Янев към Кирил Петков: Г-н премиер, не съм твой министър, а на България

Бившият министър не се чувства виновен, водел се от интересите на Родината
413
Янев към Кирил Петков: Г-н премиер, не съм твой министър, а на България
Снимка: БГНЕС

Не се чувствам виновен за нищо, което съм казал или направил, във всичките си действия съм се водил единствено от интересите на България. Това заявява вече бившият министър на отбраната Стефан Янев в кратко видео в профила си в социалната мрежа.

Още по темата
В края му той се обръща и към премиера Кирил Петков: "Уважаеми господин министър-председател, аз не съм твой министър, нито съм бил, нито ще бъда. Аз съм министър на Република България и служа единствено на Родината, и ще продължа да го правя".

Във видеото Янев посочва, че сме в разгара на криза, която сериозно размести пластовете в системата на международните отношения. По думите му тя има потенциал да доведе до катастрофални последици в много отношения - до хуманитарна катастрофа, но също до сериозни икономически, финансови и социални последици.

От действията и решенията, които вземаме в момента, ще зависи как ще премине България през този труден период, който ни очаква, а перспективата не изглежда никак добра. Тя не е добра и защото поведението на останалите политически сили в страната в момента е базирано на популизъм и лансиране на емоционални тези.
Вместо да се търсят работещи решения, се генерират краткосрочни политически дивиденти на база на страданията на хората, но аз съм уверен, че българските граждани вече добре се ориентират в ситуацията, те са мъдри и няма да допуснат да бъдат използвани в пропагандни кампании в нечий интерес, заявява той.

Янев посочва, че отговорността на политическия ни елит днес е да защити адекватно националния интерес.

Националният ни интерес е това, което гарантира свободата, сигурността и благополучието на българските граждани, това, което спомага да съхраним националната си идентичност и държавността ни, това, което ще осигури бъдеще на нашите деца, изтъква той.

Националният интерес трябва да бъде защитен, включително и в многостранните формати, в които участваме, заявява още Янев и допълва, че те не следва да предопределят интересите ни, а са механизъм за реализиране на нашите интереси. Не винаги решенията, които се вземат в съюзните формати, са правилни и добри за България, предупреждава бившият министър и бивш служебен премиер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
271
1
 
0
 
! Отговори
охххх преди 2 години
Стефчо,нали знаеш ,че ще се съмне и без теб ?
270
3
 
2
 
! Отговори
помияра ЯНЕВ преди 2 години
на съд в ХАГА
269
3
 
3
 
! Отговори
руски боклук преди 2 години
ще ядеш много българск шутове,
268
2
 
4
 
! Отговори
Жалък предател преди 2 години
Товарищ Янев, Привет !
267
3
 
3
 
! Отговори
Голям гьонсурат Янев преди 2 години
И любовницата на Янев - зам.министърката на отбраната Ралица Симеонова е подала оставка !
266
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руска салата обаче с руска горчица, ако не я знаеш. Люти.
265
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми аз Кирчо, понеже Бай Джо Байдън, ми каза да плюфнеме келемето - го направих, ама съвсем добронамерено, да не си мислят със шамари, не, не, не е така.
264
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев към Кирил Петков: Г-н премиер, не съм твой министър, а на Путин.
263
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много убав човек требве да знайте, а таквъз каето Кирче и Кокорче ич не ги требвам.
262
5
 
6
 
! Отговори
До 307 преди 2 години
Какъв политик е той? Нула.
261
4
 
5
 
! Отговори
абе боклук преди 2 години
я кажи как си назначи децата на държавна ясла
260
5
 
8
 
! Отговори
чич Петю преди 2 години
тва е като да те уволнят дисциплинарно що наоколо сички са мауци а само ти си алем делом. не е на българия а на 38 процента от една трета от имащите право на глас
259
8
 
10
 
! Отговори
янев преди 2 години
пизда
258
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пешка на Мун-чо, която царя не просто премести а катурна извън шахматната дъска там където е мястото на провалените фигури. Чао мутро грозна.
257
7
 
18
 
! Отговори
гост преди 2 години
КИРИЛ ПЕТКОВ Е *** НА АМЕРИКАНЦИТЕ . ЛЪЖЕЦ Е И ГОВОРИ ЕДНО , А ПРАВИ ДРУГО . КИРИЛЕ , НЕ СИ МОЙ МИНИСТЪР И СИ ПОДАЙ ОСТАВКАТА ДОКАТО Е ВРЕМЕ . В МОМЕНТА НЯМАШ ПЕТ ПРОЦЕНТА ЗА ДА ВЛЕЗЕШ В ПАРЛАМЕНТА . ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП , ЛЪЖЕЦ . АКО НЕ БЕШЕ РЕШЕНИЕТО НА РУСКИЯ ЦАР ДА СЕ ОСВОБОДИ БЪЛГАРИЯ ОТ ТУРСКО РОБСТВО СЕГА НЯМАШЕ ДА ГОВОРИШ НА СЛАВЯНСКИ . ИСТОРИЯТА НЕ СЕ ПРОМЕНЯ ВЪПРЕКИ ПРЕДАТЕЛИТЕ ОТ ПП , ГЕРБ , ДС , ДПС , БСП . КОНСТРУКЦИЯТА ВИ СЕ РАЗПАДА СКОРО . НЕУТРАЛНА БЪЛГАРИЯ БЕЗ ОРЪЖИЯ И САМ
256
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами вече не си министър. Ама на никого. Хайде стига с тия драми, ако не ти изнася - бегом в някой сутрешен блок да плачеш на кифлите.
255
9
 
7
 
! Отговори
До 294 преди 2 години
По голем т*ъпак от тебе нема
254
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев става член на пяртия възраждане и отива с шефа им доброволец в руската армия да се бие на първа линия и по тоя начин спасява България,ти да видиш
253
12
 
7
 
! Отговори
BG преди 2 години
Кирчо към Янев: Вярно е вече не си мой,не си и на България защото си уволнен и ти сега си господин никой ай честито
252
15
 
8
 
! Отговори
опетков преди 2 години
До П.К. Янев се саморазобличи като *** руска ***.