Деница Сачева: Българите са притеснени от скока в цените

По думите й, Асен Василев заговорил за компенсации в последните дни
5 фев 2022 11:50, Петя Славова
120
Деница Сачева: Българите са притеснени от скока в цените
Снимка: БГНЕС

Всички български граждани са притеснени от повишението на цените на тока, на енергоносителите, на горивата, на стоките и услугите. Това не можахме да го заложим като дневен ред в парламента, управляващите предпочитат да разглеждаме законопроекти, които не са в дневния ред на хората и са с несъществуващ вносител - служебното правителство. Това заяви пред БНТ Деница Сачева от ГЕРБ.

Още по темата

По думите ѝ предложенията на ГЕРБ са пренебрегвани, няма конкретни предложения за общините, а се дават закани да се проверяват тези, които не успяват да си плащат сметките за електричество.

Тя определи като крайно цинично да бъдат сплашвани с наказания кметовете, които не се подчиняват.

Сачева изрази притеснение, че едва в последните дни Асен Василев е заговорил за компенсации заради високите сметки за ток, но е притеснена как ще се случи това, тъй като гръмките обещания за размера на пенсиите са се провалили.

Като процент от БВП социалните плащания намаляват. За миналата година беше 15,2%, сега се предлага да е 14,2%, каза тя.

Според Сачева всичко, което сега се предлага като антикризисни мерки, е наследено като предложения от ГЕРБ, продължават се техните политики. Изтъкна, че Бюджет 2022 се основава на грешни прогнози, а увеличението на доходите на пенсионерите ще бъде изядено от инфлацията.

Каза, че финансовият министър е излъгал, че е изпратен нов план за възстановяване и устойчивост, а ЕК работи със стария - на служебния вицепремиер Атанас Пеканов, тъй като План "Петков" няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ганьа не се притеснява от 30 годишната корупция и олигарсите които забогатяха на техен гръб а се притесняват от високите цени,и затова реформата в съдебната система била само прах в очите..
10
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък се притеснявам само като те видя...
9
14
 
12
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Крадеца вика дръжте Крадеца.
8
13
 
9
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Анонимен-14 една от многото на тиквата,която до вчера го плюеше,но от както я направи дупетат в 44 Народно Събрание,от банкянския по кадърен за нея нямаше,много интересно,тези дни автора на книгата "Шайката герб-комунисти" антончо тодоров никъде вече не се показва.
7
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да беше толкова "загрижена" по време на управлението на Герб, но тогава мотивираше и адвокатстваше за всички безобразия на своя шеф. А сега се прави на защитничка на "българите". Този филм сме го гледали десетки пъти. Отвратително лицемерие!
6
17
 
5
 
! Отговори
1 преди 2 години
Да сачева българите са притеснени,но вие начело с вожда си,изобщо не се притеснявате,имате много да харчите,от "честно" спичелените пари,а народа кучета го яли,и с цялата си наглост,искате да управлявате.
5
7
 
22
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Българите са притеснени от много неща, от цените на тока, парното и газта, от инфлацията и цените на стоките в магазина, от зелените сертификати и другите безумства на правителството, от пълната неадекватност на кирчовците и кокорчовците, от милиардите които се теглят всяка седмица и алтернативата да живеем на кредит в замръзналата си държава..въпросът е докога българският гражданин ще търпи и наистина ли е толкова зомбиран и сляп за случващото се в държавата...бомбата тиктака другаре и другарки
4
5
 
15
 
! Отговори
нагла преди 2 години
*** гербаджийска!!!
3
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже колко е красива тази жена!!
2
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не сме. Кеф ни е даже. Още нагоре цени искаме. Да виждате някой да протестира.??? Не. Значи сме ок.
1
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се възползвай от международното положение,Саче.Не ти се получава с дивидентите.