Радев: Янев бе успешен премиер, очаквах повече от него като министър на отбраната

Президентът изрази подкрепа към новия военен министър Драгомир Заков
Обновена: 1 мар 2022 18:50 | 1 мар 2022 18:30, Красимир Ангелов
322
Радев: Янев бе успешен премиер, очаквах повече от него като министър на отбраната
Снимка: БГНЕС

Правителството на Стефан Янев започна промяната, но очаквах повече от него като министър на отбраната. Тази оценка направи президентът Румен Радев по повод смяната на военния министър.

"Стефан Янев беше успешен министър-председател в трудни за България времена. Именно неговото правителство започна промяната, показа, че страната ни може да се управлява по друг, демократичен начин. Върна надеждата на хората и най-важното това правителство организира честни избори, които избори именно докараха сегашните управляващи на власт", оцени Радев.

Още по темата
Президентът обаче отбеляза, че е очаквал повече от Стефан Янев като министър на отбраната.

"Очаквах повече и като инициатива, и като ангажимент към проблемите на Българската армия и като работа", отбеляза държавният глава.

Радев бе категоричен, че не участва и не прави никакви политически проекти с никого.  „Изпълнявам стриктно конституционните си задължения в обхвата на моите правомощия", отбеляза президентът.

Той отбеляза, че познава новият министър на отбраната Драгомир Заков и неговата работа.

"Моето мнение за неговата работа е много добро. Очаквам той да успее да навлезе в сложните проблеми и дълбоки процеси, които текат в българските въоръжени сили на терен", категоричен бе президентът.

Румен Радев заяви, че очаква от министъра на отбраната, без значение от името му, да отстоява българския национален интерес.

Президентът обяви още, че братоубийствена, срамна агресия и война в Украйна, заслужава санкции.

"Цяла Европа и светът се обединяват около това. Що се отнася до военно оборудване, това е решение, изцяло в правомощията на българското правителство. Важно е българският парламент, ако има такова решение, да го утвърди", заяви още Радев.

Още вижте в репортажа на телевизия Bugaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, че на гласувах отново за Радев. Разбрах, че е предателска гадина. Това, което прави света днес в 21 век - да забранява на световно известни певци да гастролират в театри,оперни зали; да се гонят ученици и студенти от учебни заведения,защото са руснаци, да се изхвърлят книги на руски език и да се забраняват медии - това и Хитлер през 30 години на 20 век не го е правил. Срамувам се, че Б-я е част от това престъпление.Мислите, че Русия е в колапс.Не - ЕС показа моралната си тъпота.
198
4
 
15
 
! Отговори
Абе, Радев преди 2 години
Защо не разкажеш за американските биолаборатории в Украйна? Успяхте да включите и Военно медицинска академия! Нямате мярка в предателството!
197
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Падев, защо не казваш нищо за афишите, които направихте за диригента Гергиев? На концерта само с покани от президентството??? https://afera.bg/%d0%bd%d0%b5-%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d0%bc-%d0%ba%d0%b0%d0%ba%d0%b2%d0%be-%d1%89%d0%b5-%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d1%8f%d1%82-%d1%80%d1%83%d0%bc%d0%b5%d0%bd-%d0%b8-%d0%b4%d0%b5%d1%81%d0%b8%d1%81%d0%bb%d0%b0/
196
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Достойните военни се срамуват от този лакей, скрил се под полата на Херо Мустафа.
195
1
 
13
 
! Отговори
Млъкни и се скрий! преди 2 години
Този кариерист не престана да ни залива с помия! Той е пръв проводник на американските /натовските решения; той раздели народа и ни натресе няколко кризи още преди войната в Украйна; той доведе хранениците на Прокопиев и Божков- харвардските мошеници! И всичко в името на втория му мандат, ненаситна гнида!
194
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президента май включи на задна с 200.Янев е достоен човек, не може като министър председатер да си върши работата , а като министър на отбраната не. Янев защити българският национален интерес по въпросите с Русия. Не на военната помощ на бендеровците.
193
1
 
15
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
Ей много бързо върти палачинката,сигурно от Козяк са му издиктували, какво да каже. Всичките са едни и същи марионетки,само че на тия много им личи.Вътрешните врагове са повече от външните,пълно е с продажници и некадърници в тая държава.Няма оправия, който и да дойде.Предишните, сегашните, бъдещитевсе ще се продадат за жълтици, как па един не направи за 32 години в България да се живее нормално?Ще ви кажа, защото чужди сили не желаят България да е силна и независима,цялата ни история го показва
192
2
 
11
 
! Отговори
МИРО преди 2 години
НЕКА,РАДЕВ,ДА ЗАПОМНИМНОГО ДУМИ,ТИ, МЪРМОРИШ!!!!ЗНАЙ ГО, РАДЕВ, ТУЙ ОТ НАС!!!!МОЖЕ МНОГО ДА ГОВОРИШ!!!!ИДВА ВЕЧЕ ТВОЯ ЧАС!!!!!
191
3
 
8
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Първо нямате европески стандарт камо ли руски по добре си купете оръжие докато има на руския пазар американците непродават те купуват ьемята Ви като на индианци, а като нямате оръжие всички ще Ви трепат докато им писне.
190
4
 
14
 
! Отговори
Муунчо Радев преди 2 години
Вижте обективно уплашената и глуповата физиономия на Грипен Радеф. Той наистина прилича и говори като Мууунчо. Срича, мънка, мрънка, декламира като тройкаджия, върти страхливо малките си злобни очички и говори с равен и безизразен гласец. Хората безпогрешно усещат нещата и безмилостно измислят точните прякори...
189
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Изумление Изумявам се ,че не знаеш ,че чорапите на ВВС са черни .Не обиждай всички ония ,който са били ,са и ще бъдат със зелени чорапи в дълг към България . Помирисвал ли си оръжейна смазка ?
188
1
 
20
 
! Отговори
ГЕНЕРАЛ РАДЕВ преди 2 години
НИЕ ОЧАКВАХМЕ, ДА НЕ НИ ПРЕДАДЕШ !
187
6
 
27
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
"Румен Радев заяви, че очаква от министъра на отбраната, без значение от името му, да отстоява българския национален интерес."...........Тогава защо се разделяте с досегашният министър на отбраната?Нима той не отстояваше българския интерес,когато каза истината право в очите на всички ви,другари еврозастъпници!?Демек сега ще го смени някой,който верноподанически ще джафка по свирката на НАТО.
186
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалко, направи, канадец, завършил американски университет, министър напълно противоконституционно. После без никаква санкция същия се домогна до премиерска позиция. Лъжец подчинен на САЩ и Канада. Сигурно последните 10 години е прекарал почти изцяло на чужда земя. Как такъв човек може да отстоява интересите на България?
185
7
 
15
 
! Отговори
Дядо Кольо преди 2 години
Честит имен ден на Стефан Янев! Бъдете здрав и поздравления за куража! На България са нужни и политически мъже, а не само стадни единици от духовни и умствени ***.
184
3
 
13
 
! Отговори
Изумление преди 2 години
Как можа българския народ да позволи на един Зелен миризлив чорао и един клоун да обяздят България ???????????????????????? Как ???????????????? Толкова ли сме глупави ??????????????????????????
183
1
 
2
 
! Отговори
Ангелина преди 2 години
До ...Интересно ми е да разбера Вие,който се пишете с "точки" .....,и не се осмелявате дори да си напишете името,понеже сте много смел/а,как ще " подкрепите нашите партньори"???!!! На думи - и то предимно ,както е "комфортно" и "модерно" и най- важното с "тълпата" много се говори ,а какви са "действията"...Предлагам да отидете в Украйна и да "хванете оръжието" -Знаете ли как и дали сте ходил в казармата или най- малкото на военно обучение ,което имаше по време на "соца" ?!
182
2
 
7
 
! Отговори
Ангелина преди 2 години
До "Българин" - къде "видяхте" да коментирам за войната?!Той не говори за "снишаване" Говори за национални интереси ,те трябва да са приоритет за страната ни, всичко останало е пълно лицемерие - "нагаждане- слугинаж".Няма причина ,която да оправдава войната- тя е предизвикана от алчността на "ВЕЛИКИТЕ" и ЕГО и винаги е със завоевателни цели и от двете страни.Роби са тези ,които са се превърнали във васали на "ВЕЛИКИТЕ СИЛИ",без значение - САЩ или СССР/Русия..Нека бъдем БЪЛГАРИ,а не васални роби.
181
13
 
5
 
! Отговори
българин преди 2 години
До Ангелина. И как точно ги защитава? Като подвива опашка пред оня кръволок путин? С отвратителната робска психика '"преклонена глава сабя не я сече". СТИГА! Целият свят е против този сатрап и неговата война, а ние пак да се снишаваме ли? Аман от роби.
180
3
 
9
 
! Отговори
хахаха преди 2 години
Тея дето пишат, че миришело на барут, какво, ще каните руснаците с танковете да дойдат и тук ли? То вие ще им цунката д*петата, знам. Ама те да не се изненадат както се изненадаха в Украйна.