Първан Симеонов: В агонията, която наблюдаваме, печелят Костадинов и Борисов

Това е поредната сцена от драмата, която върви в България, смята Евгений Дайнов
14 юни 2022 10:18, Петя Славова
179
Първан Симеонов: В агонията, която наблюдаваме, печелят Костадинов и Борисов
Снимка: БГНЕС

Политическите трусове в страната коментираха Първан Симеонов, Христо Панчугов и проф. Евгений Дайнов и журналистът Арман Бабикян.

"Това, което наблюдаваме вчера, е позор, агония. Никой не печели, освен Костадинов и Борисов. Най-доброто за страната е не да се правят експерименти с ново правителство, а с това, което имаме, правителството да се опита да преведе страната през трудностите до местните избори. Накрая ще върнем Борисов на бял кон, заедно с русофилите. Страната рискува есента да влезе в социално-икономическа инфлационна спирала. Това правителство може да търси широк консенсус и с опозицията". Това заяви пред Нова тв политологът Първан Симеонов.

По думите му "Възраждане" и партията на Стефан Янев бележат електорален растеж. "Или избори веднага или търсене на подкрепа от ГЕРБ за важните приоритети - сред тях актуализацията и Плана за възстановяване", посочи той.

Още по темата

Политологът Христо Панчугов пък счита, че има опити да се намери позитивният герой. "Ако всичко това е продукт на битката с мафията, усещането е на изоставяне. Защо ИТН не бяха изгонени от коалицията? Защо 6 месеца управляващите са търпели, какво се счупи сега? Изведнъж започнаха да излизат доказателства когато Трифонов изведе министрите си. Има една култура на изнудване от БСП и ИТН. Получаваме много "не знам". Нямаше едно ясно твърдение, къде са резултатите от разследванията на Рашков? Може би са потискали целенасочено скандалите, за да крепят управлението или са безумно наивни", коментира той. И уточни, че един от сценариите е "Възраждане" да покачи своята подкрепа, а ГЕРБ има шанс да първа е политическа сила.

От своя страна политологът проф. Евгений Дайнов сподели, че това, което видяхме вчера е поредната сцена, от една драма, която върви в България. "ПП залагат само на едно нещо - че в гласоподавателите вече има достатъчно модерни хора, които могат да надделеят въпреки балканските и мутренски изкривявания, които има тук. България няма да се върне в Евразия, няма да има хиперинфлация, обществото ще става все по-културно", подчерта той.

Журналистът Арман Бабикян призова политическите лица да почетат книги и да помълчат. "В такъв ужасяващ момент е важно да разширяваш територии. Това е талантът, не да разцепиш. Пресконференциите на ИТН бяха подаръци за рождените дни Митрофанова и Борисов. Кошмар, отвратително е. ПП и ИТН могат да работят заедно и са го доказали, в момента се колят като луди", смята той. И допълва, че от правителствената криза облагодетелстван ще бъде и Иван Гешев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е за ***!1!1!1
34
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гласувайте за възраждане и после пак ще си скубите косите. Кашата ще е в пъти по голяма от тази на ПП.
33
8
 
6
 
! Отговори
БЕЗПРИСТРАСТЕН преди 1 година
Още от създаването на правителство социолози,политолози и т.н.започнаха да говорят кога ще падне,обработваха обществото,че управляващите са некадърници и пр.,вместо да участват в това да се махне моделът ББ.Със своите изказвания и действия те работят да се върне ГЕРБ-да седим в мизерията,а други яко да пълнят гуши.Рашков каквото и да направи-всичко отива в прокуратурата и съда.Няма за какво да го виним.Ясно е,че по върховете на правосъдието седят мутри-юристи,които затлачват здраво д-ва ни.
32
7
 
4
 
! Отговори
ген. Чефо Янев преди 1 година
Първанка, не забравяй и мен. Малко ме прнебрегвате, но аз ще взема доста гласове от Копейкин. Обещавам рубли за всички.
31
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този, когото наричат Копейкин, е просто Паричков! При това отявлен авторитарен, тоталитарен глобалфашист! Брутален ШОВИНИСТ и лъжец! Продажник, готов да добива шистов газ в Добруджа, подкрепящ СЗО в стремежа му да контролира народите и да се саморазправя с непокоряващите се на убийствената здравна намеса в "името на живота". Пандемията не е приключила, удължават действието на здравния сертификат до лятото на 2023 година! А Костадинов по села и градове говори сладки заблуди! Четете и мислете!
30
6
 
6
 
! Отговори
Срам преди 1 година
Време е за избори и корумпираните да си отиват, всички видяха назначенията на наши хора и купуването с народни пари на депутати - руди мазния дори си позволи да заплашва народни представители и не е арестуван
29
3
 
7
 
! Отговори
Ввв преди 1 година
След тъпите експерименти в икономиката на тези новобранци само това, че България има стоки които в момента заради международната ситуация са търсени и скъпи и крепят финансиите на страната. Но ако палачинката катастрофата е сигурна. Обвиняваха Борисов в корупция, а това което направиха ПП вчера за мнозинството от хората си е корупция, а само за тях е спасяване на България - наглост на ента степен....
28
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В(г)ъзраждане са си платили за рекламата ! А рекламата е последното средство за подобряване качеството на стоката !
27
0
 
5
 
! Отговори
СЛЕД ЕВЕНТУАЛНИ преди 1 година
ИЗБОРИ ПАК ДА НЕ СЕ СКРИЕТЕ У БУНКЕРА. ДО СЕГА НИЩО НЕ СТЕ ПОЗНАЛИ РАЗБРАЛИ. ИЛИ ГОВОРИТЕ ТАКА ЗА ДА СПЕЧЕЛЯТ ТЕ И КАЗВАТЕ НА НАРОДА ДА СЕ СВЪРШВА. НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ НАРОДА ИСКА НОВИ ХОРА ДА УПРАВЛЯВАТ. И ЩЕ ГО НАПРАВЯТ.А КРАДЦИТЕ И КАЛИНКИТЕ В ЯМАТА.
26
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възраждане вече е първа политическа сила с най-голяма подкрепа и доверие сред българския народ.
25
11
 
7
 
! Отговори
Z - ПУТИНИСТИ... преди 1 година
ПП + ВЪЗРАЖДАНЕ =ДС/БКП =БСП..............
24
7
 
10
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Само русофили сънувате вие, болни мозъци. Как все такива *** се изказват и всеки, който не е съгласен с тях го "заклеймяват" русофил и се правят, че това е някаква обида.
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къв е проблема ? Няма хранилки за сички ? Ами да ги купуват с еврофондове . Къщи за гости ,мидени ферми ,фонда за усвояване . Само шеф на БНБ ли искат ? Има много за крадене от фонда за усвояване под звуците на одата на радостта .
22
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е за Възраждане!!!
21
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей, платен руски трроол. Стига си крещял за копейкин из форума.
20
5
 
13
 
! Отговори
Галъп=РУСОФИЛИ преди 1 година
Абе, Първане не ми се правете на демократи.......Z-ПУТИНИСТИ СТЕ...!!
19
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Копейкин и Борисов коктейл *** взривоопасна комбинация ще затрият и това което ни остана от държавата
18
11
 
7
 
! Отговори
Долу шайката ГЕРБ преди 1 година
Тошко и Баце са професионални лъжци детектора наги фаща
17
7
 
14
 
! Отговори
А стига бе ? преди 1 година
Копейкин ще трупа още рубли ?!
16
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е заВъзраждане! С над 30% подкрепа вече!!