Караджов отвърна на Петков: Лъжи, явно е изпаднал в паника

Да приемеш фантазията с реалност било обезпокоително
15 юни 2022 15:11, Петя Славова
92
Караджов отвърна на Петков: Лъжи, явно е изпаднал в паника
Снимка: БГНЕС

"Това че договорите не са законни строежи по смисъл закона за устройства на територията не е новина, многократно съм го съобщавал", заяви на брифинг регионалният министър Гроздан Караджов. По думите му, новината е, че 79% са  от основен ремонт, но основната задача колко да плати държавата не е решена от комисията. Тя иска нова комисия да реши този въпрос.

Според  него трябва да се задълбочат проверките и докладът да влезе в НС.  Министърът обясни, че комисията не е казала настоящите договори да се развалят, а тези строежи да се обявят за незаконни. Също така комисията не е казала изобщо да не се плаща, както "внушава премиера", а да се приемат законодателни промени за да се направят тези строежи търпими.

"Единствената възможност за преодоляване на допуснатите несъответствия с изискванията на закона е органите на изпълнителната власт да бъдат подпомогнати от НС със съответната законодателна дейност.", коментира той.

Още по темата

"Лъжа е, това, което твърди Кирил Петков, че съм искал да се плаща по тези договори, а те са ме дърпали да не плащам. В проекта на решение на НС, който аз изпратих на Лена Бориславова и тя лично коригира на лаптопа си и първите 600 млн, които вече платихме да минат през контрол, да влязат в антикорупционна комисия и чак тогава да ги платим. Кой поиска тези 656 млн., които платихме, кой ме накара да минат без контрол - Кирил Петков ме накара."

Караджов допълни, че документите ги има, а аргументът парите да се платят без контрол бил на Лена Бориславова, тъй като премиерът се видял с пътно-строителните фирми и им обещал, че ще им бъде платено.

"В тази връзка добавям, че през лятото на миналата година точно Асен Василев искаше като служебен министър да се плати цялата сума без никаква проверка. А когато някой иска да плаща милиард и 300 млн. лв. без контрол, то е нормално там да има сериозна корупция. И имено тя в зародиша си да е част от паническите им движения тези дни, с които сипят лъжа. Имам чувството, че тези хора са завладяни от корупция и се опитват да ми прехвърлят собствения си гняв върху мен, но няма да стане", категоричен бе Караджов.

Той коментира и за чути от премиера скъпи тръби като заяви, че такива няма да бъдат намерени в доклада и поддокладите. "Това е фантазия, която е приета за реалност и това не е единственият пример, но е добра илюстрация на начина, по който се управляваше държавата в последните шест месеца. За скъпата тръба мога да си представя откъде идва примера. Това е разказ на възможните злоупотреби, на които може да се натъкнем, но да приемеш фантазията с реалност е обезпокоително, ако заемаш висок пост.", заключи още Гроздан Караджов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
0
 
! Отговори
Ваня преди 1 година
Ясно е,че говори за водосток, разликата с водосточна тръба е от земята до покрива. И водостока е тръба но , не е 1000000лв.
71
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смятам, че по-скоро ИТН изпадна в безтегловност. След няма и 1 месец този състав на НС ще си отиде, сетне служебен кабинет и Слави с ИТН дотук. На следващите парламентарни избори никоя партия няма да иска да се съюзява със Славчо и компания. ИТН ще последва ВМРО, НФСБ, Воля и Атака - 1-2% електорат и чао, Парламент!
70
0
 
5
 
! Отговори
юрист преди 1 година
аз като юрист знам, че незаконните строежи се премахват, щом Кирчо твърди и е доказал, че са незаконни - да минават багерите и да изринат, незаконното строителство...
69
11
 
5
 
! Отговори
Чоко преди 1 година
Защо да изпада в паника? Дреме му на Петков дали ще е премиер или не. Ако иска още утре ще си хване багажа и ще тръгне за Канада. А тогава кой ще е виновен? Караджов се оказа брокерче на мафиотската част от бизнеса в строителството и транспорта. За пръв път виждам министър да протестира срещу собственото си правителство заедно с няколко тира пред парламента.
68
3
 
8
 
! Отговори
анономен преди 1 година
Какво ли още ще излезе?!Тия простите ще си тръгнат ама глупостите дето свършиха ще останат
67
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти досега мълча като..... Чак след като ви спряха кранчето почна да лаеш.Аре чао.На никой няма да липсвате,***!
66
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЯСНО!)ИТН даде време на такива и сега КОНВТРААТАКУВАТ.ВЕЧЕ ДУМИТЕ НЕМАТ ЗНАЧЕНИЕ. Само действията. войната е тотална. Ше има трупове.
65
9
 
12
 
! Отговори
Боби преди 1 година
Ами Киро май е непрекъснато в паника,защото непрекъснато лъже
64
13
 
6
 
! Отговори
Тоя па?! преди 1 година
Абе Караджов, що се не гръмнеш А?!Лошо е да хапеш ръката която те храни.Ей..., големи ТАПАЦИ в тая наша политика Ей!!!
63
1
 
2
 
! Отговори
ха ха преди 1 година
Майко мила, тия така се овъртолиха във взаимни обвинения, че вече е смешно....И т.н. прозрачност, толкова лелеяна къде е всъщност, а? Някой получи ли я? Ако това ви е прозрачността-ми мерси, не я искам. Това е пълна и тотална мъгла с цел изобщо никой да не разбере какво става всъщност. Ето това става в момента.
62
4
 
7
 
! Отговори
И този преди 1 година
И още ли вервате че Славито взема решенията какво да прави.Или тези които го финансираха толкова години да ви забавлява с просотиите които обичате.Бедността и мизерията е характерна за лупавите народи.И вервате ли че тия дето 30 години ви лат и грабят така ще се оставят като имат милиарди вече а и слугуват на източното посолство.Тези от ЕС пък хич не ги ивнтересува Бг даже се съюзиха с горните.
61
14
 
12
 
! Отговори
паникьосано Слави преди 1 година
Слави се е паникьосал. Спряха му белото през капитан Андреево и реши да бута правителството.
60
2
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
..Адин вика адно,друг твърди точно обратното,трети си съчинява,четвърти "кърти мивки"...Що стая в тая територия бре?...Никой ли не казва "Истината,цялата истина,нищо друго освен истината" ?..Впрочем ,това не е наше изобретение-плямпането на ангро..Съвременния "цивилизован" свят е основан и съществува единствено заради лъжите и манипулациите на шепа "Важни персони"..
59
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тия се замерят със злоупотреби, няма ли тука прокуратура нещо да разследва, А, У?!? Ако има извършени престъпления - по каналния ред...
58
9
 
17
 
! Отговори
Петков преди 1 година
никога не лъже! Освен в официална декларация...
57
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
искаме документи за всички твърдения и от итн и от пп в доказателства към твърденията им, след това ако е необходимо, по затворите... обърквате хората
56
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
go go 67 ; Другарю , ти можеш ли да направиш ввъзката : Евгени Канарчето (СДС), Иван Костов(СДС) - СДС- ГЕрП-СДС ?! Някой от не беше ли преподавател по полит -икономия на социализЪма ! Т.е. БКП=СДС=ГЕрП.
55
4
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Нещо ново? Та ние сме свикнали на лъжите на Петков.
54
2
 
13
 
! Отговори
toti преди 1 година
Тоя ***,като някои бушонче са го търнали да гръмне и сега се разбра че даже не бил от шоуто на дългия и никой никога не го виждал ...майко мила,,,??
53
2
 
12
 
! Отговори
До 67 преди 1 година
Другарю ,слаби са ти аргументите ,ако беше както казваш оня злодей от тоталитарният режим Рашков ,да е извадил поне един документ или фактура ,а не ,,милиарди в чували " и доноси от Гугъл и фейсбук!А с ,,Евгени канарчето " се разбира че си от старите чугунени глави!