Дмитро Кулеба: Докато вие дискутирате, в Украйна умират военни и цивилни

Във време на война имаш нужда не само от бронежилетки, а и от оръжие
Обновена: 21 апр 2022 18:26 | 21 апр 2022 12:14, Камелия Цветанова
1037
Дмитро Кулеба: Докато вие дискутирате, в Украйна умират военни и цивилни
Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи Дмитро Кулеба заяви, че е в София, за да получи ясен отговор на исканията, които има Украйна. Той очаква да получи отговорите днес от правителството ни.

"Надям се българското правителство да вземе правилно, рационално решение", каза той.

"Но ако ви притеснявам много с присъствието си, не се притеснявайте скоро ще напусна. По време на война освен жилетка и шлем, трябва да имаш оръжие, с което да се отбраняваш, а от ваша гледна точка вие искате да умрем защитени", коментира той в парламента, където беше открита изложба "Стоп на агресията на Русия срещу Украйна".
 
"Разбирам, че българското правителство има затруднения да ни даде ясен отговор за това каква помощ може да ни окаже, но всеки ден, в който ни се отказва военна помощ, все повече украински граждани и военни умират. Затова призовавам политиците да помислят за това. Има хора на терен, които умират, докато траят дискусиите за това и се търсят аргументи срещу осигуряването на подобна помощ", посочи Кулеба.

Според него тези, които искат да помогнат на Украйна, винаги ще намерят начин за това.

"Много е важно в такива сложни моменти да сме на правилната страна в история, на страната на истината. През последните два месеца хората видяха, че Украйна устоя и продължава да се бори, когато подкрепяте Украйна подкрепяте истината, а ако подкрепяте Русия и запазвате неутралитет, сте на грешната страна на историята", коментира министърът.

"Не може да си представите колко пъти съм чувал всякакви извинения и рационални аргументи как някой не може да помогне на Украйна. Проблемът е, че те не са искрени. Тези, които искат да помогнат, винаги ще намерят начин за това. Тези, които казват, че защитават цели и принципи, трябва сега да застанат за Украйна. Всеки, който намери причина или аргумент да не вземе подобно решение, действа в полза на агресията", каза той.

Според него най-добрият начин да спрем войната е дабъде подкрепена Украйна.

Още за посещението на Кулеба в парламента вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1037
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
784
5
 
31
 
! Отговори
Бяло знаме преди 2 години
На Украйна не й трябват оръжия, а бели знамена. Време е да спасят собствения си народ като развеят бялото знаме.
783
7
 
27
 
! Отговори
absurd преди 2 години
Путин, продължавай да ги наказваш, изравни ги със земята! По- нагло племе от тия няма
782
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички сме зад тебе пич, само че не се навеждай, не знаеш кой с какво ще ти помогне
781
3
 
7
 
! Отговори
Ич да не ти пука преди 2 години
Нема да се пуашиш копуеле!
780
7
 
9
 
! Отговори
да! преди 2 години
До Глух Пор- тоя шмекер не е разбрал още, че ако още преди нападението на Русия, правителството им бе върнало конституцията в основния си вид при създаване на държавата, война нямаше да има. Но колкото продължават войната с искане на оръжия, и Русия се охарчва с войната, оня лудия от Кремъл дето е по-висок от Зеленски, ще им вдига летвата за споразумение. И повече жертви и разрушения за Украйна.
779
3
 
24
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Амй върви да се биеш!
778
4
 
35
 
! Отговори
Глух Пор преди 2 години
"Дмитро Кулеба: Докато вие дискутирате, в Украйна умират военни и цивилни"-- И кой предизвика тая война бе Дмитро? Швеция и Финландия си живеят добре и без НАТО, нали? И колко още искате да я продължавате? Световна война ли са ви казали да предизвикате инвеститорите ви? Под какво условие бе създадена неотдавна държавата ви? Като хитрувате ще бъдете наказани, но жалко за украинския народ.
777
6
 
35
 
! Отговори
За България преди 2 години
За всяко нещо си има причина. Русия да нападне по този начин е имала причина. Българите да не подкрепяме откачената истерия на русофобия от страна на запада, също има причина!
776
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен843 Шо не си пуснете тубата да видите как преди година две в центъра на киев хиляди маршируват с факли и знамена със свастики, а около тях десетки хиляди ги приветстват? Разбирам, че такива призиви "не са модерни в момента", но ако искате да разберете истината - направете го. Не ги е организирала "кремълската пропаганда" тези десетки хиляди "хора". Сами са излезли на площата, сами са се снимали, и сами са си качили видеата.
775
3
 
21
 
! Отговори
Чудя се преди 2 години
А да им целуваме краката където ги срещнем укрите, дали сме длъжни според господина?
774
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Директно им го каза в очите на нашите мекотели политици -или сте на страната на истината, или подкрепяте убийствата на цивилни от руските нашественици! Средно положение няма. Респект. Сега ще си проличи кой колко струва от тези, дето ни управляват. Особено ще ми е интересна реакцията на Нинова!
773
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Га яди курабийки ни рива, сега га ядеш ракети ривеш?!
772
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега обяснявате ли си какво се е случило между укри и рашки? Наглеците са се дървили и правили на господари на рашките, ама на тях очевидно не е препоръчително да им се говори така. Не са им издържали нервите.
771
15
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
мали това изражданеп се стопили бре..плющяха по 15-20 минуса сега го докараха до 4-5..путинофилията е грях..децата и внуците ви ще плащат греховете и убийствата на украйнски жени и деца..костя и нинова,позорите Народа ни за съжаление..или поне останките от него..но ще се борим за честта и достойнството на предците ни,нашите и тези на децата на България...филството и фобството са позорни и срамни,срам ме е да споделя,че съм от България..заради нинова и костя копейкин..те осребряват..позора наш
770
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз на този очилат сладуран не се чувствам длъжен по никакъв начин! До преди месец не знаех, че съществува. Дори да си натъпче дебелото черво с тротил и да се самовзриви, единствено ще събуди любопитството ми за кратко.
769
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз що не си бере лайката
768
3
 
6
 
! Отговори
ама що не преди 2 години
Според мене трябва да си гледаме интересите, да им дадеме каквото имаме на двойна цена като на приятел. Но трябва да ни платят предварително и да им изпратиме като другите държави сичко което е старо, даже и Ф16 да им пратиме на двойна цена, те така или иначе ще ги зривят да пишат миг-29 на тях и да ги пращат!що да не направиме некакви пари и ние? що само израел и САЩ да правят?
767
4
 
20
 
! Отговори
Гого преди 2 години
Нагъл, по-нагъл, Кулеба
766
13
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Подкрепа г-н Кулеба...политическата ни класа работи против нашият Народ...крадат,продават ни обслужват чужди от десетилетия,ще ги уволним и ще продължим да подкрепяве правото ви да живеете Свободни...Слава на Украйна...срам за изрожденците и позор за бкп-то...родените роби...умират като роби...и офшорните им нямат значение...*** и бкп-то позорят България...това е национално предателство...невиждана наглост...стачки и да ги изметем бсп-то и изръждането...хора вкарват ни в параграф...презрян
765
6
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
та Избори моля...или ще излезем и ще ви запалим страхливите зад.ици!политическата класа под натиск на зависими от путин ***...бсп-то,наредиха България в срамният списък...правят го за пари не се заблуждавайте...Петков се мае,ок аз не искам децата ми да се срамуват да споделят по света,че са българи...заради подкрепата на политиците ни на геноцида на началника им путин...САЩ ще се намесят с НАТО...3-та...или...ще се намесят...не им давате друга...и ще ви погубят както направиха с хитлер...