Дмитро Кулеба: Докато вие дискутирате, в Украйна умират военни и цивилни

Във време на война имаш нужда не само от бронежилетки, а и от оръжие
Обновена: 21 апр 2022 18:26 | 21 апр 2022 12:14, Камелия Цветанова
1037
Дмитро Кулеба: Докато вие дискутирате, в Украйна умират военни и цивилни
Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи Дмитро Кулеба заяви, че е в София, за да получи ясен отговор на исканията, които има Украйна. Той очаква да получи отговорите днес от правителството ни.

"Надям се българското правителство да вземе правилно, рационално решение", каза той.

"Но ако ви притеснявам много с присъствието си, не се притеснявайте скоро ще напусна. По време на война освен жилетка и шлем, трябва да имаш оръжие, с което да се отбраняваш, а от ваша гледна точка вие искате да умрем защитени", коментира той в парламента, където беше открита изложба "Стоп на агресията на Русия срещу Украйна".
 
"Разбирам, че българското правителство има затруднения да ни даде ясен отговор за това каква помощ може да ни окаже, но всеки ден, в който ни се отказва военна помощ, все повече украински граждани и военни умират. Затова призовавам политиците да помислят за това. Има хора на терен, които умират, докато траят дискусиите за това и се търсят аргументи срещу осигуряването на подобна помощ", посочи Кулеба.

Според него тези, които искат да помогнат на Украйна, винаги ще намерят начин за това.

"Много е важно в такива сложни моменти да сме на правилната страна в история, на страната на истината. През последните два месеца хората видяха, че Украйна устоя и продължава да се бори, когато подкрепяте Украйна подкрепяте истината, а ако подкрепяте Русия и запазвате неутралитет, сте на грешната страна на историята", коментира министърът.

"Не може да си представите колко пъти съм чувал всякакви извинения и рационални аргументи как някой не може да помогне на Украйна. Проблемът е, че те не са искрени. Тези, които искат да помогнат, винаги ще намерят начин за това. Тези, които казват, че защитават цели и принципи, трябва сега да застанат за Украйна. Всеки, който намери причина или аргумент да не вземе подобно решение, действа в полза на агресията", каза той.

Според него най-добрият начин да спрем войната е дабъде подкрепена Украйна.

Още за посещението на Кулеба в парламента вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1037
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
724
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудят се как да опазят и двата стола. Хем вълкът, хем и агнето, а принципите във канала. Така се получава като партия се демонстрира като стожер на евроатлантизма в България е в безпринципна коалиция с мухлясала русоляшка партия която от 100 години има една единствена задача да играе по свирката на Кремъл.
723
3
 
20
 
! Отговори
Те стрелят по Донбас преди 2 години
До ден днешен Украйна избива собствения си народ в Донбас,стрелят с ракети до ден днешен похмирното население и никой не го отразява по платените медийни манипулаторски телевизии!! Това е срам за свободата на словото и истинската журналистика! Това е срам за истинската демокрация и свобода,която видяхме след пландемията,че реално не съществува! Този цирк наЗелето и Кулеба,спонсорирани от САЩ е отвратителен! Те не целят мир,САЩ искат дълга война,с която да разбият и заробят с МВФ поредната страна
722
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя верно е нагъл....Докога ще е тук?И кой му даде правото да ни се кара???Яйде дайте му един Калашник и да ходи да се бие.
721
1
 
32
 
! Отговори
хайде преди 2 години
тръгвай си.Отивай да преговаряш с руснаците.Не ни давай акъл какво да правим. До преди 30 години бяхте една държава с руснаците, после взехте да ги плюете.Обърнахте се като фурнаджийска лопата.Обърнахте г-а. Показахте че не можете да сте верни.
720
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срам за България! Петното ще остане за дълго. Дори и да отпуснем военна помощ.
719
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Там е работата, че зомбираните проруски *** отричат фактите, довели до войната. Проблемът е изцяло техен. Хората по света виждат какво се случва и колкото да ги облъчват трудно ще прокарат фалшивите си идеи.
718
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Или коалицията се опомня къде се намира и категорично започва да дава в добро количество оръжия, боеприпаси, РПГ-та и ПВО-та на Украйна, затвърждавайки нейната ЕС/НАТО ориентация или разтуряме седянката. Нито една партия, освен Възраждани не се е явила на тия избори с про Руска и антинатовска позиция.
717
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проруското правителство на Румен Радев няма да изпрати военна помощ за Украйна. Сега Урсула фон дер Лайн и Мустафа, съжаляват, че им помогнаха да завземат власта.
716
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чобанов:"Проверявам информацията, че български контрагент е получил 240 милиона долара, за да достави оръжия на Украйна в първите дни на войната и до момента не е доставил нищо. Подобни поръчки към други държави вече били изпълнени. Българските тарикати са се надявали войната да свърши за 72 часа и да гепят парите. Но ядец! Това обяснява привидно не особено належащата визита на Кулеба.
715
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За 2 години, от както Зеленски започна да продава земята на Украйна, 1/3 е продадена директно на американски корпорации. До 3 години се очаква цялото зърно на Европа и Африка да минава през САЩ. Утре като осъмнете с хляб на цена 5 лева, да не се сърдите на кошмара Путин, а на американските политици.
714
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Урковец никой не те е канил в Бг , махай се фашист
713
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През последните 2 години тече засилена приватизация под опеката на САЩ. Тук някакви все още скимтят, да помогнем на този народен предател. Утре Вашингтон ще определя цената на хляба в Европа и Африка, а тук ревете на умряло да пращаме оръжия за украинските Костов и Паси.
712
2
 
22
 
! Отговори
сиромах преди 2 години
Ами как няма да умират след като 8 години бомбардирате и избивате рускоговорящите в донбаския район ,а продължавате и сега!На всичкоото отгоре се пазарихте да получите ядрено оръжие и да атакувате Русия с помощта на западните си приятели на които отдавна им текат лигите за руските суровини!
711
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Егоизмът, страхливостта и раболепието пред руските тирани, са голям срам за България. Безмозъчно е, когато целият демократичен свят полага усилия поредния рушистки режим да бъде пречупен, българските русодебили да позорят България пред света и нас самите
710
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изключително нагло поведение,ние нямаме договори за взаимозащита с тях,не сме в един военен съюз,а и сме приятелски страни и с тях и с Русия.Откъде накъде ще взимаме страната на една от държавите и защо.Да те са по-слабата страна и всички го знаят,защо тогава перчеха мускули,вместо да преговарят.Сега помагайте.Тяхната отговорност пред народа им,не е наша,именно това нагло поведение им донесе войната.
709
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин ще бъде съден в Хага, от цялото човечество, както са съдени хитлеристите. Русия винаги ще е презирана, отхвърлена и мразена в този си вид.Време е да намерим правилното си място в историята! Украинците са нашите приятели, руснаците, не!
708
3
 
27
 
! Отговори
стар комунист преди 2 години
Кой те прати тук бе ? Я си хващай пътя и марш от тука!
707
2
 
25
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
обаче наистина е изключително нагъл тоя!!!...Дошъл да ни се КАРА че видите ли,докато ние сме "мъдрували",там се избивали хора..?!?!...АМА КОЙ СИ ТИ БЕ,ТА ДА НИ ДАВАШ НАРЕЖДАНИЯ КАКВО ДА ПРАВИМ,как да гледаме на нещата и каква позиция да вземаме?!?!...Защо ИЗОБЩО ДОПУСКАТ ЧУЖДИ АГЕНТИ,а той на практика е АГЕНТ НА СТРАНАТА СИ,да се бръчкат в нашите политика и живот?!?!..Дайте му един противогаз и да оприпка към "Азовстал" !..АМАН ОТ НАГЛЕЦИ!!!!
706
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаме голяма страна агресор, военнопрестъпници, нахлули вероломно в чужда територия убииващи и изнасилващи, грабещи цивилното население. Имаме и по малка нападната страна, която се защитава както можр. Виждате ли защо, Украйна заслужава нашата военна помощ? От чисто практическа гледна точка, украинците са герои, северноазиатците са тор, мършата на света!
705
1
 
26
 
! Отговори
Другарю Кулеба преди 2 години
Българите обичат Русия.