Премиерът Петков се извини за литературния гаф с Чехов

Любимият му разказ всъщност е написан от Лев Толстой
30 яну 2022 07:05, Ния Христова
545
Премиерът Петков се извини за литературния гаф с Чехов
Снимка: БГНЕС
Премиерът Кирил Петков се извини за допуснатия литературен гаф. 
 
"Имам едно любимо есе на Чехов - "Колко земя му трябва на човек". Всеки трябва да се сеща за този негов разказ", каза Петков. И разясни сюжета - на един човек му дават възможност да загради огромна територия, тичайки от сутрин до залез; амбицията го кара да тича, но не си преценява силите и накрая е заградил много земя, но умира уморен; погребват го в гроб два на два метра.
Още по темата
Това разказа пред Дарик радио той обясни колко любим му е разказ на Антон Чехов, който всъщност е написан от Лев Толстой. 
 
Няколко часа по-късно, в пост във Facebook, министър-председателят се извини за грешката си и написа: 
 
"Направих грешка по време на интервюто днес за автора на този любим за мен разказ. Благодаря на вестник "Сега" за бързата реакция. Разказът е прекрасен и можете да го прочетете", написа премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


545
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
376
0
 
25
 
! Отговори
Антон Павлович преди 2 години
Усещам коренна промяна !
375
0
 
29
 
! Отговори
ГЕЙ БАНДИТ преди 2 години
ОСТАВКА
374
0
 
22
 
! Отговори
Кирил Петков преди 2 години
Ако сте в Тиндър добавете ме като приятел, на 2ри Февруари ще празнуваме с Гей оргия.
373
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да почне с Винету и няма да ги бърка
372
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все не може да случим! От ХАРВАРД ДОЙДОХА НЕКАДЪРНИЦИ! НАШИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ВСЕ КЬОПАВИ И С ПАТЕРИЦИ В СЪДЕБНА ЗАЛА! МИНИСТЪР НА КУЛТУРАТА ПИШЕШЕ СБОГОМ ЗБОГУМ
371
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те го питат за СМ той се отплесва с готови лафове и то предварително подхвърлени от ор неговата лаишка мерканрилна кукумявка кабинетна.Ами г- н канадец,значи отваряш книга на Чехов и са мъдри разказ на Толстой.Е,няма да четем,ти прочети "Войната се завръща" на Анри Пози,актуален разказ за съдбата на българите във Вардарско.Толкова неграмотно първеню,паднало от Марс,който не познава нищо,нито исторически,нито политически проблема,ходи си по бързо,не само за СМ,той изобщо не знае къде е.
370
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЯнаНе Яна. И този е от тези, дето не знаят, че "Винету"са три книги. Та няма как ББ да е "еднокнижник". То е гаф след гаф! Като се сетя и за "некадърните"работодатели. Това ако ББ или някой от ГЕРБ го бе направил, майко мила! Обидиха се на"***", но сега всички с охота го ползват?! А иначе просто Кирчо е учил в руско училище преди да замине за Канада!!!! И ще ми е много интересно да извадят на двамата с ББ бележниците и да ги сравнят публично!
369
3
 
24
 
! Отговори
Яна преди 2 години
И тоя ли е прочел само една книга или чул това отнякъде.Гафовете му са много,а този е един от всички.Може ли да завършиш Харвард без да знаеш английски език ,сигурно може ако е вярно ,че е завършил Харвард или има само един или два семестъра.
368
3
 
15
 
! Отговори
Реалността преди 2 години
Киро лесен жена му е канадка и ще отиде на старини да живее в нормална държава ,ние да му мислим до 68 годишни ще бачкаме и с 40 години трудов стаж ще вземаме пенсия =на сметкаите за тока и водата около 3 години (НСИ:средна продължителност на живот в България мъже:71,4 год. ). Болниците са предверие на морги, няма здрава храна щото само с млеко и леб се хранят над 70% от пенсионерите тук и стоят на студено...
367
3
 
19
 
! Отговори
Съвет от приятел преди 2 години
Зеления сртификат е хитлеристки пъклен печат на опит за дигиталенфашизъм, ваксинираните са също разпространители като всички при омникрон ,койдо стана "грипоподобен вирус" 6 държави вече го махнаха и още 10 юе го махат до седмица.Ако го махнете веднага може и да отървете кожите още няколко месеца.
366
1
 
13
 
! Отговори
да ама преди 2 години
До отговорИ делото срещу Пеевски в САЩ приключи поради липса на престъпление.
365
1
 
17
 
! Отговори
Юнг преди 2 години
То щото внука на Толостой май се беше изказал ,че са купили половин България и ако трябва ще вземат и другите 50% затова го сменил с Чехов подсъзнателно.
364
1
 
20
 
! Отговори
Хм преди 2 години
Местя го. Развълнуван съм. Какво извинение, какъв жест към простолюдието. Какво да кажа....просто Киро!
363
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро, ти първо се извини, че излъга и наруши Конституцията, после за машините, които те избраха... за назначените жени, кумове, сватове и любовници... за 9- те милиарда за 9 месеца, за Македония....и още и още глупости, които сътвори... Тогава чак "грешката" с Чехов може да я подминем само с насмешка...
362
1
 
12
 
! Отговори
отговор преди 2 години
Какво стана с третият мост на Дунав -тайна остана на всички къде е Излъганите пенсионери с не добавените увеличения от 2017 2018 2019скъпият ток9% инфлацияГешев ходи като петелБорисов е чист като сълза
361
2
 
35
 
! Отговори
Кироооо преди 2 години
Цените, Кироооо.....тока, Киренцеееее......и горивата, Кирчоооооо.... безработицата и тя расте, мамиииин....кажи нещо по същество, бре, толуп!
360
1
 
10
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
Пак питам, за кое се е извинил Прайм Министъра - за ЕСЕ-то или за РАЗКАЗА ? Що ли нещо ме препраща назад във времето, па се сещам за един топ-прайорити "географ", именуван Васко Нубиеца или за Гошо ***, който беше написал: "Петър Слабаков ми прЕписва прякорът "Гошо ***". Мола, да се вземе отношение и т.н." Заб. Гошо *** е учил 10 години докато завърши висшето си образУвание с оценка Среден (3) по всички предмети.
359
6
 
1
 
! Отговори
Лоши Пътища преди 2 години
Много са лоши новите пътища, кой си е оставил ръцете по тех?
358
6
 
18
 
! Отговори
Предишния Премиер преди 2 години
Извинявайте скъпи 85%ви от скапания матриал,че ви направих магистрали,селски пътища,училища,църкви,манастири,пречиствателни станции,газопроводи и какво ли не още!Извинявайте,че ви раздавах от джипката милиардите на БКП.БСП мафията,за да имате водни цикли,площади,читалища,училищни автобуси!Извинявайте,че сте неверотно пр,ости и отново върнахте на власт болшевиките,които ни съботираха и съсипваха половин век,че и отгоре!Извинявайте,че 10 години държах цените на тока,газта,бензинът, нормално ниски!
357
1
 
20
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
Фърст Прайорити, или Прайм Министърът казва: "Имам едно любимо 'есе' на Чехов." // Секънд Пайорити, т.е. пак Праймът заявява: "Направих грешка .... на този любим за мен 'разказ'." // В задачата се пита, що е прочел наш Киро Хардвардский - ЕСЕ или РАЗКАЗ. Питам щото това се учи в още в 8-ми клас. Все пак е по-добре, отколкото да беше именувал разказа с определението "макабра", "гримоар" или пази Боже "пародия" като литературен жанр. Елегиите, одите и класическата музика оставяме за Фигуранта.