Радев: Янев бе успешен премиер, очаквах повече от него като министър на отбраната

Президентът изрази подкрепа към новия военен министър Драгомир Заков
Обновена: 1 мар 2022 18:50 | 1 мар 2022 18:30, Красимир Ангелов
322
Радев: Янев бе успешен премиер, очаквах повече от него като министър на отбраната
Снимка: БГНЕС

Правителството на Стефан Янев започна промяната, но очаквах повече от него като министър на отбраната. Тази оценка направи президентът Румен Радев по повод смяната на военния министър.

"Стефан Янев беше успешен министър-председател в трудни за България времена. Именно неговото правителство започна промяната, показа, че страната ни може да се управлява по друг, демократичен начин. Върна надеждата на хората и най-важното това правителство организира честни избори, които избори именно докараха сегашните управляващи на власт", оцени Радев.

Още по темата
Президентът обаче отбеляза, че е очаквал повече от Стефан Янев като министър на отбраната.

"Очаквах повече и като инициатива, и като ангажимент към проблемите на Българската армия и като работа", отбеляза държавният глава.

Радев бе категоричен, че не участва и не прави никакви политически проекти с никого.  „Изпълнявам стриктно конституционните си задължения в обхвата на моите правомощия", отбеляза президентът.

Той отбеляза, че познава новият министър на отбраната Драгомир Заков и неговата работа.

"Моето мнение за неговата работа е много добро. Очаквам той да успее да навлезе в сложните проблеми и дълбоки процеси, които текат в българските въоръжени сили на терен", категоричен бе президентът.

Румен Радев заяви, че очаква от министъра на отбраната, без значение от името му, да отстоява българския национален интерес.

Президентът обяви още, че братоубийствена, срамна агресия и война в Украйна, заслужава санкции.

"Цяла Европа и светът се обединяват около това. Що се отнася до военно оборудване, това е решение, изцяло в правомощията на българското правителство. Важно е българският парламент, ако има такова решение, да го утвърди", заяви още Радев.

Още вижте в репортажа на телевизия Bugaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
13
 
7
 
! Отговори
... преди 2 години
Българският интерес е в покрепата на нашите партньори, а не да гледаме отстрани като аутсайдъри.
178
8
 
13
 
! Отговори
Ангелина преди 2 години
Стефан Янев именно това каза ,че защитава националните интереси.Защо тогава бе сменен?!Мисля ,че България губи с отстраняването на Стефан Янев ,като Министър на отбраната. В сегашната ситуация международна по - правилно ,според мен би било да се отстрани Министъра на външните работи ,която е неподходяща за този пост и поне на мен ми изглежда ,че не ИТН ,а в по - голямата част от техните "кадри " "прозира идеологията" на Соломон Паси- олицетворение на продажник.
177
3
 
14
 
! Отговори
има видео преди 2 години
Как е изгонен журналист от Европейския парламент, когато задава въпроси на помощник-секретаря в Министерството на здравеопазването на САЩ за биолабораториите на Пентагона около Русия, Китай и Иран. ...Диляна гайтанджиева , влезте в сайта и
176
6
 
7
 
! Отговори
1 февруари 22 преди 2 години
Пентагона започва биологически експерименти с български войници: ---Документите са публикувани на 13 декември 2021. Според тях Департаментът по отбрана на САЩ търси да наеме изпълнители, включително микробиолози, които да подпомогнат предстояща военно-изследователска мисия на Пентагона в България и Грузия от 12 март тази година до 11 март 2026 г.
175
3
 
12
 
! Отговори
Да отбележа: преди 2 години
До Явно сте очаквали===Че след като новият министър на отбраната е страхотно похвален от чифутския *** Паси е ясно ,че няма да работи за интересите на БЪЛГАРИЯ!!! Дългогодишен представител на ДЪРЖАВАТА ни в НАТО! Ясно е защо по изключително гаден и брутален начин хищниците се разправиха с БЪЛГАРСКИЯ генерал,който по възможно най-добрия начин защитаваше нац,сигурност на РОДИНАТА ни!На пелтечещия продажен Киро е наредено от краварските му господари да сложат продажна марионетка на този пост!!
174
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ТРЕТО Биологически лаборатории, които си държат ПДФ файловете на уебсайта само в акъла на руски фейкаджия може да има.
173
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кажи за келемето киро мой министър дето не употребява думичката война , радев искаше янев да мълчи нали
172
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев, стиска ли ти да дойдеш на Шипка?! Щото този път на Шипка ще сме много!
171
5
 
5
 
! Отговори
ПЕТО преди 2 години
Какво разказва ГайтанджиеваАгенцията за намаляване на заплахите от отбраната (DTRA) финансира подобен проект, включващ войници в УКРАЙНА с кодово име UP-8. DTRA е отпуснала 80 милиона долара за биологични изследвания в УКРАЙНА към 30 юли 2020 г., според информацията, получена от Федералния регистър на договорите на САЩ
170
5
 
6
 
! Отговори
ЧЕТВЪРТ -ПРЕДИ ВРЕМЕ преди 2 години
Щатска лаборатория ще прави експерименти с български военни, показва разследване на Диляна Гайтанджиева.Документи, получени от регистъра на федералните договори на САЩ, показват, че американски биологичен експеримент се пренася и в България. Става въпрос за биологични тестове върху войници, които са предвидени да стартират през март тази година в Българската военна болница в София
169
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев е преди всичко един от броящите се на пръстите на едната ръка милеещи българи за страната и народа. Истински родолюбец и патриот.
168
2
 
17
 
! Отговори
Трета национална преди 2 години
Янев беше единственият военен, който можеше да предпази България в настъпващите епохални времена. Той бе свален най-позорно от глутницата политически хиени, практически обхващаща всички политически партии, президент и атлантически НПО. Цялата тази глутница се грижи единствено за себе си и защитава чужди интреси. Не ми се мисли за последствията. Хора, събудете се!
167
2
 
8
 
! Отговори
ВТОРО преди 2 години
През последните дни лабораториите за биологични оръжия, разположени в украински градове, като Харков, Луганск, Днепропетровск и столицата Киев, наред с други, станаха мишена на руските военни части, действащи под преките заповеди на Путин
166
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой вкара шапкаря Янев в политиката?
165
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев, инициативата тия взе Янев. От тук нататък само ще хълцаш и ще говориш за "общоевропейски ценности". Представяш ли си ако Янев отиде на Шипка, а тебе те няма там?!
164
11
 
4
 
! Отговори
Не ви щем меда.. преди 2 години
Рано или късно всеки български лидер стига до момента , в който трябва да каже на руснаците - "Не ви щем меда, не ви щем и жилото"
163
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президентът подкрепя този които му кажат. Явно вече е станал послушен защото пова е последният му мандат. После като Първанов може да си направи хотелче и да дава " ценни" съвети ако не отиде в САЩ да чете лекции.
162
3
 
7
 
! Отговори
Оффф преди 2 години
Тоя тъпунгееееер и оняя кифлаааа където целуваше х.......яяяя на попа на русия да си заминават.В русията .И един миг29 може да вземат ,белким им помогне на руснаците че са го закъсали здраво.Апа с ния коремни кадето ги прави ще е номер едно в русия .
161
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гумен Гадеф се оказа много хлъзгав и скоро ще му бием шута заедно с цялата му циркова трупа. Всеки ден различно говори но си личи че е наведен на Херо. Оставка паламуд и си вземи киртака !
160
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В смисъл още по ниско да се наведе ли? Е явно не е толкова гъвкав. Херо Мустава е разочарована.