Радев: Янев бе успешен премиер, очаквах повече от него като министър на отбраната

Президентът изрази подкрепа към новия военен министър Драгомир Заков
Обновена: 1 мар 2022 18:50 | 1 мар 2022 18:30, Красимир Ангелов
322
Радев: Янев бе успешен премиер, очаквах повече от него като министър на отбраната
Снимка: БГНЕС

Правителството на Стефан Янев започна промяната, но очаквах повече от него като министър на отбраната. Тази оценка направи президентът Румен Радев по повод смяната на военния министър.

"Стефан Янев беше успешен министър-председател в трудни за България времена. Именно неговото правителство започна промяната, показа, че страната ни може да се управлява по друг, демократичен начин. Върна надеждата на хората и най-важното това правителство организира честни избори, които избори именно докараха сегашните управляващи на власт", оцени Радев.

Още по темата
Президентът обаче отбеляза, че е очаквал повече от Стефан Янев като министър на отбраната.

"Очаквах повече и като инициатива, и като ангажимент към проблемите на Българската армия и като работа", отбеляза държавният глава.

Радев бе категоричен, че не участва и не прави никакви политически проекти с никого.  „Изпълнявам стриктно конституционните си задължения в обхвата на моите правомощия", отбеляза президентът.

Той отбеляза, че познава новият министър на отбраната Драгомир Заков и неговата работа.

"Моето мнение за неговата работа е много добро. Очаквам той да успее да навлезе в сложните проблеми и дълбоки процеси, които текат в българските въоръжени сили на терен", категоричен бе президентът.

Румен Радев заяви, че очаква от министъра на отбраната, без значение от името му, да отстоява българския национален интерес.

Президентът обяви още, че братоубийствена, срамна агресия и война в Украйна, заслужава санкции.

"Цяла Европа и светът се обединяват около това. Що се отнася до военно оборудване, това е решение, изцяло в правомощията на българското правителство. Важно е българският парламент, ако има такова решение, да го утвърди", заяви още Радев.

Още вижте в репортажа на телевизия Bugaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев:" Янев бееше успешен премиер." Успешен???? Да, ама не. точно в периода на двете служебни правителства на Радев, с премиер Янев инфлацията стана двуцифрена, цените на енергоносителите скочиха почти двойно, цените на храна, вода, лекарства и т.н. станаха двойни, на ден умираха по 200-300 човека от Ковид...Ако това е успешно, какво ли трябва да стане за да каже Фигурантов, че неговите *** са вредни за България????
138
0
 
20
 
! Отговори
Тц,тц преди 2 години
Ех,Пилате! Каква фурнаджийска лопата си ти! Предаде го,но това е Идеален подарък за рождения ден на Янев! Да го помни цял живот!
137
9
 
4
 
! Отговори
Путин е пътник... преди 2 години
Щом и Орбан заклейми Путин, нещата при Путин са много зле...
136
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако се обединяваше цала Европа, нямаше от страх непрекъснато да ограничават правото на информация и свободно изразяване на мнения. Сега и в този сайт има цензура. По всички български телевизия се страхуват да говорят за истинските причини за войната.
135
4
 
13
 
! Отговори
До 146 преди 2 години
Путин защитава руския народ и Русия! За разлика от просто киро и радев, които ни продават ей така за слава и да се мотаят из Брюксел.
134
7
 
4
 
! Отговори
Нацистите вън! преди 2 години
Вчера гледах в Тубата, че са пускали бял фосфор над Донецк, който унищожава природата и хората, който е забранен за използване , който разбира от химия знае, че в съприкосновение с въздуха(кислорода) белия фосфор развива температура от хиляди градуси и са горили с този фосфор руснаци, пускайки го отгоре, не само вчера, но и преди са го правили няколко пъти, това е жесток геноцид! Путин не трябва да напуска Украйна, защото НАТО пак ще убиват украинци и руснаци, по-добре Украйна да остане с Русия
133
1
 
9
 
! Отговори
Цък преди 2 години
Янев и теб направи президент,но доброто се забравя.всяко начало има и край .
132
10
 
4
 
! Отговори
дългият нос на Путин преди 2 години
Ако носа на Путин растеше с по 1 сантиметър на всяка изречена лъжа, досега да е станал по-голям от телевизионната кула в Останкино !
131
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти си продажен кариерист! Готов беше и си да затриеш България за този твой втори мандат Нищожество!
130
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен: "Путин е животно!" Моля, не обиждайте животните, те не убиват за развлечение, нито лъжат... Путин не е животно, Путин е масов убиец, редом с Хитлер, Сталин и Пол Пот.
129
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е националист защитава интересите на Русия и не му дреме от НАТО щот си има армия който няма армия която да защитава интерести на държавата си като нас изпълнява каквото му нареди НАТО това е Петков Юпи И т.н от Хсреард без собствено мнение затова се държи в полата на Радев Аман все такива държавници ни се падат или са прос-таци или зависими
128
4
 
10
 
! Отговори
Нцистите вън! преди 2 години
Вчера гледах в Тубата,че са пускали бял фосфор над Донецк, който унищожава природата и хората, който в забранен за използване, който разбира от химия знае, че в съприкосновение с въздуха(кислорода) белия фосфор развива температура от хиляди градуси и са горили с този фосфор руснаци, пускайки го отгоре, не само вчера, но и преди са го правили няколко пъти, това е жесток геноцид!
127
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев тотално затъна в своето раздвоение. Няма нищо против български самолети да защитават Украйна,но не иска тойи да ги предвожда срещу руския мечок! Хем мъмри Янев за неадекватна позиция,ама се чуди дали да прати български войски във войната! Като бито куче е,няма позиция и го е страх за коментар! Стана за смях даже и за русофилите! Да го видим на 3 март къде ще се скрие този мuшok
126
4
 
9
 
! Отговори
КОЙ ГО ИЗБРА ТОА? преди 2 години
ДРЕБНА СЕЛСКА ДУШИЦА. ДЪЛГИЯ ГО НАДЪХА ДА СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ, ИЛИ Е ОБРАБОТИЛ ЖЕНА МУ ДЕСА И ТЯ ГО ИЗРЪЧКА?
125
2
 
6
 
! Отговори
До 133 Прав ти път преди 2 години
Ходи в Москва да протестираш или в Украйна да се биеш.
124
6
 
10
 
! Отговори
Нацистите вън! преди 2 години
До БългаринУкрайна е хваната в клещите на олигарха Коломойски - руски евреин, той си постави на власт и евреина Зеленски, който се оказа много по-жесток и от Порошенко, но най-много украинците се страхуват от нацистките групи, дори Зеленски се страхува от тях, а точно тези нацистки групи тръгна да унищожава Путин, затова се нарича деНАЦИфикация! Откъде на къде Коломойски ще държи в ръцете си Украйна? Вчера гледах в Тубата,че са пускали бял фосфор над Донецк, който унищожава природата и хоарата
123
1
 
2
 
! Отговори
До Радев радев преди 2 години
Той не само че е готов а я затри и РАЗДЕЛИ!!!! По чия заповед той си знае ,да е здрав и спокоен му пожелавам!!!!!!
122
1
 
15
 
! Отговори
Просто кариерист преди 2 години
Радев е просто кариерист, готов на всичко за да бъде "начело"! Времето е такова, че се закачи за американската посланичка, преди 89 щеше да ли...же руската.
121
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
УжасТ!
120
4
 
15
 
! Отговори
Радев отблъсква преди 2 години
Като отново му видя увисналия крив нос и брадавиците, ме е гнус. А за мръсната му, злобна и дребна душица, не ми се говори. От нас зависи да премахнем от политиката този дразнител.