Асен Василев: Предстоят години на високи цени, няма да падат драматично

Отговори на въпроси на социалните партньори
Обновена: 30 май 2022 16:20 | 30 май 2022 16:20, Росен Стойчев
313
Асен Василев: Предстоят години на високи цени, няма да падат драматично
Снимка: БГНЕС

Следващите няколко години ще живеем в условията на високи цени. Това обяви вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев при обсъждането на антиинфлационните мерки в съвета за тристранно сътрудничество, съобщи БНР.

"Цените на горивата няма да спаднат драматично.

Още по темата
Цените на храните няма да спаднат драматично, докато не се отворят пристанищата по северното Черноморие", заяви Василев.

Социалните партньори критикуваха мерките на правителството, че не са правилно насочени към нуждаещите се групи.

На критиката защо всички хлябове, а не само най-масово употребяваните, ще бъдат с нулева ДДС ставка, Василев отговори:

"Да, това може да е нечестно спрямо някои потребители. Аз лично не съм ял хляб от 5 лв. филията, нали, но предполагам, че има и такива хлябове. Предполагам, че има и такива, не вярвам те да са много голям процент от потреблението".

Шофьорите ще могат да ползват намаление от 25 стотинки на литър гориво като покажат талона на своите автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
4
 
2
 
! Отговори
Куку Руку преди 1 година
До ТикиТакаЕмигрантите отидоха в чужбина да се изучат и се върнаха ,а фростаците останаха у нас да ни тормозят,но накупиха палати в чужбина на когото трябва-бивши съпруги или барцелонски . Е и в Софета за всеки случай-примерно на Сан Стефано 23...
181
3
 
5
 
! Отговори
до 186 преди 1 година
трябва да си сляпа за да не виждаш за хилядите случаи на случайно и неслучайно изчезнали публични средства...справка 8-те джуджета, 3-те милиарда за путинския поток и 2млрд за електронно правителство..глупава жена.
180
0
 
3
 
! Отговори
Секачев преди 1 година
Много житкате те с тея коли бе, нека да вкарат една блокада като преди 2 години и пак ще ви молят да купувате бенз на 1.50.
179
2
 
4
 
! Отговори
АвтоматПитонист преди 1 година
Младите сме в айти света, работим и живеем вкъщи, не ни трябва много, само да няма война ,че ни е страх да излезем, пак ще гласуваме за сорос партиите на мира и свободата
178
3
 
4
 
! Отговори
до 185 преди 1 година
грешка, Гърция фалира защото беше фалшифицирала данните за икономиката си, излъгаха ЕС за състоянието на икономиката си и теглеха заеми които не могат да изплатят
177
8
 
2
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До Анонимен166 Не съм гербаджийка, а чекмеджетата на Бойко бяха измислени и изработени от БСП..Което не означава, ч Бойко няма пари сигурно - та той беше сумата години Премиер и никак не си пада по харченето, явно, защото сумата ти време ходеше с някакви стари костюми, които отдавна му бяха отеснели и си живее в бащината си къща...Не искам да кажа, че не е имал и други доходи от по-ранни периоди, но той имаше охранителна агенция, а и бившата му дългогодишна партньорка е богата...
176
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименГърция не фалира заради еврото а заради световната финансова криза през 2008 г. Силно засегнати бяха Испания, Италия, Португалия. Но Гърция си изплати всички дългове и се стабилизира, а България все така е потънала и без еврото.
175
5
 
1
 
! Отговори
до 182 преди 1 година
ти сеш ли се че правителството не определя цените на нещата? Цените на нещата зависят от пазара, а когато има кризи като сега войната това дига цените.. с какво точно ти е виновно правителството?
174
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как години бе Кокорий?!Мислехме до есента да сте ги оправили нещата или ще си ходите!Немаш толкова пари бе нокорий,за да седите на власт!
173
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 174Като те гледам как пишеш, явно си голем бизнесмен, сигурно имаш двама работника хванати от гората :))) За украинците съм съгласен, но съгласи се, че не очаквахме да са нагли като рашките, дори по нагли, за сърбетата от РСМ също съм съгласен, обаче замисли се кой е прави тази криза, мейби любимия ти Сибир ? :)))
172
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе зимата ще е ако пада някой,винаги е зимата,да внимават как ще постелят дотогава!
171
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа е полуостров на Евразия
170
4
 
4
 
! Отговори
д преди 1 година
България ще бъде европейска република, както Левски е завещал и нито един сатрап, нито турски, нито руски, и немски ще да е, няма да ни спре.
169
5
 
3
 
! Отговори
Синго Икономисто преди 1 година
Еврото е опасно, защото хората ще разчита прекалено много на неговата стабилност и това ще увеличи спестяванията и ще намали парите в оборот, докато за лева си знаят - зад него стои само един рехав валутен борд(който всъщносъ го нема вече формално)и затова гледат да се отърват от повечето левчета инвестирайки я в имот, я в почивка на хотел , я в нова кола, а това означава оборот и трудова заетост, апри еврото ше бъде стагнация, всички ше се стискат, особенно ако лихвите се вдигнат.
168
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подготвят плацдарм за еврото,преди бях твърдо против сега ми е все тая,така ги вдигнаха цените,че ги изравниха евро,лев и все тая с какво ще пазаруваш.
167
4
 
5
 
! Отговори
ТикиТака преди 1 година
Имигрантите първо предоха България, сега я довършиха , те на практика гласуваха за тези, сега ние ще продадем квот имаме до края,за да може те да са на спокойно за още някоя годинка зад океана
166
7
 
4
 
! Отговори
д преди 1 година
Браво момчета, щом крадливите ГРОБ/ДПС/БСП вият, значи добре се справяте!!
165
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо интереса на България е, да се отърве от сибирската зависимост и чеченския нефт, второ да станем наистина европейска страна от ЕС, не само на думи, трето да се примирят послушковците чиновници, че това е пътя на БГ, нема връщане назад :)))
164
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въпросът е ще остане ли някой да живее в България да управлявате?
163
2
 
6
 
! Отговори
Диана преди 1 година
До Алооо Отряза ги еврото - не може да "ни набутат" заради кражбите им, явно, и вероятно лошото управление на финансиите ни..Иначе еврото щеше само да ни помогне /ако беше дошло при подходящи политици защото то си е нож с две остриета!/..Не еврото е опасно за нас, а политиците наоколо, които създават условията за преход към еврото! Когато няма строг контрол на цените в подобен период, те обикновено скачат до небето..Какво да ги правиш, значи?.. Цени!..И бездънни джобове..