Кирил Петков за РСМ, оръжията за Украйна и градушките

300 млн. лв ще бъдат отделени за щетите от градушката
Обновена: 7 юни 2022 10:28 | 7 юни 2022 10:26, Нели Христова
140
Кирил Петков за РСМ, оръжията за Украйна и градушките
Снимка: БГНЕС

Нищо няма да направим под натиск. Това коментира премиерът Кирил Петков за отношенията ни с РС Македония, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Опитваме се да видим дали българските желания и нужди за подкрепата на българите в РСМ могат да се гарантират през европейския процес. Това ще го оставя на МВнР, защото те правят преговорите в момента. Въпросът е дали българската позиция може да се гарантира през европейския процес, а не някой да ни натиска за каквото и да било, каза още Петков.

Петков е в Садово да огледа щетите от градушката.

"Вкарваме допълнителен безпрецедентен бюджет – 300 млн. лв. допълнителни средства за ощетените от градушката в Пловдивско", заяви премиерът Кирил Петков. "Ще покрият всички щети от градушката там", увери той.

Много бързо, в рамките на месец, държавата ще покрие на 100% щетите, нанесени от градушката, за да могат стопаните много бързо да засадят полетата отново и да произведат реколта.

"Хората са се трудили много и цялата им реколта е съсипана", констатира Петков, след като огледа пораженията. Той и земеделският министър надянаха ботуши и влязоха в нивите с тиквички. Производители им се жалваха, че това се случва за трети път.

Министър-председателят поясни, че вече са подадени 39 заявления от земеделци от Садово, а срокът изтича днес.

"И двамата сме тук, защото сме ангажирани с проблемите на пострадалите стопани", допълни Петков.

Аграрният министър обясни, че днес има заседание на междуведомствената група, която трябвало да изчисти всички неясноти. "Самолетите се ръководят от друго място", посочи Иванов.

"Обещаваме прозрачност при изплащането на средствата. Държавата ще работи с един аршин към всички. И се надявам да идваме тук не да оглеждаме щети, а да се радваме на хубава реколта", добави премиерът.

Попитан ще изпращаме ли нова военна помощ за Украйна, Петков отговори, че е добре да се придържаме към решението на Народното събрание, което предвижда да не изпращаме оръжие, а само да ремонтираме украински бойни машини.

"Не смятам на всеки две седмици да отваряме тази тема. Първата украинска техника вече пристига у нас. Приехме бежанци, България е направила достатъчно в тази посока", заяви министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
3
 
! Отговори
пенсионер-ветеран преди 1 година
Типичната Поза, имам същата от Хемороидите, ама не знам, той що така, младо момче е, трябва да е друго причината!
62
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Асенчо казал че войната в Украйна ще продължи още 5 години. Сещате ли се дали ще оцелеем? Да благодарим на ЕС и САЩ за това че ни унищожиха като държава. Сега и с глада в Африка дето са задава пак заради зеления наркоман, гледайте колко африканци ще застанат на границите ни. И познайте след гафа с украинските бежанци дали ще плащаме като луди за добър живот на африканци по хотелите ни. Ще доживеем да завиждаме на черни. Помнете ми думите.
61
0
 
11
 
! Отговори
Читател преди 1 година
Не мисля че някой още му вярва на Киро.До сега само ще,ще и пълно послушание на едно конкретно посолство.
60
1
 
15
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Оставка на американските марионетки, докато не сме станали нивата Украйна.
59
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Реактивните снаряди на РСЗО БМ-21 Град са с маса 60-70 кг (за различните модификации) и бойна част с маса 20-25 кг. Максималната им далечина на поражение е над 20 км. Залповият пакет е от 40 снаряда. Площта на поражение е 145 дка.
58
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро е луд.
57
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо просто не си дадем ruза на Украйна да мобилизираме един милион българи (то толкова имаме в работоспособна възраст) и да ги запратим на фронта заедно с всичкото ни мижаво оръжие хем урсулата да ни се усмихне..
56
2
 
2
 
! Отговори
Торнадо Г преди 1 година
Техмаш направи презентация на три нови 122 mm снаряда за РСЗО Торнадо-Г. Един от експонатите е неуправляем реактивен снаряд със снемаема осколочно-фугасна бойна част с повишена ефективност (индекс 9М539). Снарядът е предназначен за поразяване живата сила на противника в укрития и на бойното поле, небронирана техника, командни пунктове и други цели.
55
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
100 машини Торнадо спокойно можем да дадем с 500 000 ракети.
54
7
 
10
 
! Отговори
Кой каквото ще да .. преди 1 година
говори от падането на комунистическият режим досега по-читаво управление от Бойковото няма!!
53
1
 
9
 
! Отговори
нъл тъй преди 1 година
А ракетите против градушка нямаше да струват 300 млн., но когато нЕмаш акъл у глупавицата е така.......
52
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е лошо да помогнем на Украйна със 500 000 ракети "Град". С тези ракети ще унищожат руската войска за 2 дни. 40 км обсег имат.
51
2
 
2
 
! Отговори
mgs преди 1 година
До Анонимен 59Като гледам мада раша как обижда държавата ни, пренебрегва и лъже историческите ни постижения, културата ни и писмеността, единственото което виждам е злоба и завист към цивилизационния ни избор - свободен свят, Европа, човешки ценности. Непознати неща в мрачния североизток...
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
80 танка Т 72 ще дадем- малко ли е. Имаме 506 модернизирани машини "Торнадо Г" за които сами си правим ракети. Ама са за нас.
49
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 59 - Пак си ни обичат руснаците, и българите тях. Докараха ни до там политиците умници, дето ги избираме.
48
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как можахме да я докараме дотам руснаците ,които винаги са ни обичали да ни наричат страхливци и да искат да ни замерят с ядрени ракети!
47
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОСТАВКА
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако сигурността и интересите на уСрайнаа са по важни от тези на България (вече получихме ядрена заплаха),значи закривай я бившата територия на Осман паша!!
45
1
 
13
 
! Отговори
Хаха ха хаааа преди 1 година
Кирлю и Асан ще окрадат квото могат и ще си идат!
44
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Лъжливото овчарче - Киро пуска само фойерверки кога го избираха. Нищо нема да разследва, щото в монтирани снимки кюлчета нЕма да намери. За самолетите опровергаха, че са пращани, били си в нашите бази. За Македония, явно без да мисли, набързо е обещал, щото е силен по обещанията, че ще стане работата, ама тя се запъна. Та да видим как ще се оправя Киро, не мисля, че лесно ще отстъпи от позицията на народа. Последствията са ясни.