Олаф Шолц пристига на посещение в София

Ще се срещне с Кирил Петков и Румен Радев
198
Олаф Шолц пристига на посещение в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министър-председателят Кирил Петков ще бъде домакин на канцлера на Федерална република Германия Олаф Шолц в събота. В Министерския съвет двамата ще проведат среща на четири очи, последвана от пленарно заседание на двете делегации.

Акценти на разговора между Петков и Шолц ще бъдат възможностите за задълбочаване на двустранните отношения, както и актуални въпроси теми от международния и европейски дневен ред, включително предизвикателствата, свързани с войната в Украйна, енергийната сигурност в Европа, европейската интеграция на Западните Балкани и др.

След пленарните разговори двамата лидери ще дадат съвместна пресконференция, съобщиха от правителствената пресслужба.

Това е първото двустранно посещение на канцлера Шолц в България. Преди това той ще посети Косово, Сърбия, Гърция и Република Северна Македония.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още по темата: ШолцКирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма какво да търси тука , да се занимава с Германистан и бежанците че нещо не бачкат се оказа и укрите и те са по далаверите не са арбайтери!!!
120
0
 
2
 
! Отговори
Олаф преди 1 година
Щолц е един обикновен парламентьор с бяло знаме. Щом задкулисието го птаща, значи нсшите карти и козове са по силни, и задкулисието търси слабото звено за да атакува. Киро в момента е на пангара и е слабото звено, чрез което искат да пробият нашето нападение. Дръжте се и атакувайте. На Балкана знаем как.
119
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да го посрещнем ние пред МС подобаващо! Кирчо- гъзобареца, ще се моли на Линда. Тя, ако го напусне, той сам е напуснал поста до дни, ако е истински мъж де. Сега ще видим.
118
1
 
13
 
! Отговори
Gogo преди 1 година
Олаф, не се хаби да идваш! Стига натиск от ес и от сащ! За 15 год.в ЕС всичко ни разрушихте и закрихте: силната ни армия, тежката ни индустрия, реакторите на аец, достойнството ни! Държахте ни бедни, гладни и озлобени! Сащ и нато съсипаха армията ни и дефакто ни окупираха! Сега вместо да ни подкрепите за рсм, вие ни давате срокове?? Защо не притискахте гърците? Защо толкова напиняте да вкарате шиптърите и рсм в ЕС, а с нас така се гаврехте?! С такива приятели като ЕС и сащ не ни трябват врагове!
117
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шолц нима не знае,че седянките с протежето Киро Простото са излишни,той е пътник!
116
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е и ?
115
3
 
15
 
! Отговори
Вън! преди 1 година
Цялата продажна кохорта вън от парламента и президентството! Съд и затвор!!!
114
6
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
не си добре дошъл в българия искаме мир спрете оръжията за украинапреговори и мир финансов одит на украина
113
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПАК НАТИСК И ПАК ЧРЕЗ КИРО. СТИГА!
112
0
 
1
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
В мемоарите си Славчо Трънски обяснява как са ликвидирали един селски чорбаджия, защото карал цялото село жените наред /като Буковия дедо/! Не насила, военни години, глад, мъжете мобилизирани и човекът се грижи за тях! Измъкнали го среднощ от дома на любовницата му и край! Това е вашият средновековен партизански манталитет! Тогава са ги горили на клада прелюбодейкте на Запад, на изток са ги гонели от селото!
111
8
 
5
 
! Отговори
смешници преди 1 година
Какво толкова.Да не и е построил дворец в Барцелона???
110
3
 
12
 
! Отговори
Про100то преди 1 година
Някъде скриха всякакви теми за вашия министър изневерчик. Очакваме в понеделник да се евакуира след като разбрахме къде еякулира!
109
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кириле, не може да си министър председател и да се държиш като антропоморфен на стълбите под полата на адвокатката си! Срам! Позор! Оставка и върни парите на България, веднага!
108
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Положението е зле! Каквито и да са Кирчо и кокорчо по добре те, отколкото избори, несигурност и Бойко на бял кон!
107
0
 
13
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
А оная, която произнесе сакралното ,,за мен просто Кики", как ли се чувства, горката!? Сложно и прочувствено стана днес....!!! Принц Кирил е унищожен от Народния съд! Сега не знам!?!?
106
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все пак медията ни дава възможност да коментираме случката, така че пак е ок. Можеше да не ни позволят, въпреки че фейсбук прелива... Но да, коректно е да се напише статия за това, с което цяла България се забавлява от снощи насам. Защото вълнува хората и разбуни духовете! Моля, отразете нещата, вижте какво става в социалните мрежи. Ако пък е монтаж, напишете, че е монтаж...но си мълчете, вие сте журналисти, клипчето има вече стотици хиляди гледания
105
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Господаря при васалите!!! Жалка картинка са всичките балкански пинчери,подвили послушно опашки,докато им разпореждат да унищоват ДЪРЖАВИТЕ и НАРОДИТЕ си!!! БОГ да пази БЪЛГАРИЯ!!!
104
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, бе хора, защо Лена носи чадър в апартамента? Да не би да са влезнали долу на входа с отворен чадър,за да се скрият от камерите? Не знаят ли, че камери има на все ъгъл? На етажа има 2 камери. Това е камера 2, така е изписано на записа. Видях кадри от друг ъгъл. Чудя се като е камера 2 дали е от етаж втори или е втора камера? Любовта казват била сляпа. Ето защо не знае Киро за камерите, а Лена го раздава тежкарка , дори не го поглежда докато отключва.
103
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде да е равностойно както с баце , публикувакте и този клип, иначе сте наведени
102
3
 
0
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
До АнонименЛично ми е казвал Мирослав! Камерата е записала и това!