Премиерът Петков се извини за литературния гаф с Чехов

Любимият му разказ всъщност е написан от Лев Толстой
30 яну 2022 07:05, Ния Христова
545
Премиерът Петков се извини за литературния гаф с Чехов
Снимка: БГНЕС
Премиерът Кирил Петков се извини за допуснатия литературен гаф. 
 
"Имам едно любимо есе на Чехов - "Колко земя му трябва на човек". Всеки трябва да се сеща за този негов разказ", каза Петков. И разясни сюжета - на един човек му дават възможност да загради огромна територия, тичайки от сутрин до залез; амбицията го кара да тича, но не си преценява силите и накрая е заградил много земя, но умира уморен; погребват го в гроб два на два метра.
Още по темата
Това разказа пред Дарик радио той обясни колко любим му е разказ на Антон Чехов, който всъщност е написан от Лев Толстой. 
 
Няколко часа по-късно, в пост във Facebook, министър-председателят се извини за грешката си и написа: 
 
"Направих грешка по време на интервюто днес за автора на този любим за мен разказ. Благодаря на вестник "Сега" за бързата реакция. Разказът е прекрасен и можете да го прочетете", написа премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


545
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
356
2
 
17
 
! Отговори
Грипен Гаменов Ветов преди 2 години
Здраствуйте Паляци!Как е с ППромяната?Кефите ли се на новия,младия,умния,челия с хардуерска диплома Кирето!Ако е тъй,да знайти че заслугата е моя!Усещате ли промяната в джобовете,здравенцето?Нали ви е по убавинко отколкото при Банкянецът!Напразно ли ви набивах в главите 5 години,че не е така,ама не знам ка а?Е хвана дикиш!Сега ша прая нов проект.Ша са казва не ИТН,а НТИ,Нема Такиви Ид,иоте от Северния през Сомалия та до Южния полюс!Мисля скоро пак да ми поиграйте на мадуровките,Венсеремос ребята
355
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Понеже Киро читанката ни препоръчва, да прочетем любимия му разказ, ние му препоръчваме, да прочете за Остап Бендер. Роман "Дванадесетте стола", от Евгений Петров и Иля Илф. Много ще му допадне.Или Може би, Бой ***, до Харвард и назад.
354
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А можеше просто да замълчи. Като за Грайндъра.
353
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извинил се е, ама дръжки! Това е констатация, а не извинение.
352
1
 
15
 
! Отговори
споко преди 2 години
До Учител 1960г. - Няма да ги обърка ,защото сигурно не ги е чел.
351
22
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Напред,гербопуделчета !...Никакво отпускане !..Погрижете се за стотинките си,но и не забравяйте,че вашия ТАРТОР-пожарникарския гений от Банкя,вече душа бере от злоба и завист като гледа "Киро" и другите още по върховете../създадени специално и САМО за него-"Титана на мисълта,словото",КРАЖБИТЕ и ДАЛАВЕРИТЕ../
350
2
 
23
 
! Отговори
Че те преди 2 години
доста гафове станаха за малко време, този поне е безобиден. Предния поне беше чел една книга, а този не е чел и един разказ!
349
2
 
22
 
! Отговори
Един Българин отново преди 2 години
Смях! Извинява се, че е неграмотен! Трябва срамно да мълчи!
348
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От Козяк яко се изгав_риха с нас.
347
2
 
25
 
! Отговори
Случва се .... преди 2 години
... особено на такива дето не четат ама мнооого искат да блеснат с нещо . И не ми приказвайте за "Харвард" отдавна стана ясно че КИРО Е БИЛ В ХАРВАРД САМО ЗА НЯКАКЪВ КРАТЪК БИЗНЕС КУРС А НЕ Е ЗАВЪРШИЛ ТАМ ОБУЧЕНИЕТО СИ. ..... Напоследък много станаха калинките с "измайсторени" дипломи дето се напъхаха във власта . А "промяната" вече я видяхме . ЗАМЕНИХА ГРЕБЕРСКИТЕ ЛАКЕИ ВЪВ ВЛАСТА СЪС БЕСЕПАРСКИ ...та изчезващите милиони да потекат отново към "партията-столетница". Курнелка се кефи ЯКООО .
346
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя ще има още много за какво да се извинява. Поне може ли да събира и изважда като са го учили в Харвард? А някой знае ли какво точно му се води образованието? Какви нАуки е практикувал, че даже ни препоръчва ваксинации?
345
0
 
14
 
! Отговори
izh преди 2 години
Нещо ми се губят коментари написани на български. Интересно ако плюех ГЕРБ с каруцарски език гарантирано дежурния редактор нямаше да ги изтрие. Просто бизнес и далавера
344
2
 
28
 
! Отговори
Учител 1960г. преди 2 години
Посредствен мин. председател.Дано утре не обърка Вазов с Е. Пелин.
343
35
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво! Този премиер поне може да се извинява, за разлика от предишния.
342
3
 
30
 
! Отговори
Istinata преди 2 години
Мошеник, Киро Ментиро. Инсталиран от олигархията. Крадец, вземате от хората, за да си го сложите в джобовете. От тока ни, от храната ни, от ваксините. ОСТАВКА! Мошеееник комунистически.
341
2
 
27
 
! Отговори
Istinata преди 2 години
Оставка бе, келемееее! Незаконен премиер, с 15 процента и още 15 отгоре с машините на Мадуро. Утре 12 ч. пред НС да ги изметем. За това, че искат да ни отровят, за това, че ни налагат тоталитаризъм, за това, че не можем да си платиме тока, за това, че не можем дори нормално да се храним. Комунистите няма да си тръгнат без бой.
340
23
 
3
 
! Отговори
12 преди 2 години
Горкият Кирил Петков! Ще опита "сладостта" на властта и порядките в байганьовска България, където единия ден викат:"Да живее!", а на другия "***!". Мен от предишния ме беше срам как фамилиарничеше с Меркел и Херо Мустафа, та поставяше дамите в неловко положение, този поне надали ще допусне такива протоколни гафове. И това не е малко. А НЯКОЙ ПРОЧЕТЕ ЛИ ВЪПРОСНИЯ РАЗКАЗ, ИЛИ СИ ЧЕШЕТЕ ЕЗИЦИТЕ, интелЕгенти?!
339
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мдаааа!Само и единствено Бойко Борисов е спасението на България! БББ!
338
2
 
22
 
! Отговори
Мдаааа! преди 2 години
Така ще се извини и след 2-3 месеца м, когато ще бяга от България , за да се спасява от "народната любов" ! Така ще се извинява и за поредната национална катастрофа ! И пак дебилният български суверен ще е седнал на "кола" на Просто Киро ! Или на "кола" на Зеления чорап ! Без значение - все ще е кол ! Намазан с обещания.
337
1
 
17
 
! Отговори
уточнение преди 2 години
Да прочете "Винету" и друго не му трябва.Само да си запише,че автор е Карл Май,а не Том Сойер,защото той е герой на Марк Твен.