Хамид: ДПС са готови за предсрочни избори

И утре да подаде оставка правителството, ще бъде късно
7 май 2022 12:48, Елка Василева
49
Хамид: ДПС са готови за предсрочни избори
Снимка: архив, БГНЕС

„ДПС се готви за предсрочни избори. Мисля, че те вече закъсняват. Това е най-слабото, най-неподготвеното и некадърно след комунизма правителство, което вместо да решава проблемите на държавата, се занимава с тортите на съпругата на премиера. И утре кабинетът да подаде оставка, ще бъде късно”. Това заяви пред Нова тв заместник-председателят на ДПС Хамид Хамид.

Още по темата
От ДПС не са обсъждали темата за вот на недоверие. „Всяко действие на правителството обаче е вот на недоверие. Виждате и неадекватното поведение на премиера по време на срещата с превозвачите”, поясни той.

Ако някоя друга партия внесе такъв вот, ДПС като опозиция биха го подкрепили.

Хамид Хамид смята, че усилията на правителството да поиска България да бъде изключена от ембаргото, което готви ЕС върху вноса на руски петрол, не са достатъчни.

„Ембаргото означава да останем без петрол, без горива. Ще останем най-вероятно без обществен транспорт следващите седмици. Ако има държава в ЕС, която е най-зависима от руския петрол, това е България. Няма как да не отбележа с голямо разочарование пълния провал на правителството. Ако около Чехия, Словакия и Унгария има достатъчно петролни рафинерии, които не са собственост на руската федерация, при нас единствената е „Лукойл Нефтохим””, заяви зам.-председателят на ДПС.

„Имаше едно филмче от детските ми години за Макс и Мориц. Кирил Петков и Асен Василев са като тях”, каза иронично Хамид.

На въпрос защо ДПС са подкрепили Любомир Каримански за управител на БНБ, Хамид заяви следното: „Подкрепихме го, защото беше единствена кандидатура. Знаете, аз и от трибуната имах колебания дали да подкрепя г-н Гюров или г-н Каримански, който се представи добре на изслушванията. БНБ трябва да има управител”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
6
 
20
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Хора, щели сме да спираме износа си на петрол за Русия :D хахахаххахахахахахаххахахахХАХАХАХАХАХХАХАХХА!
12
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България спира износа на петрол за Русия. Това е нашата последна санкция към руснаците и тя ще ги довърши. СЛАВА КОКАЙНИ!
11
4
 
10
 
! Отговори
АнонимЦИГАНЕТОен преди 2 години
НЕЗАКОНАТА ПАРТИЯ ПРОКЛЯТИЕ ЗА БЪЛГАРСКО
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След мандата може!-:))) Но сега забрави!-:)))
9
5
 
6
 
! Отговори
никулденски шаран преди 2 години
скоро ще са най-голямата партия,всички които не са уредени от своите партии намират пристан там
8
5
 
12
 
! Отговори
anonim преди 2 години
Защо в БЪЛГАРИЯ има турски партии
7
2
 
20
 
! Отговори
Българин преди 2 години
ДПС винаги на линия да ни напомнят, че в България няма само руско- американски *** и агенти, но и турски. В тази държава липсват само българофили.
6
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иска им се много пак да са "балансьор" при разпределението на парите. А на Шиши пак му се иска да си гукат сладко с Боко и да решават на кой колко
5
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Настоящето правителство се занимава със всичко друго, само не и с проблемите на българските граждани! Наложително е да има нови избори! Абсолютно съм съгласен с мнението на г-н Хамид!
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ако някоя друга партия внесе вот на недоверие ..." ____________________________ Ето я ахилесовата пета на балканеца. Някой друг да му свърши чepнaтa работа, че той после да намира кусури.
3
4
 
10
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Радостно е, че винаги се намират стада от наивници, които на всички избори да тичат и да гласуват безропотно за тия. Не, че някога нещо са направили за собствените си избиратели или някога ще направят. Но важното е, че отново ще могат да крадат.
2
4
 
14
 
! Отговори
КАЛАШНИКОВ преди 2 години
ЕДНА МАЛКА ПАРТИЯ С ГОЛЕМИ ПРИХОДИ НА ГЪРБА НА БЪЛГАРИНА. А ТИ СПИШ ЛИ ОШЕ
1
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един път и аз да се съглася с етническата партия...