Ячев: Следващи 100 дни на управление може и да няма

Според него кабинетът се проваля във всички сфери
25 мар 2022 21:11, Александър Попов
39
Ячев: Следващи 100 дни на управление може и да няма

Лидерът на "Силна България" Борис Ячев коментира първите 100 дни на управление на кабинета и прогнозира, че няма да има следващи 100.

"Има пропукване в коалицията в самия начин, по който беше конструирана администрацията в България. Това парцелиране на министерствата, при което всяка една партия експлоатира ресурса на определено министерство, означава, че дори по общи проблеми, които трябва да се решават, министерствата не могат да работят в симбиоза. Добре е да има възможност да се коментират 100-те дни на управление на това правителство, защото може би възможност за втори анализ след следващите 100 дни няма да имаме, тъй като се очертава да няма още 100 дни управление. Виждаме все повече, че хората, които ни управляват в момента, се държат като хора със статут на временно пребиваващи в страната", коментира Ячев пред Bulgaria ON AIR.

Според него във всички сфери, в които правителството се опитва да се реализира, търпят провал. Ячев поясни, че правителството няма изработена официално програма за управление.

Той коментира и двамата кандидати, които влизат в надпревара за поста управител на БНБ.

"Говорим за позиция, която е изключително важна. Това лице, което ще бъде избрано, трябва да има и много силна политическа подкрепа, защото от бъдещия управител на БНБ зависи и как ще протече процесът за присъединяването към Еврозоната. Този човек, когато бъде избран, трябва да има много сериозна подкрепа, поне в рамките на това управляващо мнозинство. Ще бъде много интересно кои партии от опозицията за кого ще дадат гласове", обърна внимание Ячев.

Той изтъкна, че БНБ има да взима много важни решения и да реши много важни проблеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: Борис Ячев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БНБ трябва да се справи с инфлацията което е задачата на банката а не еврото, защото спестяванията и заплатите се обесцениха. Ако е евро пак ще има инфлация но бг няма да може да избира политици и БНБ на избори а някой друг ще решава в чужбина колко бедни ще са бг.
12
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Топ па неизвестния кой е?
11
12
 
27
 
! Отговори
Пп преди 2 години
Гладните ще излязат по улицитеНо работата вече е свьршена - ще закрием прокуратурата , ще сменим прокурора с наш , ще спрем газа и петрола и сьс замах сме ликвидирали каквото е останало от бьлгария
10
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До месец юни правителството ще падне, остават около 2 месеца
9
25
 
10
 
! Отговори
Тема преди 2 години
Поредния политически лилипут, задвижен от мафията да прогнозира крах на правителството.
8
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще осъдят Просто Киро за нарушаване на Конституцията? Или всичко се потули? Къде е Прокуратурата спи ли?
7
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 4 - И на вас -ДС, ПП, Атака, Възраждане, ИТН, БСП, ДБ партия Русофили и руското посолство - вкупом комунисти , ви се иска, но няма да ви се получи. Пътници сте, но не към Азия, защото вие сте Азия и сте си у вас, пътници сте към историята в раздел " комунстическо мракобесие". - Уточнявам, че не съм от герберите, нито от ДПС, камо ли от ДС. Редови безпартиен съм.
6
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителството на Петков, ПП, ИТН- клоуните на Слави, ДБ и БСП отиват в историята както НДСВ. ОСТАВКА и предсрочни избори.
5
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е. Докато се борят за Гешевото място, ще си идат преди него.
4
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха, много ви се иска на ГЕрБ-СДС-ДПС-Възраждане и Ррското посолство но няма да стане номера !!Заминавайте си към азиа грабители долни ..
3
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОСТАВКА на Просто Киро и 4 ната коалиция.
2
6
 
23
 
! Отговори
От народа преди 2 години
Как няма един свестен политик в България. Нарочно ли искате държавата ни да пропадне и да банкрутираме и някой вече официално да ни купи. Като го няма сега Борисов и вместо да сме единни и да премахнем мафията, всеки един политик говори глупости, след глупости. Досега нищо свястно не чух. А сме били силна държава, че даже и другите държави треперели от нас.....
1
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
100 дни управление, 100% инфлация.