Дмитро Кулеба: Докато вие дискутирате, в Украйна умират военни и цивилни

Във време на война имаш нужда не само от бронежилетки, а и от оръжие
Обновена: 21 апр 2022 18:26 | 21 апр 2022 12:14, Камелия Цветанова
1037
Дмитро Кулеба: Докато вие дискутирате, в Украйна умират военни и цивилни
Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи Дмитро Кулеба заяви, че е в София, за да получи ясен отговор на исканията, които има Украйна. Той очаква да получи отговорите днес от правителството ни.

"Надям се българското правителство да вземе правилно, рационално решение", каза той.

"Но ако ви притеснявам много с присъствието си, не се притеснявайте скоро ще напусна. По време на война освен жилетка и шлем, трябва да имаш оръжие, с което да се отбраняваш, а от ваша гледна точка вие искате да умрем защитени", коментира той в парламента, където беше открита изложба "Стоп на агресията на Русия срещу Украйна".
 
"Разбирам, че българското правителство има затруднения да ни даде ясен отговор за това каква помощ може да ни окаже, но всеки ден, в който ни се отказва военна помощ, все повече украински граждани и военни умират. Затова призовавам политиците да помислят за това. Има хора на терен, които умират, докато траят дискусиите за това и се търсят аргументи срещу осигуряването на подобна помощ", посочи Кулеба.

Според него тези, които искат да помогнат на Украйна, винаги ще намерят начин за това.

"Много е важно в такива сложни моменти да сме на правилната страна в история, на страната на истината. През последните два месеца хората видяха, че Украйна устоя и продължава да се бори, когато подкрепяте Украйна подкрепяте истината, а ако подкрепяте Русия и запазвате неутралитет, сте на грешната страна на историята", коментира министърът.

"Не може да си представите колко пъти съм чувал всякакви извинения и рационални аргументи как някой не може да помогне на Украйна. Проблемът е, че те не са искрени. Тези, които искат да помогнат, винаги ще намерят начин за това. Тези, които казват, че защитават цели и принципи, трябва сега да застанат за Украйна. Всеки, който намери причина или аргумент да не вземе подобно решение, действа в полза на агресията", каза той.

Според него най-добрият начин да спрем войната е дабъде подкрепена Украйна.

Още за посещението на Кулеба в парламента вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1037
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
704
2
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Калуба-кафе с алкохол...
703
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин има няколко партии в България: ГЕРБ,БСП,Възраждане,ВМРО,АТАКА и ИТН.
702
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да им се каже искрено.В България владее Путин.Това е.
701
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да господа българи, трябва да се признаем, че повтаряме грешките си от втората световната война. Но днешната страхливост на нашето правителство вече виждат всичките. За разлика от предишната ситуация. "Приказки за братския съветски народ, вече не важат. Украинците също са част от този "съветски народ" и би трябвало да разчитат на помощтта ви.
700
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато Кулеба дискутира и обикаля на просия - може да помогне като сложи една каска и директно на фронта!
699
1
 
34
 
! Отговори
ко каза,ко? преди 2 години
Така ли,нима ние сме виновни за ситуацията в Украйна?
698
1
 
19
 
! Отговори
Еврика преди 2 години
Аз се сетих, Кулеба се крие у нас от руските ракети, под предлог, че чака оръжие. Затова всичко изглежда нелогично. Какво да се прави, и той душа носи. Човечецо се спасява поединично! Ето защо нашите да го помотаят още малко, че тя войната, като, че по приключва.
697
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България е подпомогнала Украйна със 185 000 евро. Това малко ли им се вижда? Наглеци !!!
696
2
 
23
 
! Отговори
Марш преди 2 години
На фронта, бе! Кво си седнал да дискутираш,
695
36
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна се бие заради цяла Европа. Гледаме войната удобно от дивана, а там умират жени, деца, войници. *** няма да спре докато е жив, следващите може да са Молдова, Румъния, България. Давайте по-скоро на Украйна, С-300, Миг, СУ, артилерия, муниции и всякакво друго въоръжение. Но както се видя, ни правителство, ни президент, ни партии, ни общество, стават за нещо. В истинска демокрация, хората щяха да са пред тези институции, и на улицата. Срам за България!
694
1
 
23
 
! Отговори
Lina преди 2 години
Нали джо байгън ви дава всичкото, което е взел от Молдова. Всички, което сте събрали бе е ли достатъчно, наистина много е съмнително да се стига до нашето - Нищо на 50 г, май е друга целта на кравария?
693
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 750Украйна има нужда от тежки оръжия, а ние имаме такива в излишък.)))))))Нямаме излишни танкове, защото ги подарихме на българомразците от РСМ.
692
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаше разни военни експерти, които казваха, че българските оръжия били стари, Украйна имали много от тях и не били интересни... Няма ли да ги поканят пак по ТВ да си аргументират теорията?
691
8
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Това, което България изнася, са боеприпаси. Украйна има нужда от тежки оръжия, а ние имаме такива в излишък.
690
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се заблуждавсйте България въоръжава Украйна чрез трети страни.Фирми от Полша, Румъния, Словакия, Испания,, купуват" бг оръжия. Да не мислите, че оръжието е за тях.За Кулеба (Украина), въпросът е политически,светът, да чуе, че и русофилска България също дава оръжия.
689
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Кулеба да бил нахален? Единствената нахална беше Митрофанова, която освен, че обиждаше, и заплашваше."Българските *** са мазохисти. Висше удоволствие за тях е руснак да ги плюе и обижда.
688
10
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
всички знаем че на нас след влизането ни в НАТО ни останаха едва ли не само брадви и ножове... ----///----- България има 400 САУ Гвоздика, 1/3 от които са напълно излишни и никога няма да се ползват. Има Оса АКМ 24 бр, 8 от които спокойно могат да отделят. Имат Су-25 и Миг-29, абсолютно безполезни за нас, половината могат да ги подарят. Танкове Т-72 - поне 20-30 са ни в повече. Това е техника, която само яде пари за консервация. Вместо да влязат в употреба срещу най-големият ни враг в момента.
687
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България ще помогне на Украйна с оръжие и боеприпаси!Никой не може да спре този акт!Ще минем през нови избори, но оръжие ще изпратим!Жалко е само че се забавихме твърде дълго!
686
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да иска от нас оръжия така настоятелно, това значи, че нашата западна коалиция е свършила оръжията. Скадовете в Германия, Гърция, Словакия, САЩ и т.н. се поизпразниха. От тук нататък, за да даряваме оръжие първо трябва да го произведем, а ние не сме във военен режим, че цялото производство да е настроено към оръжия и боеприпаси. Нямаме и ресурси за производство в излишък. При това разделение на света ресурсите останаха от другата страна.
685
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не разбирам какво този човек се занимава точно с нас и ни чете морал. Какво и колко точно можем да му дадем ние!? А и както казаха преди мен, с огромна вероятност вече внасяме огромно количество оръжие и боеприпаси през трети страни. По-продуктивно ще е да виси три дни пред Конгреса на САЩ или при чичо Борис. Нали те подкукоросват украинците от години да се дърлят с Путин.