ПП се учредява като партия, Василев: Ако не оправим страната, няма на кого да я оставим

Ще си тръгнем по-бедни, отколкото сме влезли в политиката, заяви Кирил Петков
Обновена: 15 апр 2022 22:07 | 15 апр 2022 19:09, Красимир Ангелов
172

Снимка: БГНЕС

"Продължаваме промяната" се учредява като партия на специално събиране тази вечер в Пловдив.

Съпредседатели са министър-председателят Кирил Петков и вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев. Структурата ще е изградена от Национален съвет, Изпълнителен съвет и Общо събрание. Двамата съпредседатели няма да имат заместници, съобщава БГНЕС.

Още по темата
"Това, което научихме много бързо е, че сами не можем. Колкото повече съмишленици, толкова повече промяната се случва. Ще си тръгнем по-бедни, отколкото сме влезли в политиката", каза в откриващото си слово Кирил Петков.

"Всичко започна с един разговор, който имахме с Кирил, как може да сме една нормална държава. Всичко, което имаме не го използваме, не го използваме, защото една малка група е присвоила властта и я използва за свои цели. Имаше някои индустрии, които се бяхме капсулирали. Тази политика изгони 800 000 от страната за последните 10 години. Тази политика искахме да променим", заяви Асен Василев пред съмишлениците си в залата.

"Ако ние не оправим страната, няма на кого да я оставим. Започнахме да чистим и виждаме мръсотия навсякъде. Чистенето не е хубава работа, изисква много кураж и време. Основаваме ПП. Философията ни е да подредим държавата, да я изчистим и да си живеем в държавата", заяви още Василев.

"Първите 100 дни не знаеш къде си и какво да правиш. Нормално е да направиш много грешки. Понеже сме в политиката и политиката е мръсно действие и една книжка на Макиавели от 14 век. Четейки тази книга леко ти се повръща. Има някои хора, които правят точно обратното, предпочитат любовта и честността. Вярвам, че когато не използваме правилата на Макиавели, имаме късмет", заяви от своя страна Кирил Петков.

"Има само една външна политика и това е политиката на България, и тази политика трябва и единствено да минава през институцията парламент. Ние имаме рамкова позиция има коалиционно споразумение и накрая всички ние, даже не само коалицията и опозицията. Всички заедно трябва да се обединим около важен казус. Аз се надявам, че това ще бъде постигнато, ако не се обединим през парламента, тази следваща стъпка ще е много трудна", посочи още премиерът.

Какво още каза премиерът Кирил Петков вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
24
 
! Отговори
Анониемн преди 2 години
Кирил Петков: Първите 100 дни не знаеш къде си и какво да правиш. Нормално е да направиш много грешки. Тоя забрави, че беше 4 месеца служебен министър миналата година.
8
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Учредявайте няма проблем със сигурност на следващите избори сте оут ако преди това няма възстание срещу тази про западна, про грабителска партия...
7
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Егати промяната да не беше идвала.
6
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече я оправихте, айде махайте се сега!
5
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, той чел ли е Макиавели или като онова с Чехов ;))))))
4
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ми харесаха речите им. Не политически издържани, но искрени и човешки. Ето за това гласувах. Все напред, момчета.
3
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спукана ни е работата щом тези ще ни оправят.
2
6
 
29
 
! Отговори
Асенчо преди 2 години
Ама вие вече не я ли Оправихте страната ?!
1
6
 
40
 
! Отговори
Ако преди 2 години
ще я "оправяте" държавата като досега , Просто си Ходете ..!