма правителство е лъжа.

А дали хората са разочаровани и кой точно е разочарован - това, разбира се, не мога да кажа, защото разочарованието е емоция, емоцията е личен момент и никой човек не може да знае какво чувства друг човек.

Но фактите са непоклатими. На тях се базира логиката и най-важното - истината.

А истината е следната: Още като стартирахме политическия проект “Има такъв народ”, аз ясно и безапелационно заявих, че коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС няма да правим. Аз съм последователен човек и безусловно се придържам към това, което съм казал. Я си представете, ако партия “Има такъв народ” беше направила правителство с ГЕРБ, БСП и ДПС - ей тогава щеше да е разочарованието. Даже “разочарование” е меко казано. Така че подобна коалиция в последното Народно събрание беше невъзможна. Невъзможна е и в следващото Народно събрание.

Партиите, с подкрепата на които можеше да има правителство бяха “Демократична България” и “Изправи се БГ! Ние идваме!”.  

“Има такъв народ” беше готова да направи правителство и да поеме цялата отговорност. Но тези партии заявиха, че няма да подкрепят наш кабинет. Сега вие ми кажете кой е виновен за това, че нямаше правителство.

“Има такъв народ” имаше 65 депутати, останалите партии - 175. Можеха да направят най-различни коалиции и на два пъти, според конституцията, да сформират правителство. Такива са фактите и всеки си избира дали ще вярва на фактите или на емоциите. Аз лично избирам фактите.

И, между другото, ще ви споделя нещо за разочарованието. Преди да се разочароваш, трябва да се очароваш. Така че не е лошо да внимаваш кой човек е очарователен. После може да страдаш.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още по темата: Слави Трифонов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А през пролетта,когато ДБ и Мая ти дадоха подкрепа ???Или тогава не състави правителство,защото и Борисов и Нинова ти обещаха такава ?!Знаеш ли изобщо какво искаш ?
96
5
 
18
 
! Отговори
Не е така преди 2 години
Слави не направи коалиция и с партиите на протеста.Той провали две правителства и реанимира Тиквуня.Откри война срещу всички протестни партии и техните лидери,дума не обели срещу Гешев и герб.Сега видя какво го очаква и върти опашка ама трети път стомна за вода няма!
95
4
 
22
 
! Отговори
WTF??? преди 2 години
Славчо да си види хората - Тошко Африкански Неадекватния Грозник, Пацо Шнорхела Господин Никой и Ултра Наглия Барбадоски Плагиат. Кой ще гласува за тези мишки?
94
9
 
5
 
! Отговори
До 99 преди 2 години
А на баце физиономията каква е, а? Гласувай си за него щом те кефи и си мислиш, че имаш акъл!
93
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой беше този? Някакъв спомен от миналото, нещо като г-жа Федосиева, само дето е безкрайно сърдит на целият свят.
92
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Aприл месец всички те подкрепиха !!!ХахахахаТи за диментирали ли ни мислиш бе,пъпеш ???
91
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Да, така еЕдно е а отстояваш принципи, друго е да си гъвкав и отново да ги отстояваш, схващаш ли въобще....хахахаха :)) В политиката не е като кабеларката, требва да си "змия", разбираш ли изобщо какво ти казвам....хахахаха :)))
90
4
 
18
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Слави Диванов няма капацитет за нищо, освен да дрънка популистки приказки. Той дори не може да пее, камо ли да управлява държава. Пълен смешка е от всякъде.
89
1
 
5
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До ЛЕЙДИ МИТЕВА Не гледайте до носа си, Митева! Тук все пак си говорим за нещо по-пространно, като политика, например..Към нея всеки подхожда от личния си опит, без съмнение, но е важно оформеното на негова база мнение да не е егоистично, а да касае състоянието на обществото...т.е. защо му се е случило това? кое в обществото е позволило това да му се случи? Не можем да обвиняваме жертви, които са жертви също като нас...
88
15
 
4
 
! Отговори
Невинен преди 2 години
Слави е НЕВИНЕН! ИТН е НЕВИНЕН и той! Защо не го проумеете бе хора. Те нищо не са ви обещавали. Провалът беше единствено заради Христо Ивано, който предаде Слави по най- предателски начин. Също така предателска беше ролята и на Манолова и другите около нея. Нинова нямаше избор - нямаше как да се съгласи да гласува кабинет с Петър Илиев. И без това нямаше смисъл вече. Слави обаче си удържа на думата - Не на ГЕРБ и ДПС.
87
3
 
0
 
! Отговори
ЛЕЙДИ МИТЕВА преди 2 години
До Диана:Добре, уважавам Вашето мнение, Уважаема Г - жо Диана !!!
86
2
 
8
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До ЛЕЙДИ МИТЕВА А какво можеха да направят те, според теб? Да им предложат работа в фабрика ли?! Виновни за това положение са БСП с нейния преход към пазарна икономика, който разби цялата ни икономика и индустрия...БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
85
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баааси отвратителната физиономия,тя същността му изписана на лицето,природата я е показала ясно...който има ум в главата не би гласувал за тоя лошото е,че у Бг хора без акъл колкото искаш.
84
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече стават 2 месеца, откакто спрях абонамента си за телевизия 7/8.
83
4
 
13
 
! Отговори
А преди 2 години
Диван войвовода се събудил и той, ахахах няма такъв цирк
82
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз бях в Америка като бех млад, та Славчо ни зарадва с ориенталски кючеци......хахахаха :)) Тоз е болен не само психически, болен е отвсвякъде :) Немам нищо против турските народни танци (кючеци), обаче имам против, челяк да ги лансира в БГ, все пак е френд на Доган :))
81
7
 
10
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Слави, добре че си ти да ни казваш каква е истината. И да принципен и последователен си. С БСП се бяхте прегърнали, ама банановата обелка Пешо Илиев ви метна по гръб.
80
2
 
12
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
И му изпя песента калугер ми намига.А за виновен славуца каза че бил орешарски
79
2
 
7
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен69 Герб не могат да подкрепят нещо, което не знаят какво е - Слави не е разисквал с тях по въпроса...Освен това, Слави дори не представи правителството си в Парламента, направо се отказа при Радев..защото "неговите" партии-приятели му били отказали подкрепа...Аз не съм сигурна тези "приятелчета" дали изобщо са видяли предложените министри от Слави-те бурно отстояваха позициите на БСП /без да се съгласуват и с нея, явно! - БСП не беше схванала интригата с Мая да вземе третия мандат/
78
3
 
15
 
! Отговори
- преди 2 години
Сботом тъпчо! Похаби устрема на младежите и ги предаде! Не се случи подмяната планирана от менторите ти! Сбогом и си гледай ТВ то- другото остави на можещи и знаещи!