"Възраждане" готви жалба до КС заради зеления сертификат в парламента

Той бил най-бруталния сегрегационен документ, приеман в България
337
"Възраждане" готви жалба до КС заради зеления сертификат в парламента
Снимка: БГНЕС

Партия "Възраждане" ще внесе жалба до Конституционния съд срещу решението за влизане със зелен сертификат в парламента, ако успее да събере необходимите подписи. Това обяви председателят на партията Костадин Костадинов на брифинг в парламента.

Още по темата
Той обясни, че това решение ще им даде възможност да поискат КС да се произнесе за зелените сертификати, защото съдът не може да бъде питан за административни заповеди на министри.

"КС ще има възможността да разсече Гордиевия възел, защото ако той се произнесе, че зеленият сертификат е противоконституционен за депутатите, това ще означава автоматично, че е противоконституционен и за всички останали български граждани", допълни Костадинов.

По думите му "зеленият сертификат е най-бруталният сегрегационен документ, приеман в България изобщо". "Геноцидът също беше законен, но той беше впоследствие осъден от историята”, посочи в кулоарите на парламента председателят на "Възраждане".

Той изрази съмнение, че обещанието на премиера Кирил Петков, според което при 70% ваксинирани зеленият сертификат ще падне, е искрено.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


337
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
271
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно ...ходих в петък в райфайзен банк всички вътре бяха без маски ,на врата пише с маски по един,тия да като депутатите с имунитет от вируси ,така е и в Лидъл
270
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във всички държавни учреждения и банки трябва да се ваксинират задължително!!!
269
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо, в западна европа положението в болниците е стабилно, високата ваксинация не предпазва от заразяване, а от тежко протичане и претоварване на здравната система. Второ, който не е учил, се оплаква от цените, и са му огромен проблем. Това си е негов, личен проблем. Трето, вижте се, неваксинирани, *** като мухи, държавата ви прилича на бунище, защото сами си я замърсявате, училищата на бойно поле, децата се трепят, защото такъв ви е манталитета. Не е ли време да вземете огледалото???
268
0
 
2
 
! Отговори
До Т преди 2 години
И аз това се чудя ,понякога ме е срам дори да ги чета.Надявам се че хората са просто ядосани и за това ги пишат тия небивалици,а не че наистина така го мислят
267
0
 
1
 
! Отговори
Т преди 2 години
Като чета коментарите, се чудя с толкова много умни и знаещи хора в БГ, защо сме на това дередже???
266
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези хора гонят други интереси. Яхнаха вълната на антиваксърите, влязоха в парламента, ще правят протести, циркове и тнт и накрая нищо няма да се промени. А те междувременно ще си работят за Русия и техните интереси.
265
0
 
6
 
! Отговори
бабати преди 2 години
До СтоянСтоянчо, бабин, кой си ти, че да определяш кой и по какви въпроси може да се изказва. Може би така ти разбираш демокрацията?Между другото имам решение на проблема - всички сковани от страх ката теб, да си се заключат у дома и да не излизат за неопределено време. Останалите да живеят нормално.
264
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без зелен сертификат.Гражданско неподчинение
263
6
 
3
 
! Отговори
С течение на времето преди 2 години
..тия синковци от "Възраждане" ще се опарят яко , ако си мислят че Чашков и Фигуранта , ще им позволят да им дублират номерата с протестите , защото повечето от хората на властта са от кадрите на ДС/бкп....ни няма да изпуснат така леко Кокълчето, в полза на една проруска шайка тарикатчета....
262
2
 
9
 
! Отговори
С течение на времето преди 2 години
значението на Възраждане и на КК и,ще нарастват.Те ще се превърнат в основен опозиционен фактор.Причината е проста.За разлика от другите опозиционни сили,в редовете на Възраждане има доста протестърски звена,които,подобно на мутренските щурмоваци на Манолова и отровните,няма да се поколебаят да излезнат по улиците.Те не са кротките привърженици на ГЕРБ,стоящи си в къщи.Ще излезнат със същото оръжие,свалило ГЕРБ и довело новите,срещу самите нови,които излъгаха народа и сега ще опитат протестите.
261
18
 
8
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
Страшен парадокс се случва в България,хора родени и живяли през повечето си живот в комунизма ни говорят за свобода и човешки права.Заления сертификат по никакъв начин не погазва ничии права и свободи,работеща или не това е единствената мярка за момента прилагана в цял свят от Русия до Америка.И вместо Копейкин да плаши с протести да предложи алтернатива.Но отпадането на всички мерки и претендирайки че Ковид е просто грип и всичко е Ок не е такава.
260
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
абе берачи , ходете се боцкайте и слугувайте в ес , вместо тука да си отстоявяте правата
259
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Супер зелен :) бая са ви облъчели , купихте ли си свободата
258
10
 
8
 
! Отговори
МП преди 2 години
Тази сбирщина наречена партия Възраждане е пример за класически популизъм в политиката. По скоро им прилича името *** защото политическите им идеи се изродиха до степен да се създават политически субекти само с цел запълване на някъква идейна но безполезна нища в обществения живот.
257
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я тия от Възраждане и другите тарикати антиваксъри да видят какви мерки са въведени в Италия,където държавните служители,наравно с всички останали трябва да имат зелен сертификат или супер зелен сертификат,иначе 1500 евро глоба.И никой политик не плаши с протести.
256
9
 
7
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
Абе истъркаха се тъпите лафове вечеКопейкин , вилата *** вие си пишете не пречите даже напротив - добавяте гласове за вьзраждане
255
6
 
8
 
! Отговори
Биг Г преди 2 години
Копейкин се самоопределя като националист - русофил ,я не понимаем что ето ?
254
7
 
12
 
! Отговори
Възраждане преди 2 години
Костадинов е един истински и достоен националист , бранейки националните интереси на Русия.
253
10
 
10
 
! Отговори
ПроБулгериян преди 2 години
Във всеки един парламент си имаме по един клоун като Копейкин.В края на мандата повечето му поддръжници ще го мразят и бавно но трайно ще изчезне от политическата карта
252
9
 
10
 
! Отговори
До Браво преди 2 години
Възраждане - отговорна партия,вземи се гръмни.Нито са партия нито са отговорни.Поставят здравето на хората на заден план това ли е отговорност? Копейкин да се порадва още малко на новото си поприще ,че на другите избори едва ли ще върже 1%