Сандов: Много е притеснително, че боеве се водят до една от най-големите АЕЦ

Той успокои, че няма изтичане на радиация
4 мар 2022 08:32, Нели Христова
59
Сандов: Много е притеснително, че боеве се водят до една от най-големите АЕЦ
Снимка: БГНЕС

„Искам да успокоя българските граждани. Няма изтичане на радиация от този взрив и пожар. Много е притеснително, че боеве се водят до една от най-големите АЕЦ“.

Това заяви министърът на околната среда и водите Борислав Сандов, коментирайки пожара на територията на най-голямата АЕЦ в Европа Запорожката.

Той съобщи, че няма завишена радиация, пожарът е бил извън реакторните зони. „Надяваме се да не се стигне до някаква авария и обстрелване на такива обекти“, каза министърът по бТВ.

Сандов каза, че мерките за сигурност са засилени в АЕЦ „Козлодуй“.

„Имаме план как трябва да се действа. Още от началото на войната в Украйна в МС има формиран щаб, които актуализират плановете“, каза министърът.

Той подчерта, че има обезпечени доставки на ядрено гориво от Русия за повече от година напред.

„Имаме ядрено гориво за достатъчно дълго време“, каза Сандов и припомни, че „България е 100 % зависима от руското ядрено гориво“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путинската разпасана войска ще направи някакъв сакатлък с атомните централи. От глупост. Факт
32
0
 
2
 
! Отговори
До 10 преди 2 години
Путин е осиновен/уикипедия/. Какви Чипровци,какви фантазии
31
1
 
4
 
! Отговори
Глупаци преди 2 години
Какво става със зелената ви сделка. Ще мързнат ли сега европейците, ще плащат ли целите си заплати за газ и нефт и въглища. Ще минава ли България на геотермална енергия?
30
1
 
4
 
! Отговори
До 10 преди 2 години
Да избягаш от България в Русия е признак на тежко фамилно душевно разстройство. А Путин тяма майка. Неговата майка е Партията. Факт
29
1
 
4
 
! Отговори
До 24 преди 2 години
Хората плюят Путин,Лавров и Медведев. Руснаците протестират срещу войната също . В Русия арестуваха 80 годишна жена. Мъдра жена,която иска едномоментно атомно разоръжаване в целия свят. Ти не искаш ли разоръжаване, червен ***
28
1
 
3
 
! Отговори
до 2 преди 2 години
Ела на себе си, стига се напива с Боярищик и после глупости по форумите ...
27
3
 
4
 
! Отговори
До 27 преди 2 години
Путин въобще не знае какво прави,а кърканата ву надрусана войска - още по-малко. Затова хората искат сини каски в Украйна. Да пазят АЕЦ
26
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
25 Путин никога няма да направи сакатлък с Атомна централа. Ако го направи някой ще е платен, който не говори нито руски, нито украински. Путин пази населението и за това не е прегазил още Украйна, неговата цел е изхвърляне на ония, които го играят ястреби в Украйна. Не иска да убива хора, за това прави коридори и все забавя преди да влезе в населено място, уж някакъв проблем, но де факто коридор за бягство.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами направи нещо,бе Сандов. Сезирай ЕС. Имаш лостове за въздействие. Ама то е така, като си взел властта с манипулиран машинен вот. Сега не знаеш кой те подкрепя. Ще сложиш във властта загубилата партия бсп ш ще чакаш всенародна подкрепа. Как? По каква логика?
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя ива право да предложи сини каски да охраняват атомните централи вУкрайна. Лудиятдиктатор Путин може да направи беля от безхаберие. Хората които е пратил даже не могат да шофират,пияниците нашмъркани.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора, айде да се осъзнаете. Това да не плюеш по руснаците не е защото си путинофил,а защото знаеш че и руснаците и украинците са нормални и свестни хора. Ако имахме дори и за миг налякаква власт, щяхме да спрем тоя абсурд, защото това е братоубийствена война. Как да плюя по единия или другия, като смятам и двата народа за братски. Искам войната да спре, но знам че няма да стане, защото Зеленски е кукла на конци, а Путин е полудял. Не виждам скоро изход, добре поне че направиха коридор за населен
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До redordead 22 - Да разбирам, че ти, след като сам казваш, че НЕ СИ red - СИ dead ?
21
1
 
5
 
! Отговори
redordead преди 2 години
Така си ги представям, защото СССР ви е по мил от България. Комунделите путинофилистици сте най-жалката прослойка.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още по-притеснително е че гори учебна сграда и то в офисите й, но някой има интерес да всява паника в хората и да ги кара да купуват йодирани таблетки, че даже да ги дават на децата си, което е адски вредно при условие че няма нужда. Не знам кой прави това, но съсипва психиката и здравето на хората в името на една информационна война, която е не по-малко долна от тая дето се води в горещия район.
19
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До redordead. Ти така си представяш нещата понеже твоите си ги продал на сутеньори нали ?
18
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Взеха ни за незнам какви вече - лъжат най- нагло по целия ефир и политици и гладни журналисти. Щом се стигна дотам да се подмятат теории омаловажаващи значението на 3 март и премахването му като национален празник, значи населението на тази територия (не мога да кажа, че сме народ щом допускаме подобни неща) отдавна е загубило идентичността си, ценностите и всичко друго. Очаквам нац. Празник да ни стане 4юли и Коледа да се замести от Хелоуин! Честито!
17
9
 
6
 
! Отговори
redordead преди 2 години
Не съм очаквал и от бг пу-тино-филите, освен да канят руската армия в БГ и да им предлагат дъщерите и жените си. Жалък народ!
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 17. Намерил си къде да търсиш честност...Това е забранено в демократични условия.
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хайье малко честност от та, и нашата журнализтика, пижара е в и около административната сграда, има видеа и се вижда къде са реакторите и къье пожара. Защо горят, ми онези оттреппки от десен сектор са се укрепили там. Отделно реакторите са неуязвими от снаряди на танкове, правени са по СССР стандарти за война. Зеления е тотална кукла и разиграва каквото му напишат.
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия осветителни ракети са явно взривяването на централата... Я кажете последно кой контролира централата за да си извадим заключение кой е стрелял по нея ?