Радев: Янев бе успешен премиер, очаквах повече от него като министър на отбраната

Президентът изрази подкрепа към новия военен министър Драгомир Заков
Обновена: 1 мар 2022 18:50 | 1 мар 2022 18:30, Красимир Ангелов
322
Радев: Янев бе успешен премиер, очаквах повече от него като министър на отбраната
Снимка: БГНЕС

Правителството на Стефан Янев започна промяната, но очаквах повече от него като министър на отбраната. Тази оценка направи президентът Румен Радев по повод смяната на военния министър.

"Стефан Янев беше успешен министър-председател в трудни за България времена. Именно неговото правителство започна промяната, показа, че страната ни може да се управлява по друг, демократичен начин. Върна надеждата на хората и най-важното това правителство организира честни избори, които избори именно докараха сегашните управляващи на власт", оцени Радев.

Още по темата
Президентът обаче отбеляза, че е очаквал повече от Стефан Янев като министър на отбраната.

"Очаквах повече и като инициатива, и като ангажимент към проблемите на Българската армия и като работа", отбеляза държавният глава.

Радев бе категоричен, че не участва и не прави никакви политически проекти с никого.  „Изпълнявам стриктно конституционните си задължения в обхвата на моите правомощия", отбеляза президентът.

Той отбеляза, че познава новият министър на отбраната Драгомир Заков и неговата работа.

"Моето мнение за неговата работа е много добро. Очаквам той да успее да навлезе в сложните проблеми и дълбоки процеси, които текат в българските въоръжени сили на терен", категоричен бе президентът.

Румен Радев заяви, че очаква от министъра на отбраната, без значение от името му, да отстоява българския национален интерес.

Президентът обяви още, че братоубийствена, срамна агресия и война в Украйна, заслужава санкции.

"Цяла Европа и светът се обединяват около това. Що се отнася до военно оборудване, това е решение, изцяло в правомощията на българското правителство. Важно е българският парламент, ако има такова решение, да го утвърди", заяви още Радев.

Още вижте в репортажа на телевизия Bugaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
1
 
14
 
! Отговори
стар комунист преди 2 години
И ти ще си отидеш безславно
158
2
 
1
 
! Отговори
а според теб преди 2 години
До Анонименбеломорска тракия е ..... а косово е...
157
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев вижда, че някаква промяна е започнал Янев, а аз виждам само забатачване. Една година надолу и назад. Радев понеже е на държавна издръжка не го вижда, но извън двореца се живее много трудно.
156
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименФакт е, че се убиват в продължение на години украинци и много руснаци в Украйна, не ви ли е срам? Това е геноцид над славяните, унижение над славяните, отново славяните са жертвата, както през ПСВ и ВСВ, унижавани са, как се чувстват славянските държави, когато виждат как убиват близките им славянски народи? Оставете Украйна на Русия, те са един народ, а другите са им чужди и само ги убиват,унижават, нищо добро не получиха от западните държави, само терор и грабеж, изнудване!
155
1
 
22
 
! Отговори
55 преди 2 години
Що го предаде/продаде, бе, ч.рап! Не ти, Янев трябваше да е президент и обединител на нацията! Фрна.джийска лопата!
154
4
 
16
 
! Отговори
Украйна е руска преди 2 години
До АнонименТя цяла Украйна е руска територия, винаги е била част от Русия, а още от 8 век Киев е бил столица на Русия и то векове наред, такава държава "Украйна" не е имало в миналото, това са руснаци, които дори не разбираха до неотдавна измисления от австрийските шпиони и местни руски предатели "украински език", за първи път комуниста Ленин разпределя Русия на области и измислени републики и Украйна е една от тези руски области, а думата "Украйна" означава - в края на Русия!
153
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Стига путинова пропаганда! Луганск и Донецк са територии от Украйна. Факт е, че руски сепаратисти обявиха част от тези територии за луганска и донецка републики и до преди дни не бяха признати от нито една държава, само путин ги призна на 24.02.22 г. като повод за войната, която разпали. Как се процедира с агенти на чужда държава - унищожават се. А, рускоговорящите, които не са искали да са украински граждани имаха 8 години да се установят в любимата им Расия, ама не го направиха.
152
5
 
11
 
! Отговори
Въпрос ? преди 2 години
Къде пият антифриз и препарати за вана и къде уиски ??? Нямам повече въпроси...
151
2
 
17
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 2 години
Радев ( не си моя президент) Путин заплашва с ядрено оръжие почти целият свят включително и теб как ще отговориш?????? Или ще се скриеш както обикновено за по сигурно?
150
4
 
24
 
! Отговори
Само да уточнчя: преди 2 години
До Зозо=Този неадекватен човек Радев,който днес говори едно,а утре съвсем друго,каза миналия ден,че няма да ходи на ШИПКА!Обяснението му беше,че там можело да се сбият русофоби с русофили!Той е знаел колко непочтено и гадно ще постъпи с ген.Янев и явно на мишока не му стиска да се изправи пред голяма част от избирателите си.Той знае,че на върха се качват БЪЛГАРСКИТЕ патриоти,а не джендърогейтците,които денонощно плюят по Русия!Освен,че е непочтен,с поведението си показва,че е жалък страхливец!
149
15
 
3
 
! Отговори
Русия потъва преди 2 години
Русия бавно, но сигурно потъва, а това не е добре за никого...
148
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпрос към така наречения ( по документи) президент КРИМ Е???????
147
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първата страна използвала Атомно оръжие срещу цивилно население е САЩ. Това е ФАКТ
146
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 146 След като " Радев защитава руския народ и Русия " - Радев да вземе калашника, Деса + съветниците му от КГБ и да заминава да се бие за Русия и руския народ. Не може български президент да защитава интереси на чужда държгава, Русия, и то в момент, когато Русия нападна суверенна държава в нарушение на множество международни и двустранни договори и руската армия, начело с главореза Кадиров избиват украински жени и деца. Радев - в Московията, там да се бие за Путин и путинофилията!
145
14
 
10
 
! Отговори
Русия в изолация преди 2 години
Никой не се съобразява с Русия, защото тя е военен колос на глинени крака, тъй като е икономическо джудже, а и джудже и е президент...
144
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Либералите наричат престъпление когато е загубен живот против тяхната кауза. Когато живот е загубен за тяхната кауза, емиииии тогава е косвена жертв и не се реве с конски сълзи по новините. Те когато бомбандираха цивилното население на Япония през 1945 беше съвсем демократично, нали така ЛИЦЕМЕРИ
143
6
 
9
 
! Отговори
Светът срещу Русия преди 2 години
Сега се играе мачът целият Свят срещу Русия. Този мач сме го гледали вече. Спомням си как завърши предишния подобен мач с разпадането на СССР...
142
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е имали сме смешни президенти но тоя обира точките, първо Янев да го махнат било грешка сега не ставал?? Има си диагноза за такова състояние! И за това ли беше целия зор ? Да нямаме мъж на място който да удари по масата и да скръцне със зъби? Радев това не ти е Деса у вас това е БЪЛГАРИЯ,ЗАЩИТИ Я ИЛИ БЕГОМ ПОД НЯКОЯ ПОЛА!!!!!!!!!
141
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кажете истината. Америка е обградила Русия с бази . Кажете как 8 години избиваха хора в Донбас и Донецк. Кажете ги тия неща ве..... Истината няма само една страна. Кажете колко деца избиха американците в Сирия и Ирак. За либия да не говорим. Каже те ги ве, лицемери. ВИЕ СТЕ ЛИЦЕМЕРИ
140
11
 
2
 
! Отговори
Докога ? преди 2 години
Русия пак започна да боксува. Кога ще преодолеят азиатската си бедност?