Радев: Янев бе успешен премиер, очаквах повече от него като министър на отбраната

Президентът изрази подкрепа към новия военен министър Драгомир Заков
Обновена: 1 мар 2022 18:50 | 1 мар 2022 18:30, Красимир Ангелов
322
Радев: Янев бе успешен премиер, очаквах повече от него като министър на отбраната
Снимка: БГНЕС

Правителството на Стефан Янев започна промяната, но очаквах повече от него като министър на отбраната. Тази оценка направи президентът Румен Радев по повод смяната на военния министър.

"Стефан Янев беше успешен министър-председател в трудни за България времена. Именно неговото правителство започна промяната, показа, че страната ни може да се управлява по друг, демократичен начин. Върна надеждата на хората и най-важното това правителство организира честни избори, които избори именно докараха сегашните управляващи на власт", оцени Радев.

Още по темата
Президентът обаче отбеляза, че е очаквал повече от Стефан Янев като министър на отбраната.

"Очаквах повече и като инициатива, и като ангажимент към проблемите на Българската армия и като работа", отбеляза държавният глава.

Радев бе категоричен, че не участва и не прави никакви политически проекти с никого.  „Изпълнявам стриктно конституционните си задължения в обхвата на моите правомощия", отбеляза президентът.

Той отбеляза, че познава новият министър на отбраната Драгомир Заков и неговата работа.

"Моето мнение за неговата работа е много добро. Очаквам той да успее да навлезе в сложните проблеми и дълбоки процеси, които текат в българските въоръжени сили на терен", категоричен бе президентът.

Румен Радев заяви, че очаква от министъра на отбраната, без значение от името му, да отстоява българския национален интерес.

Президентът обяви още, че братоубийствена, срамна агресия и война в Украйна, заслужава санкции.

"Цяла Европа и светът се обединяват около това. Що се отнася до военно оборудване, това е решение, изцяло в правомощията на българското правителство. Важно е българският парламент, ако има такова решение, да го утвърди", заяви още Радев.

Още вижте в репортажа на телевизия Bugaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До От Вселената ***, пий си хапметата вече!
218
0
 
3
 
! Отговори
Тия ли преди 2 години
Във всички държави Президент и Вицепрезидент не са никога заедно,дори ако пътуват -пътуват с различни самолети или автомобили.Ако стане нещо с единия ,веднага другия го замества-затова е ВИЦЕ.А тая кокона където е Радев,там е и тя,та да я снимат по тИливизиътЪ! Да се види после,па и хората да я видат и да се питат-коя е тая бе?И някой по-умен да ги светне-ми ВИЦЕто ни! Това са елементарни неща, които отдавна трябваше да бъдат научени!
217
0
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
И ние очаквахме президента наш да защити българските интереси,но не би.
216
0
 
5
 
! Отговори
Точно обратното преди 2 години
слаб премиер и горе-долу - добър министър. А ние като се репчим сега бензинът е по3,5 лв, а какво още ни чака! А русия си прибира по 110 долара за барел засега.
215
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле, как го е закопал с това изказване ... всеки си гледа неговия зад-ник. Затъваме в ***, а ако има игра на копчета сме обречени!
214
1
 
7
 
! Отговори
Добра новина преди 2 години
И любовницата на Стефан Янев - зам.министърката на отбраната Ралица Симеонова е подала оставка !
213
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента виждате двама нищоправещи с най-големите заплати, а др.Радеф и най-голяма пенсия на които наивниците им осигуриха и втори манадат.Този нищо не е направил за нас-българите и нищо няма да направи но продължава да се тупка по корема като тази *** до него.Хората вече изнемогват,всеки ден цените скачат,умират хора а тези двамата вместо да се откажат от високите си заплати както го направи хърватската президентка само плюят.......
212
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радеф, кой каквото прави, на себе си го прави... Сега никой не ти вярва ! За 5 години от военен с достойнство, на който вярваше цяла България се превърна в едно злобно и лъжливо човече, работещо само за себе си ... Жалък си, каквито и епитети да използвам , няма да са достатъчни , същото се отнася и за онази до тебе , вицето....Оставка или импийчмънт !
211
1
 
5
 
! Отговори
hahahahaha преди 2 години
и други очакваха, но се освети много бързо. осветиха още един. вече на всички им е ясно.
210
2
 
8
 
! Отговори
СКРИЙ се и МЪЛЧИ преди 2 години
Радев, скрий се и МЪЛЧИ след белите, които направи в името на втория си мандат! Напиши си оставката и се разкарай!!! И Херо Мустафа няма да може да те спаси от народното недоволство. И то ще бъде безплатно, а не платено с парите на Прокопиев и Божков.
209
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А най-добре да си завре юмрука в .... нали се сещате къде?
208
3
 
10
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Предлагам радев да излезне сьс юмруче между хората като на протестите и да каже промянаЩе бьде интересна реакцията на присьстващите
207
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гробно мълчание по всички фронтове освен този по Русия. Всичко друго като обещания бързо се забрави. Чака ни нова беднотия с оправданието, че Русия е виновна.Е такива ни ги назначават докато спиме.
206
1
 
12
 
! Отговори
Янев към Радев преди 2 години
И аз очаквах, но не дочаках... Следващият си ти.
205
4
 
22
 
! Отговори
@@@ преди 2 години
Явно Киро се разбра с Гешев. Радев се кротна, защото спечели втори мандат и вече няма нужда да се прави на предводител за справедливост. Поредните излъгали надеждите на народа. Не предполагах, че Възраждане и ДПС ще се държат най-нормално в такава ситуация. Това правителство наистина е вредно за България. Може Янев да не направи партия, но е възможно той да е следващият президент.
204
7
 
19
 
! Отговори
българин преди 2 години
Путин от няколко години предупреждаваше, че няма да допусне хуманните натовски ракети и военни бази на границата си, ама...американските пари и *** са по-вкусни. Обикновените хора страдат от войната, но всичко това е резултат на несвършената работа от политиците. Европейските политици са слуги на САЩ. Отдавна трябваше да има система за колективна сигурност в Европа и както руснаците изтеглиха восйките си от Германия - Нато не трябваше да с еразширява на изток. Сега всички ще духаме супата.
203
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, утре е трети март.Ден, в който България отново възкръсва на картата на света като държава, благодарение на Русия. Да излезем и да протестираме против санкциите, наложени на Руската федерация и да поискаме оставка на правителството и нови избори.
202
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Утре е Трети март - святя дата. И как тези господа ще отидат на Шипка след всичко това което натресоха по одрес на Русия на която България дължи свободата си . Как ще се покажат пред народа, чиито доверие вече загубиха - пак с фалшиви слова ли ще ни замаяват.
201
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента ни управляват лакеите на САЩ и ЕС. В момента ни управляват национални предатели. Българинът така и не се научи да не гласува за лицемерно ухилени физономии със съмнително лъскаво образование.Такъв позор България не е изживявала след като по време на правителството на Костов даде въздушен коридор на САЩ да бомбандират Белград с касетъчни бомби. Сега като *** се подкрепяме санкциите против Русия. Русия ще я бъде.Ще преодолее макар и на скъпа цена изолацията.Ние да му мислим.
200
1
 
17
 
! Отговори
asd преди 2 години
Янев ги бил докарал на власт като организирал добри избори... Абе Радев, ще празнуваме ли на Шипка? В пандемията като не празнувахме плюеше и правеше пропаганда. Сега?