Атанасов за Лавров: Това са мерките, които свободния свят налага на Русия

Противоречията в коалицията трябва да бъдат решени чрез публичен дебат
6 юни 2022 12:25, Нели Христова
123
Атанасов за Лавров: Това са мерките, които свободния свят налага на Русия
Снимка: БГНЕС

След смъкването на ГЕРБ от власт парламентът стана прозрачна институция", заяви в "Денят започва" ген. Атанас Атанасов, съпредседател на "Демократична България". Той коментира отмяната на посещението на руския министър на външните работи Сергей Лавров в Сърбия така: "Това са част от мерките, които свободният свят налага на Русия и те трябва да продължат". България, Република Северна Македония и Черна гора отказаха да отворят въздушното си пространство за самолета на Лавров.

По думите му никой не е припознал информацията за български вариант на закона "Магнитски" и такъв законопроект няма.

"Нямам притеснения финансовият министър да има правомощия, за да защитава фиска на държавата. Има интерес от определени политически сили персонално да атакуват финансовия министър, той не е удобен на определени части от опозицията", допълни ген. Атанас Атанасов.

Според него е необходима проверка в службите за сигурност за лоялност на служителите.

"Има ситуации, в които се вижда, че българските служби не са ефективни по отношение на противодействието на руското разузнаване у нас и причините са комплексни. КПКОНПИ е важно да започне да работи, управлението на Борисов беше генератор на корупция, важно е да бъде създадено законодателство, което е в съответствие на Конституцията и не нарушава човешките права", добави ген. Атанас Атанасов.

Той поясни, че противоречията в коалицията трябва да бъдат решени чрез публичен дебат и консултации.

"Тази седмица се очаква да бъде внесен законопроектът за актуализация на бюджета. Една голяма част от средствата ще помогнат да бъдат преодолени последиците от войната - инфлацията и ръстът на цените на горивата, държавата трябва да се погрижи за компенсации за българския бизнес, трябва да бъде увеличен и размерът на пенсиите", каза още ген. Атанас Атанасов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
8
 
1
 
! Отговори
Високи сини планини преди 1 година
До: номер 68 (Бако) Като иска да ни заобиколи отгоре, тогава да литне с една ракета в Космоса, и оттам да кацне в Белград, нали руските космически кораби бяха най-яките?!А със самолет не може да ни заобиколи - небето си е наше!!! Небето като от коприна - това е моята Родина!!!
55
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега забраняват на Лавров да влиза в ЕС. Температурите в Западна Европа падат под нулата в края на ноември. Тогава се очакват и големите делегации да започнат да пристигат в Москва.Дали ще има кой да им обърне внимание?!
54
3
 
15
 
! Отговори
Бако преди 1 година
Отново се !Лавров не идва в ЕС, той иска само да го заобиколи отгоре. На кого пречи и какво нарушава?
53
1
 
24
 
! Отговори
hasmokar преди 1 година
Безсилие на НАТО цензурата. Позор!
52
1
 
22
 
! Отговори
пресявка преди 1 година
Защо в българския печат се тирижират изказвания само на *** .Този на ДС ,Паси -предател ,Стоянов и тем подобни българомразци. Когато си отговорите на тези въпроси ще разберете дали има свободен печат и има ли почва. Днес бг се превърна в една от тези медии дето ЛАНСИРА разни "червеи " и мнения на предатели и бивши ДС служители.НЕ Е ХУБАВО АКО СТЕ СВОБОДНА МЕДИЯ .
51
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Атанасов е хамелеон, но в случаят казва истината. Лавров има забрана да пътува в ЕС, точка.
50
1
 
21
 
! Отговори
пена преди 1 година
До къде стигнахме - второразрядно червено ченге да ни обяснява какво е "свободен свят". Като беше част от възродителни процес пак ли им разказваше същото на прогонените хора? Скапан гном!
49
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската база "Камчия" в Бургаския залив, трябва да бъде върната на българската държава. Поради неплащане редовно такси и поради войната в Украйна, този имот трябва да бъде запориран и договорът за продажба, обявен за нищожен. Руснаците са платили 5 пъти по-ниска цена от реалната, по времето на преттъпното правителство на Станишев.
48
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този за всяко свое действие или дума получава заповед от вън - за какъв свободен свят говори изобщо?
47
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Девили от Дб .Сбогом .
46
0
 
14
 
! Отговори
ДО 66 преди 1 година
Тия от твоята партия запомни ми думите няма да влезнат във следващ парламент !!!!!! Както стана с Манолова. Бас ако искаш пиши..
45
23
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво Атанасов, разпенил си всички г-н Копейковци на заплата. Нека се трудят хората, срамна работа уж нямало.
44
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свободния свят, който пише списъци с набедени от жълтите сайтове на Гугъл. Абе, я се скрий, бе Гном. Ти подслушваше хората с години. Кажи за свободния свят в Белене.! Колко хора прати в Белене? А за насилствената смяна на имената в Кърджали? Лично Атанасов е ръководил смяната при това насилствена смяна на имената на хората АТАНАСОВ И БОЙКО РАШКОВ. ДВАМАТА СА ОТ ХОРАТА НА ТОДОР ЖИВКОВ.Сега се правят на ни лук яли, ни лук мирисали. Свободен свят,ама дръжки!
43
3
 
22
 
! Отговори
Бай Кадия преди 1 година
И тези работи за свободен свят ги говори човек, който беше най-активен участник във репресиите по време на възродителния процес?! Младши прокурор др. Атанасов. Има хора в разградско които помнят сивия му шлифер и смачканата му пияна физиономия.
42
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
***, ***, подлогар юдейски, хващай дебелата ти жена и натрупаните пачки от слугинажа към англосакси и евреи и марш към Изсраел, САЩ или Англия. Дърто оплешивело зомби с акъл за 10 стотинки.
41
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Атанасов е бояджия. Той е комунист. Няма как да станеш прокурор по времето на Живков ако не си се клел в БКП. Мошеник!Стига си лъгал децата! Мислиш, че няма живи, които да им кажат кой си.
40
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свободните свят не съществува! Всичко е една илюзия ?
39
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ген.Атанасов е Ген.Гмом, мили деца. Той е от времето на Живков. Абсолютна агентура. Голям мошеник и лъжец. Крие се като мишка от миналото си.
38
1
 
15
 
! Отговори
Чингис хан преди 1 година
И на това му викате свободен свят???? Външен министър да не може да прелети транзит за да осъществи дипломатически контакт? В средните векове пратениците са били свободни да преминават от държава в държава. "Свободния свят" е една фашистка общност, която трябва да е унищожена!!!
37
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сериозно ли, оцъклено противно човече? Ти май забрави кой ти спуска заповедите,говори си и сам си вярва,това е то ДБ.