Василев: Финансовият ресурс за компенсиране на пенсиите е наличен

Към момента всички пенсии са или същите, или по-високи
106
Василев: Финансовият ресурс за компенсиране на пенсиите е наличен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Не е политическа грешка, това е намерението на правителството". Това заяви пред БНР вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев във връзка с обещанието към пенсионерите с преизчислените пенсии и намалени Covid добавки да получат през януари толкова, колкото и през декември, което обаче не се случи.

Василев подчерта, че в момента от НОИ има изработен механизъм как всички пенсионери да бъдат компенсирани така, че да няма понижение на общия доход:

"Към момента всички пенсии са или същите, или по-високи, но добавката е по-ниска и затова някои от пенсиите са на по-ниски нива. Финансовият ресурс е наличен - миналата година имаме 3 млрд. , тази година има заложени достатъчно средства. В Закона за удължаване на действието на Бюджет 2021 ще бъде добавен текст, който ще позволи на НОИ да направи това", каза той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още по темата: пенсииАсен Василев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ме интересува ГЕРБ, Дянков или млянков! Интересува ме защо ТЕЗИ излъгаха хората!!! Сипат обещания, свалят звЕзди, а и продължават да лъжат, като че не е написано черно на бяло, че пенсията ми е намалена!!!! Добре поне, че не гласувах за тях, иначе щях да се проклиням сега!
66
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ме интересува процентно колко са намалените пенсии, когато моята собствена е намалена???
65
0
 
9
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
Ами национализирайте банките,бе Кокорко !
64
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Намаляват пенсиите, за да ги увеличат с 75лв, когато пенсионерите се ваксинират?
63
2
 
8
 
! Отговори
Не му мига окото преди 2 години
Банките са пълни с наличен ресурс. Само едно заемче...
62
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като харчите държавни пари и вдигате цените на всичко ли ще донесете промяна повече мизерия глад бедност това ни чакс
61
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да се получи по-висок % увеличение,тарикатите от ПП Кирчо и Кокорещият се,вкараха в увеличението и допълнително придобития трудов стаж на работещите пенсионери рлез 2021г.Така,че увеличението е с + 2% приблизително,което така или иначе щеше да бъде получен,само че след 01.04.2022 г.
60
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обещанието /предизборно/ беше, че пенсиите ЩЕ се увеличат "чувствително" на ВСИЧКИ и ще санат по-високи от декември. Дори и днес кокорчо каза, че или са същите като декември, или са по-високи. Лъжи на килограм!!! Моята е с 33 лв по-ниска!!!
59
4
 
7
 
! Отговори
Пенсионер преди 2 години
Не ми е ясно,как стават тези номер с по-ниските пенсии?! Изчисляване по един и същи начин,с включени едни и същи параметри? Чисто математически това не е възможно.Моята пенсия се увеличи с 65 лв.Единственото обяснение е,увеличенито,което беше дадено от ГЕРБ през 2020г. на най-ниските пенсии за да станат 300 лв.Още едно доказателство,че трябва да се спазват основните осигурителни принципи,а не да се раздава предизборно,само защото Шкембе войвода и валери Симеонов били обещали!Обещали,ама сега к.
58
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лошото е, че при категориините пенсионери са извадили от физическите години труд тези, които са добавени по категория.Пример - имаш физически стаж 35 години, 20 години по втора категория и това ти добавя пет години към стажа.Останалият стаж е по трета категория. Става 35 физически плюс 5 - 40 години.Те не вадят от тези 40, а то физическите 35!Ето това е и не може да е случайно.
57
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Василев лъже на много пенсионери пенсиите са по малки.И свсеки изминал ден стават по малки,скоро няма да имат пари за хляб и лекарства като платят тока и парното
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 53Там , където аз работих и хиляди други хора, които сега са ощетени, бяха образовни, защото инак не може да се върши работа, за това са платени високо.Когато длъжността и отговорността ти е висока, заплащането е високо.За другото си относително прав, но не е коректно да се сравняват различни браншове.
55
2
 
8
 
! Отговори
Парадокс преди 2 години
Е, че за увеличението на пенсиите 2017-2019 г, всеки е получил решение от НОИ. Излиза, че решенията са незаконни, щом не ги признават. Да дадат юридическо обяснение. Такова обястение няма. Ако не възстановят увеличетието, може да ива дела и то в ЕС. Да се пита и КС, редно ли е да го премахват
54
1
 
9
 
! Отговори
Говорят преди 2 години
За връщане увеличението 2017-2019, той говори за компенсация
53
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ах , Ти какъв си лъжец кокорчо. Баща ми с 30 лева по малко взема. Какво толкова смятахте и пак неможахте.Ама да плюете сте велики. Оставка Кокорчо , най вече за лъжата , че никой пенсионер няма да вземе по малко.
52
2
 
18
 
! Отговори
до 53 преди 2 години
Нищо лично, но образованието не определя дохода. Има хиляди примери на лица с по-ниско образование но с по-висок доход. Един само пример- учител 1300, шофьор на ТИР 2600 лева. Къде виждаш тук образованието?
51
2
 
18
 
! Отговори
Май преди 2 години
С тези безумия, които вършите май няма да дочакате 100 дена. То ще правите термални централи, то уж ще съкращавате администрацията, а в същото време увеличавате министерства и агенции и брой съветници. В София термалта централа на мястото на Централна Баня ли ще правите?
50
2
 
11
 
! Отговори
Може преди 2 години
Да не съм завършила Харвард, но ми е преподавал велик икономист, акв Евгени Магеев, признат и на Запад. Спред него икономиката е една математическа матрица. И ако пипнеш нещо, го веднага се отразява на много места. И започна шура-баджанащината. Шефа на ГДНП от Хасково. Нищо ново те предлагате. Проготихте пчеличкиге, оставихте калинките. Голяма част от средния ешалон са щалинки
49
3
 
16
 
! Отговори
Тато из Правец преди 2 години
Харвардските МОШЕНИЦИ да се махат !!!
48
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДО 42Ало, от образованието ми е длъжността. От длъжносттами са отговорностите и дохода.Във формулата влиза доходът, стажа, личен коефициент, който зависи от средния осигурителен доход за страната 12 месеца назад.Сега ясно ли т е ккъде е доходът при изчисление на пенсията и каква връзка има доходът с образованието?