Прокуратурата разследва Борисов заради ваксините с изтекъл срок

Ще бъдат направени запитвания до експерти и институции
5 ное 2021 17:30, Нели Христова
63
Прокуратурата разследва Борисов заради ваксините с изтекъл срок
Снимка: БГНЕС

В Софийската градска прокуратура има преписка по сигнала на здравния министър д-р Стойчо Кацаров заради думи на бившия премиер Бойко Борисов за ваксините. Това каза градската прокурорка на София Илиана Кирилова, цитирана от "24 часа".

Преди дни Кацаров съобщи, че ще сезира държавното обвинение за думите на Борисов, че  "имунизират населението с ваксини с изтекъл срок на годност - Pfizer - до 30 септември им е срокът на годност".  

"Днес разговарях с министър Кацаров и той ме увери, че ще ни съдейства", каза Кирилова.

Тя добави, че освен, че ще се иска документация  от здравното министерство за срока на годност на ваксините, може да се наложи и запитвания до експерти и институции. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
15
 
22
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Ами ако на опаковките на ваксините на Пфайзер пише, че срока на годност е до 30.09.2021 г., занчи ББ не е излъгал, той е посочил нещо което е отразено там, а какво са решили впоследствие от Брюксел вече е друг въпрос. Това какво пише на опаковките със сигурност е видяно и от медиците, които извършват самата ваксинация и никак не е чудно че 50% от нашите лекари не са ваксинирани...а това че този който преди време твърдеше че Ковида е "просто едно грипче" сега е обърнал плочата си е негов проблем
8
7
 
15
 
! Отговори
Бокп Сика преди 2 години
Е готов на всичко крепостни селяни за да отърве кожата, но голяма част от вас са толкова прости че все още му се връзват над всички лъжи и манипулации да ви припомня той вече два пъти осъждан от българският съд за внушения и лъжи!
7
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви експерти ги гонят тия смешници,има фирма производител Pfizer има ЕМА комисия по лекарствата,от другата страна има един нагъл лъжец-Борисов,на който трябва да бъде повдигнато обвинение,какво има да се правите на луди???????
6
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 6 Недей да се твариш бе мушмурок. Боко по добре ли ти ги обясняваше ползите година и половина
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирилова, толкова ли не може да потърси в google - pfizer vaccine expiration date extension. Пълно е с информация по въпроса.
4
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 2...паниката я създават импотентното правителство, защото вместо да обясняват на хората за ползата от ваксината, те плашат народа със смъртта.
3
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На шишето си пише ясно. Ще му го преместят в другия крачол.
2
1
 
7
 
! Отговори
Асан преди 2 години
До изборите ше свърши ли :)))
1
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наказанията за всяване на паника при извънредно положение са както при военно положение