ГЕРБ пита има ли връзка арестът на Борисов с подкрепата за Украйна?

Операцията на МВР била в деня на разговора му с Порошенко
Обновена: 23 мар 2022 14:30 | 23 мар 2022 14:30, Камелия Цветанова
37
ГЕРБ пита има ли връзка арестът на Борисов с подкрепата за Украйна?
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ заподозря, че има връзка между задържането на лидера на партията и бивш премиера Бойко Борисов и разговора му с бившия президент на Украйна Петро Порошенко, по време на който Борисов е декларирал подкрепата си за Украйна.

"Управляващите отхвърлиха нашето искане за изслушване на премиера Кирил Петков в парламента, защото именно той е основен двигател на тази некомпетентна операция", коментира председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

"Има ли някаква връзка незаконният арест с деня на видео конференцията с бившия президент на Украйна Петро Порошенко и със заявката на ангажираност на ПГ на ГЕРБ за подкрепа за Украйна и със заявката, че ГЕРБ ще настоява за такава подкрепа в парламента. Ние подозираме, че много сериозна такава причинно – следствена връзка има и се надявам, че съвсем скоро това ще стане ясно на цялото общество", посочи тя.

Още по темата
"Българските граждани писаха тройка на аматьорите от правителството за 100 дни управление и най - сериозният провал заедно с тези в икономиката и външната политика е провалът на Рашков. Над 60% от българите смятат, че МВР е използвано за политическа репресия и това се потвърди и от съда, който отказа да разглежда протоколите от дейността на МВР и заяви, че действията на МВР са незаконни, нелегитимни и извършени от некомпетентни органи", коментира Атанасова.

Според Томислав Дончев вот на недоверие е необходим и това на първо място е за провала в икономическата политика, от която страдат всички хора – високите цени, обедняването на населението.

"Ако трябва ние да внасяме вота на недоверие, то ще е по тази тема", посочи той.

Според Дончев едва ли оставката на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков ще промени нещата в страната, защото арестът на Борисов е разпореден от министър-председателя и няма значение кой ще е вътрешния министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: Бойко БорисовГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 2 години
Толкова безумни предположения ,посочени като основание за арестите - не само са смешни ,но и "трагични" ,че толкова години са ни управлявали такива "персонажи".Да говорят за репресии ,хора от ВЛАСТТА на ГЕРБ и свързаните с тях политико- икономически кръгове ,която продължава да управлява все още в по- голямата си част страната е меко казано цинизъм ,с оглед на това ,че няма да има друга партия в новата ни история осъществила повече репресии и престъпни действия срещу всякакви невинни хора.
26
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Излбиза , че герб подкрепят фашистите в Украйна ! Фашизмът е забранен в света и има закони срещу него. Съответно органите в България незабавно трябва да се сезират срещу Герб и Бойко борисов за подкрепа на фашизма
25
4
 
1
 
! Отговори
Казуар преди 2 години
Борисов е търчи- лъжи, подкрепи газопровода на Путин да заобиколи Украйна, сега е приятел и агитира да се изпраща оръжие на украинците. Ако сега управлява щеше да се снишава и ще заеме противоположна позиция.
24
2
 
1
 
! Отговори
Тиквата смени преди 2 години
е...а от Поли Симитлийски на Николай Алгафари
23
2
 
8
 
! Отговори
Е тия вече се уляха! преди 2 години
Търсят под вола теле...!
22
3
 
8
 
! Отговори
Другарке ма, преди 2 години
Не разбра ли че времето ви изтече и че на никой не му пука за ГЕРБ! Стига си цвилила!
21
2
 
12
 
! Отговори
Десислав преди 2 години
ГЕРБ няма какво да пита. Единственото, което трябва да направят, е да си наведат главите и да си траят. След 12 години управление тип башибозук и неизмерими кражби, просто да замълчат!
20
2
 
5
 
! Отговори
Тома Бикова преди 2 години
Господин Борисов в разговор с украинския посланик е обещал да изпрати на фронта в подкрепа на Украйна своята тежка артилерия с пълен боекомплект от биологически снаряди.
19
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
много правилно е от НС да се даде отговор, писмено със стенограма, на такъв въпрос. Съвпадението на двете събития е многозначително!
18
1
 
1
 
! Отговори
МИТРОФАНОВА преди 2 години
СИГУРНО ИМА.
17
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дуловската пак е яхнала метлата.Словесната и логорея край няма.И няма значение какви глупости говори,важното е нещо да плямпа,за да не ги забравим.
16
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо се обърка.Подкрепя Украйна,а строи газопровод на Путин и му подарява куче.Опита се да се подмаже и на американците ,като брои милиарди за книжни фърчила,но нещо не се получи...
15
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая куха лейка става все по-противна.Баце пак е заложил на поми..яр да го брани.
14
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мошеник до мошеника. Стари, нови, сите безскрупулни продажници и некадърници.
13
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Божеее,тия съвсем се побъркаха.Нерде Ямбол,нерде Стамбул.
12
4
 
16
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Какъвто е Порошенко,такакъв е и Боко и двамата са ...изветряла бира. Порошенко поне има шоколадова фабрика и като спре шоколада за Русия тези ще...клекнат. Боко няма...нищо,само едни...кюлчета и пачки евра;освен да замеря руснаците с тях./
11
6
 
15
 
! Отговори
вижда се преди 2 години
Герб е вече в умряла кома.
10
6
 
16
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 2 години
Като е в опозиция Боко е пръв поддръжник на Украйна. Ако беше на власт обаче пак щеше да е мекотело, което е на страната на ЕС, САЩ, Украйна, рушия, Китай и т.н. Герберската наглост и глупост край нямат.
9
20
 
5
 
! Отговори
! преди 2 години
Г-н Борисов е нашия лидер, човек доказалсе в битките срещу комунизма. Комунистите подкрепят *** затова и единственият от когото го е страх Путин е г-н Борисов нашият лидер.
8
4
 
11
 
! Отговори
ДуловскиБацил преди 2 години
А Менко Менков подкрепя ли пед.офил Борисов!?