Димитър Ганев: Доверието към правителството продължава да пада

ГЕРБ запазват нивата от последния вот
20 апр 2022 15:47, Росен Стойчев
49
Димитър Ганев: Доверието към правителството продължава да пада
Снимка: БГНЕС

"Доверието към правителството продължава да пада. Този месец - с доста по-малки стойности, но тенденцията е налична. ГЕРБ стои на сходни нива от изборите през ноември. Не можем да кажем, че ерозията при ПП автоматично води до ръст при ГЕРБ. Такъв има при "Възраждане", обяви политологът от Тренд Димитър Ганев пред Нова.

Според проучването "Възраждане" е много близко като резултат до БСП и ДПС. "Ако този ръст продължи, вероятно "Възраждане" ще бъде трета политическа сила само след няколко месеца", коментира Ганев.

Има структурна промяна на електоралната картина в страната от този месец.

Още по темата
През миналия се взе едно мощно стъпало в ерозията към подкрепата на това правителство. Тенденцията в последния месец е продължила.

При предсрочни избори, той обясни, че не вижда вариант, при който ще има по-лесна коалиция.

"Не се вижда някоя от формациите да е близко до мнозинство. Същата комбинация няма да бъде възможна. Всеки един от субектите в управляващата коалиция при едни следващи избори ще има по-малко народни представители", каза още политологът.

На базата на хипотези Ганев заяви, че партия на Стефан Янев би имала представителство в парламента. "Основни потърпевши от подобен тип проект биха били "Възраждане", БСП и "Продължаваме Промяната", уточни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Не преди 2 години
само ще пада, но и напълно ще изчезне...Ние нямаме правителство....Има държавна сграда пълна с лица, чийто статус е за детска градина или психиатрия...
28
0
 
1
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
Това е ясно много отдавна. И чакаме съвсем скоро да паднат и самите фалшиви "управленци". И то така да паднат, че да не могат да се съвземат повече...
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мафията е днес тук и сега божковистите какво ли не направиха и с много пари вече владеят държавата стари муцуни друсат хора и ядат ли ядат
26
1
 
7
 
! Отговори
12 преди 2 години
Радвайте се, радвайте се на Промяната, че с нея идва и шока. Стойте и гледайте какво чудо ще става само след 5,6 месеца. Разрухата на Виденов, ще е мечта за вас. Спете си спокойно.....
25
3
 
5
 
! Отговори
Евала преди 2 години
За партията на Янев ще гласуват дъртите ру.б.ладжии, а за *** - младите любители на руските пари. Абе, все предатели на България. Ако ги нямаше, сега щяхме да сме наравно с Чехия и Полша, но уви , има ги и са много. А ние сме на опашката.
24
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ерозията при ПП...". Хайде стига злоба!
23
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Няма да се чака дълго да погали нулата.
22
16
 
13
 
! Отговори
Гого преди 2 години
герб са организирана престъпна група - държат се сплотени! но без лидера им... бързо ще изчезнат!
21
13
 
4
 
! Отговори
реалист преди 2 години
платен гербераст!
20
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това правителство трябва незабавно да се оттегли, заради колебанията към безусловна подкрепа към Украйна...
19
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И децата ги знае че така ,но ПП и коалиции се фукат с новите им избиратели украйците )долу НАТО и САЩ
18
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Възраждане само напред и нагоре !
17
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителството не е проблем. Проблем е народа.
16
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално е да пада,на никой не му харесва като се спре корупцията.Също така скоро( в октомври) приключва мадата на Гешев и ГЕРБ остава без защита. Това е причината да се направи всичко възможно да се махне това правителство.Вижте какво правят от ИТН.Правят всичко възможно за да се провали това правителство. Мафията наприра да се върща на власт. Наближава месец Октомври ще става по-жестоко. Борбата ще е ужасна. Мафията от ГЕРБ ще активира глворезите си.
15
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вероятно нарочно в тези анкети пропускат партия на Стефан Янев като възможен отговор. На изборите на 14 ноеври 2021 година ГЕРБ-СДС получиха 22,7% от действителните гласове, а антимутренските партии получиха 51,8%. Сега картинката не е много по-различна, даже и без да включват партия на Стефан Янев в анкетите.
14
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес нашият касиер ходи да купува обичайните консумативи, дойде си и каза: вички цени са х2.
13
3
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Няма голями промени в настроенията на хората. Има две основни групи - гласуващи за ГЕРБ-СДС и гласуващи против ГЕРБ-СДС, като съотношението межди тях се запазва на около 1:2. ДПС са си отделно и си имат ясен електорат, а Възраждане може да добави гласове, докато не ги вдигнат на присмех, както направиха с АТАКА, за да отстранят Волен Сидеров. Голямият брой са негласуващите избиратели и там е интересното, т.е. дали ще се появи някой, който да ги накара да гласуват
12
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както казаха и преди предните избори очаквайте изненади ( демек ние държим машините, социлозите и плебса са поздравени с онази песен от откриването фак ю енд йор мом ).
11
6
 
16
 
! Отговори
Пояснение на момчето преди 2 години
Обещанията на Кирчо и сие бяха: рязко сваляне на корупцията, реформа на съдебната система, рязко подобрение на здравеопазването и образованието; развитие на високите технологии и нови работни места; вкарването на корумпирани държавници в затвора; подобрение на нивото на живота "за да стане България едно добро място за живеене". Нищо подобно - организиране на укро-нацистки митинги, обещания за даване на въоражение на Украйна, санкции и обиди към Русия --- НЕ ЗА ТОВА ГЛАСУВАХМЕ ЗА ВАС.
10
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само към тиквата крадлива расте доверието. Велик е банкинскию кофпомпиер. Без него пролетта не идва