Гласувалите за "Продължаваме промяната" - с високо образование и от големите градове

Повече жени са гласували за партията на Кирил Петков и Асен Василев
15 ное 2021 00:03, Красимир Ангелов
55
Гласувалите за "Продължаваме промяната" - с високо образование и от големите градове
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Продължаваме промяната" увеличава преднината си пред ГЕРБ-СДС според последните данни от паралелното преброяване.

Новата формация печели най-вече благодарение на женска подкрепа, вот от хора с по-високо образование и от живеещи в по-големите градове. Това показват данните на социологическа агенция "Галъп интернешънъл".

57% от подкрепата, която партията на Кирил Петков и Асен Василев получава, е от жени, а 43% - от мъже. За ГЕРБ процентът е близък: 53% жени, 47% мъже.

Още по темата
Разбивката по образование сочи, че от избралите Кирил Петков и Асен Василев гласоподаватели 60% са с висше и полувисше образование, докато при ГЕРБ-СДС - 47% Със средно образование съотношението е 38% за "Продължаваме промяната" и 48% - за ГЕРБ.

По отношение на местоживеене данните сочат, че от гласувалите за "Продължаваме промяната" 20% са от София, 49% - от областен град, 12% от село. Данните за ГЕРБ показват 17% подкрепа от София, 37% от областен град, 21% от село, съобщава телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
23
 
35
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Жалко за държава с над 1300 години история е да бъде управлявана от един доказан лъжец и един доказан крадец.
14
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "ГЕЕЕБР .... си замина." Но ДС се ЗАВЪРНА ПО-СИЛНА ОТВСЯКОГА.
13
7
 
25
 
! Отговори
те та каааа преди 2 години
ПРОДЪЛЖАВАМЕ ИЗМАМАТА
12
14
 
22
 
! Отговори
CAT преди 2 години
За герб гласуват само прости хора. Много прости. И заблудени.
11
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 9 "Хаха...ами то за гербаджиите диплома от Харвард е едно нищо. Но диплома за пожарникар от Симеоново е нещо страхотно." Само дето Киро НЯМА "диплома от Харвард", а онзи ден Янев (служебния премиер, дето движи "промяната") назначи още двама, завършили ТОЧНО Симеоново. :)))) Та така, рибочетата ми. Скоро ще страдате.
10
2
 
10
 
! Отговори
запишете, преди 2 години
Висше театрално.
9
1
 
10
 
! Отговори
Маринела Цветанова преди 2 години
Проектът на Румен Радев и американското посолство у нас открадна гласове от БСП, ИТН и ДБ. ГЕРБ почти останаха незасегнати. Най-тежък е удара за старите десни, които са напълно маргинализирани и вече треперят дали ще останат в Парламента и дали ще бъдат изпреварени от Възраждане. При 100 % паралелно преброяване Лозан Панов е с 3,5% за президент, а Костадин Костадинов с 4,1%.
8
9
 
15
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
Почти всичките гласове за ПП идват от един склад близо до Летище София, където "отлежават" хиляди несертифицирани машини за гласуване уж за реекспорт, а всъщност за манипулиране на изборите за президент и парламент. Там група *** цял ден "гласуват" на смени за радев и киро и асан от миналия понеделник и ето ти хиляди гласове... Колко са интелигентни сами разберете щом не могат да намерят киро и асан в списъка с кандидатите и понякога гласуват и за други...
7
3
 
7
 
! Отговори
До 8 преди 2 години
Не си напъвай мозъка, герберче.Няма как да го осмислиш.
6
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха...ами то за гербаджиите диплома от Харвард е едно нищо. Но диплома за пожарникар от Симеоново е нещо страхотно.Та..на гербаджиите няма как да им се обясни.Той завършил с купена диплома от ЮЗУ, но с претенции, че е повече от завършилия с учене в чужбина.Просто такива са им разбиранията на гербиджа.
5
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
добре де, нали и за ДБ все гласуват хора с високо образование и много софиянци, ама никога не са събирали над 12%. как става тая работа сега с никому известните ПП?
4
9
 
14
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
Вие как разбрах това при положение, че почти всичките гласове за крадеца и лъжеца са дошли от несертифицираните от ЦИК машини в складовете на Сиела Норма? Според мен глаовете за продължаваме подмяната са дошли от нискоинтелигентни бандюги, които участват в схеми за купуване на гласове по време на избори и те са гласували за киро и асан хиляди пъти вчера и днес...
3
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В българску ВУЗ и куче да пуснеш ще излезе с диплома.
2
20
 
22
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
То е ясно, че само кухи и прости женуря, могат да гласуват за тез двамата шматки, които обаче нема да го набият в съзливите им котета, но ще го набият в нашите мъжки дупета с масово тестване срещу ковид, задължителна факсинация и други Херо Мустафарски имбецило-краварски изпълнения. Гответе се за война! Тези двамата, ако направят правителство, ще започнат лют геноцид срещу нас, а ние ще им отговорим с гражданска война!
1
5
 
7
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 години
БРАВО