Деница Сачева: Българите са притеснени от скока в цените

По думите й, Асен Василев заговорил за компенсации в последните дни
5 фев 2022 11:50, Петя Славова
120
Деница Сачева: Българите са притеснени от скока в цените
Снимка: БГНЕС

Всички български граждани са притеснени от повишението на цените на тока, на енергоносителите, на горивата, на стоките и услугите. Това не можахме да го заложим като дневен ред в парламента, управляващите предпочитат да разглеждаме законопроекти, които не са в дневния ред на хората и са с несъществуващ вносител - служебното правителство. Това заяви пред БНТ Деница Сачева от ГЕРБ.

Още по темата

По думите ѝ предложенията на ГЕРБ са пренебрегвани, няма конкретни предложения за общините, а се дават закани да се проверяват тези, които не успяват да си плащат сметките за електричество.

Тя определи като крайно цинично да бъдат сплашвани с наказания кметовете, които не се подчиняват.

Сачева изрази притеснение, че едва в последните дни Асен Василев е заговорил за компенсации заради високите сметки за ток, но е притеснена как ще се случи това, тъй като гръмките обещания за размера на пенсиите са се провалили.

Като процент от БВП социалните плащания намаляват. За миналата година беше 15,2%, сега се предлага да е 14,2%, каза тя.

Според Сачева всичко, което сега се предлага като антикризисни мерки, е наследено като предложения от ГЕРБ, продължават се техните политики. Изтъкна, че Бюджет 2022 се основава на грешни прогнози, а увеличението на доходите на пенсионерите ще бъде изядено от инфлацията.

Каза, че финансовият министър е излъгал, че е изпратен нов план за възстановяване и устойчивост, а ЕК работи със стария - на служебния вицепремиер Атанас Пеканов, тъй като План "Петков" няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
6
 
! Отговори
факт преди 2 години
не са притеснени , ужасени са !
50
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Големи напъни от всички предишни управляващи само се изтъкват колко велики дела са сътворили и само критикуват, а напрактика сме с най-ниските доходи в европа. Защо, нали са добри управници, нямаме никаква икономика, не се стимулираше средния и дребен бизнес, а само тези които си плащат под масата. ...
49
1
 
4
 
! Отговори
До Деничката... преди 2 години
...Чудя се как да излъжа...че колата ми и е "Спортна"...били ми дала кройката...на твоята... модна ...пижама...
48
2
 
10
 
! Отговори
хахахах преди 2 години
ай и тва лай_но да се изкаже . За тия цени гербавите имате огромен принос.
47
1
 
7
 
! Отговори
Расцветникофф*- Поет преди 2 години
Расцветали тикви и Тиквуши*...вьйшла вьйшла в Парлямента...цвЯтушчая Женшчина* ...
46
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Та Вие ни продадохте!
45
7
 
19
 
! Отговори
До Лудият с потника преди 2 години
Вярно,нормалните хора изпитват притеснение от всичко което се случва по света и най вече у нас,ама вие гербавите поодлоги не сте от тях(нормалните)така че е излишно да спекулираш със страховете на хората!
44
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А при ГЕРП какво е нали и те дигнаха тока и хората дигнаха въстание. Сега ще изметат и ПП а АЕЦ Белене ще се построи ако трябва ще излезне от ЕС и НАТО.
43
5
 
12
 
! Отговори
КИКИ преди 2 години
Тази толкова пари е откраднала. не мога да разбера водата ли и свиди или и е скъпа, че да взема малко да се поизкъпе че косичката и изглежда доста *** и мазничка.......
42
2
 
13
 
! Отговори
Българите отдавна са преди 2 години
притеснени! Вижте броя на некролозите по улиците. Вижте и колко млади хора са на тях. Който се спаси навън, си устрои живота. Няма да се върне.
41
3
 
9
 
! Отговори
Гъци-гъци..ела-ела.. преди 2 години
...ела, байДана... да ти сипе в копанката...да не му квичиш слетобеда... в почивката
40
5
 
15
 
! Отговори
до Калеко Алеко преди 2 години
На черното бяло казват платените, глупавите или слепите хора като теб, подкрепящи ония, които 12 г основно крадяха. Когато те управляваха бяха сключени много от сделките и договорите, за които сега патим. Когато те управляваха повече от половината депутати бяха в енергийния бизнес. И още много все такива "хубави" примери има, но не ти плащат или не ти стига акъла да ги видиш
39
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шайката напира отново към властта. Това е притеснително. 12 години държаха България на дъното, но сега искат резултати с вълшебна пръчка. Докато съдебната власт и прокуратурата са техни, борбата ще е е трудна и неравна
38
9
 
6
 
! Отговори
Дааа, щом и Деничка, преди 2 години
...се е фталила от Претицненията*... а-ха ха хааа...но така по-ми харесва... само така !
37
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРП спряха АЕЦ Белене и Южен поток и Бургас - Александровграт а преди тях СДС и НДСВ спряха половин АЕЦ Козлодуй и пуснаха скъпи ВЕИ и скъпи марици на САЩ. Няма как да се оправдае и сега хиперинфлация.
36
12
 
19
 
! Отговори
Така е преди 2 години
Притеснени сме, че шайката на ГЕРБ още не е в затвора.
35
8
 
18
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Ами нормалните български граждани са сериозно притеснени, но не и чехълчетата и зелените еуглени, дето се подхранват с кулажи и фотошопове на "Чекмиджета", "кюлчета" и "куфари с пари", те си вегетират в хранителната среда на Чалга-халтурата на славунчовците, казват на бялото черно, а на черното бяло и реагират първосигнално на всякакви провокации поради естеството на ганглийната си нерва система ... !!!
34
8
 
20
 
! Отговори
Защо? преди 2 години
Поскъпване на храни, ток, вода, лекарства, а будните граждани спят! Тези, които хвърляха горяща слама и торбички с урина срещу полицаите, домати, яйца и риба по държавни институции, разнасяха се ковчези, майките, които се спяха в палатки и си бяха зарязали болните деца???
33
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повече сме притеснени , че си в парламента още.
32
4
 
11
 
! Отговори
До 59 преди 2 години
Знам го това моето момиче. Аз живея от много години на запад. Такива ненормани цени няма тук. Вдигнаха се със центрове или наши стотинки. Хляба не е мръдна на никъде и млякото, яйцата, зеленчуци. Ако има увеличение е със максимално 0.05 цента. Олиото се увеличи от 1.05 на 1.15 литра. В България от 1.30 на 4 и нещо. Спекулациите са първото нещо на червените престъпници.