Нинова: Отсрочката от петролното ембарго е безспорен успех

Разумът надделя над крайното политическо говорене, заяви тя
31 май 2022 13:11, Нели Христова
41
Нинова: Отсрочката от петролното ембарго е безспорен успех
Снимка: БГНЕС

Постигнатата в Брюксел отсрочка за внос на петрол от Русия до края на 2024 г. е безспорен успех за България. Това коментира вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова след като стана ясно, че за страната ни ще има специално изключение от ембаргото за руския петрол.

"Разумът надделя над крайното политическо говорене. Българският национален интерес е защитен. Българската индустрия и домакинства ще усетят ефекта от това добро решение по цените", каза още Нинова.

"Виждам, че в Брюксел вече се говори за таван на цените на природен газ и електричество. Ние отдавна говорим, че това трябва да се случи. Понесох много упреци, но времето доказва правотата на такава мярка. Доказва я и практиката в някои европейски държави. Сигурна съм, че ще го направим и ние. Дано да не е късно", заключи вицепремиерът.

Припомняме, че министър председателят Кирил Петков заяви от Брюксел, че решението ще излезе до 2-3 дни. Според него така ще можем да си оправим рафинерията без това да влияе на цената заради смяна на микса. Министър-председателят посочи, че България е единствената държава с пристанище, за която се прави подобно изключение. Проблеми с плащанията за руския петрол не се очакват, тъй като "Лукойл" реално плаща на швейцарска фирма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
18
 
! Отговори
Некъф преди 1 година
Този отвратителен червен MиHдил няма ли да го гоним към русия да поживеем спокойно и ние!?!
12
0
 
19
 
! Отговори
Kuncho преди 1 година
Нинова кога ще купи пшеница с единия милиард където задели?!
11
1
 
12
 
! Отговори
Dinosaurus преди 1 година
Нефтопроводите руски, рафинериите руски, печалбите за Русия и рашистите в БСП, някой да е очаквал Путин да си заколи нефтената курица със златните яйца? Бивол*цата какво мучи, лапачката на сина си защити, не моите доходи и цени. А газ все още нанай, което касае икономиката, важното е да бръмчим с лимузините
10
2
 
12
 
! Отговори
Сат Н преди 1 година
Успех пред кого? Пред съюзниците ни? Не е успех. Това е отстъпление и предателство. Успех щеше да бъде да намерите начин да подпомогнете общите усилия, а не да търсите извинение за саботажа. Успех щеше да бъде да намерите начин да спрете вноса на руски нефт. Или поне да му наложите вносно мито. Това сега си е наместване и симулация на орга зъм.
9
0
 
15
 
! Отговори
Кан преди 1 година
Ало тая министърката на икономиката! бюджета катастрофира и потъна като Вера Су. И тая била социалистка!? Два месеца държи и храни на хотел на първа линия самозвани бежанци. С последни модели коли, а българският пенсионер брой стотинки за олио. Което Тая същата лъжлла обеща да не скача на три лева то отиде на 5.
8
0
 
19
 
! Отговори
Голям успех преди 1 година
Голям майтап. За газа голям го извадихте, за бензина - не.
7
1
 
21
 
! Отговори
Нинова преди 1 година
Тази шия не е от туршия от комисионни е!
6
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подкрепям Нинова и БСП, те внасят разум,добри решения и успокоение в тази коалиция, те трябваше да са водещите и спечелилата партия, но вълците ги разкъсаха и убиха преди изборите.
5
2
 
18
 
! Отговори
bbb преди 1 година
На Нинова й се привижда някакъв успех... А какво ще каже за бедността, инфлацията, безнадежността, в която са затънали болшинството от българите! Крайно противна е тази жена!
4
3
 
24
 
! Отговори
Безсрамна Срамна П преди 1 година
По-голям успех ще е като руснаците бъдат разкарани от Нефтохим и ви затворят кранчетата! На хранилките! Забравих да попитам - как е синчето в САЩ?
3
1
 
22
 
! Отговори
Хах преди 1 година
Ще видим како, ще видим. За сега обаче гледаме как всички цени растат!
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само приказките за нови санкции кум нефта на Русия покачиха цената на петрола. А какво ли ще е когато наистина влязат в сила? Джендърите в Брюксел тестват ли хората в ЕС-СР колко ще издържат преди да са излезли на улицата?
1
11
 
6
 
! Отговори
Краси преди 1 година
Само глад за въшливите,впиянчени мужици !