Петков оптимист, най-важното сега било 121 депутати да подкрепят кабинета

Търсят се още 7 готови да застанат на страната на мнозинството
Обновена: 14 юни 2022 11:09 | 14 юни 2022 10:03, Камелия Цветанова
300
Петков оптимист, най-важното сега било 121 депутати да подкрепят кабинета
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Кирил Петков е убеден, че ще се намерят още съмишленици на управляващите, след като вчера депутати от ИТН заявиха, че напускат парламентарната си група и ще застанат на страната на правителството.

Още по темата

„Най-важното нещо, върху което сме се фокусирали сега, е да имаме 121 депутати без зависимости и никой от тях да не спира реформата в съдебната система и антикорупционната комисия“, коментира той във Велико Търново.

Петков благодари на отцепилите се от ИТН депутати и лично на министъра на спорта в оставка Радостин Василев.

„Те казаха: „Лоялността ни е към България и няма да допуснем подмяна на обещаните ни идеи с някакви задскулисни договорки и приятелства от 20 години с хора като Орлин Алексиев. Въпросът е примерът има да бъде последван от още 7 души“, коментира премиерът.

По думите му чисто математически става въпрос за това колко хора, които са дали клетва, ще спазят думата си.

„Продължаваме разговори с много хора, но идеята е всеки да осъзнае огромната отговорност, която носи. Ако нямаме 22 приети закона, губим и спираме 12 млрд. европейски пари в българската икономика, актуализацията на пенсиите не се случва, семействата с деца не получават данъчни облекчения, а горивата продължават да са на тези цени“, обясни Петков.

Според него не е моментът за спирала от избори, защото това ще е пагубно и загуба на историческо време.

Той бе категоричен, че няма задкулистни договорки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
3
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Оказва се че не живеем на г-ъ-за на Европа , а вътре в него, благодарение на няколко харваропитека..
196
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
мистър кирчо заплашва, че няма актуализация за пенсиите ако не се прехвърлят депутати към пп. ами как да има кирчо, когато си ангажиран с романтични воаяжи и вечери, и няма енергия за другите вашни неща.
195
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДругЪта седмица вот на недоверие
194
2
 
7
 
! Отговори
... преди 1 година
До Анонимен Каква мафия, какви пет лева. Прокопиев не е ли мафия? Само един пример давам за него- с. Меричлери обл. Хасково. От кариерата на Прокопиев Каолин и взривовете 80% от хората там починаха от онкологични заболявания. Водата е отровена завинаги, а минералната изчезна някъде! Айде стига глупости вече. Наш Киро чист като сълза!
193
3
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Чао на Кирю и Асан :))))))) Аааа да, и на Корни и Р.Гечев, което е най-важното.
192
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИТН три пъти избори провалиха съставянето на правителство когато имаха мандат и бяха първа политическа сила сега провалят съставено правителство и без да слушам Слави Тошко и компания си направих изводите още от предишните избори по делата ще ги познаем хибридките и опорките на Трифов да се оправдава са неоснователни а още по жалък е да използва една суверена държава Македония да прикрива задкулисните си действия той вреди на България и на Македония насажда омраза а после защо те ни мразят
191
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОптимизЪма ще се изпари утре!
190
3
 
10
 
! Отговори
да преди 1 година
търга е в разгара си!.....първоначална цена - 1 млн......кой дава 1,5 млн.....ще чакам да качат на 2 млн....айде, кокорчо, не се стискай....айде, кирчо, развържи кесията - иначе няма сек-с екскурзии с ленчето!
189
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-важното е да арестувате престъпника гешев още докато европейската заповед пътува към България
188
2
 
12
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
Трябват ни гласове! Пазарувайте!! Ако не се съгласят на много, дайте още!!! Заделили сме, споко. Ако и така не стане пратете им "адвокати" тип гардероб. Все някак трябва да се случи.
187
1
 
11
 
! Отговори
пх преди 1 година
Зимъска, Кирчоо, зимиска..., кът скочат цените на всичко, кът скочи инфлацията, безработицата, тогаз шъ тъ питам "кон боб яде ли?"! Щото едно са протести за "промяна" на пълен корем, а друго са протестите на гладна и озверяла тълпа! Та, тогаз Кирчо, сам шъ си подадеш оставката и шъ побегнеш обратно у Канада, а тия дето сега тъ подкрепят, зимъска като помръзнат и огладнеятшъ бъдат готови да тъ разкъсат!
186
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От коментарите личи, че средният българин иска да живурка от някоя далаверка с държавна пара колкото да има за череши и ако някой се опита да промени нещо, той ще скочи с всички сили да брани статуквото. После не се чудете защо България е най-бедната и неразвита страна в ЕС.
185
1
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
.......................Търсят се още 7 готови да застанат на страната на мнозинството........ Хахахаааааа, да търсят в гугъл :))))))))))))))))))))))))))))))))))
184
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро въмпиро разбрали че Поляците взеха 58 милиарда евро по програмата за възстановяване. Не нищо нее разбрал той е зает да купува подръжници за по 500 000 левчета. Затова открадна девет милиарда за да си плаща.
183
5
 
4
 
! Отговори
Кирпичев преди 1 година
Газта за юли 13% надолу, тук троляците се избиха да обясняват сгъстения газ колко бил скъп, да не се окаже се че иде на същите пари че и по евтино, просто защото таваришите много надуха цените. Финландия и Балтойските републики също минават на този вариант, те да не са балами,а? Стандарта им е в пъти по-висок от този бензиностанцията с ракети.
182
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОМУНИСТ САМО С БОЙ СДАВА ВЛАСТ...
181
4
 
6
 
! Отговори
Бою Тулупа преди 1 година
Точно така, останете още няколко месеца на власт да затънете още по яко, после и най големите противници ще гласвуат за мен, а аз цял мандат ще се оправдавам с вас, докато пълним чекмеджето.
180
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мафията е в агония спират крачетата едно по едно първо с газпром сега и с митниците ей Петков прекаляваш поне един чочур остави там да капе че умираме от глад Мафията обяви война на Петков още от първия ден на неговото правителство с цените на тока и така до ден днешен битката е безмилостна в окупираната ни държава
179
0
 
4
 
! Отговори
Колеков преди 1 година
Аз имам въпрос, кога ще се намери един политик който да мисли практично и по същество. Пример купувам си кола нов внос в друг град, защо трябва да ходя един път в местния кат за транзитни номера и после в кат по местоживеене за постоянни номера, като постоянен номер могат да ми издадат принципно във всеки кат извършващ регистации. Докога това архаично правило всички услуги по местоживеене? Като имам сметка в банка, обслужват ме във всеки един клон във всеки едни град по един и същи начин.
178
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най- важното е сега депутатите да са 121.