Асен Василев: Предстоят години на високи цени, няма да падат драматично

Отговори на въпроси на социалните партньори
Обновена: 30 май 2022 16:20 | 30 май 2022 16:20, Росен Стойчев
313
Асен Василев: Предстоят години на високи цени, няма да падат драматично
Снимка: БГНЕС

Следващите няколко години ще живеем в условията на високи цени. Това обяви вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев при обсъждането на антиинфлационните мерки в съвета за тристранно сътрудничество, съобщи БНР.

"Цените на горивата няма да спаднат драматично.

Още по темата
Цените на храните няма да спаднат драматично, докато не се отворят пристанищата по северното Черноморие", заяви Василев.

Социалните партньори критикуваха мерките на правителството, че не са правилно насочени към нуждаещите се групи.

На критиката защо всички хлябове, а не само най-масово употребяваните, ще бъдат с нулева ДДС ставка, Василев отговори:

"Да, това може да е нечестно спрямо някои потребители. Аз лично не съм ял хляб от 5 лв. филията, нали, но предполагам, че има и такива хлябове. Предполагам, че има и такива, не вярвам те да са много голям процент от потреблението".

Шофьорите ще могат да ползват намаление от 25 стотинки на литър гориво като покажат талона на своите автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
1
 
36
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Абе, докога ще се дърляме по форумите, а Кирчо и Кокорчо ще експериментират върху нас! Я да вземем по една сопа и лопата, да ги изведем и изринем от Дондуков!? Есента щяло да падне правителството, ако чакаме да падне, тези индивиди никога няма да си тръгнат доброволно!
221
2
 
39
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Високи цени ,ама жа има голема и дибела сопа ! Аъъ !
220
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Асене, не знам какво си учил в Харвард, както и с колко си завършил, на като гледам всичките ти действия дотук, мисля че ще е най-добре за всички да си хвърлиш дипломата, да изкараш още един път висшото образование
219
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това ли е промяната високи цени,ниски доходи.Да се гордеем,че сме европейци.
218
0
 
8
 
! Отговори
Дедо ви преди 1 година
Аааа дедо ви още преди две години предвиди "промяната" и взе мерки, че сега изобщо не му пука за цените. Който повярвал, да плаща.
217
2
 
20
 
! Отговори
Да напомня: преди 1 година
Повишаващите се цени са само едната страна на проблема. Другата, много по-важна, се състои в това, че в тази сложна обстановка ни управляват тотални ле ва ци....
216
1
 
18
 
! Отговори
гост преди 1 година
високи цени и ниски доходи,ако е така предстоят гладни години май добрите години за България и българите приключиха
215
2
 
9
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До Анонимен218 Пак тъпите БСПарски сметки! Интриги, машинации, манипулации..Можете ли вие една секунда да живеете без тях..Не еврото е виновно, а нашата икономика, нашите политици, които само глрдат да крадат и мошеничат...Срам и позор!..
214
0
 
14
 
! Отговори
гост преди 1 година
дали пицата на ПП няма да е постна,ако въобще има такава ? аз не съм ок да плащам спекулативно високи цени породени от грешната политика на правителството
213
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Диана Дори една Диана, пледираща за "повече собствен мозък" би следвало да се запита като как ще се справят със сложните проблеми по въвеждането на еврото сегашните управляващи. Да напомня - тези хора управляват вече шести месец и нямат по сметките си дори едно управленско решение, което може да се оцени едновременно като правилно и стратегическо. Всичко е гаф върху гаф. Даже Дианите би следвало да се притеснят от тези факти. Да, ама не - Дианите са си Диани.....
212
1
 
4
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До Анонимен216 А ти защо питаш? Или на теб ти харесва преврата на БСП и сие?
211
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този родопски глиган и гаджето му са в основата на високите цени!
210
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До КарпачевПич, лева може и да се отвърже от борда, а след това да се девалвира (БНБ), ако малко от малко някво производство се завърти. Вземем ли еврото, нищо не може напрвиш с тази наша 0 икономика. И туризма ще загине тотал.
209
10
 
4
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До Бгг Не мисля, че само богати искат еврото...Другите просто не разбират какво точно става и са се хванали за лева защото си е наш, значи..Та не виждаш ли, че цялата международна търговия се върти с няколко валути? И да искаш и да не искаш трябва да конвертираш лева в друга валута на международния пазар, а еврото е една от най-силните валути...Абе има си тънкости навсякъде и трябва да се мисли със собствения си мозък..
208
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще се молите Борисов да се върне
207
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега като влезем в еврозоната, работата ще се оправи! Ще падат едни пачки! ))Малко още ни остана! Ще издържим! Влезем ли обаче в евро зоната, глей братче как минималната става 3-4 хилки евра... ще се спукаме от кеф и живот.
206
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вечерен психотерор статия първо с Кирчо после Кокорчо
205
2
 
4
 
! Отговори
Карпачев преди 1 година
Искам да питам големите патриоте , ама не за мен , а за един преятел - лева какво го друго го подпира освен евтина работна ръка?
204
4
 
5
 
! Отговори
Бгг преди 1 година
До лелин ПанчоЗад опитите за въвеждане на еврото стоят добре платени национални предатели . Забележи, че само богати го искат.
203
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом не правите разлика между емигранти и мигранти, защо си напъвате мозъчетата съфорумници, да ви се чуди човек на просто тията :))