Петков: В МРРБ има злоупотреби за милиарди, 6 м водосточна тръба - 1 млн. лв.

Темата за РСМ била за отклоняване на вниманието
15 юни 2022 14:11, Александър Попов
286
Петков: В МРРБ има злоупотреби за милиарди, 6 м водосточна тръба - 1 млн. лв.
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет взе решение по отношение на Северна Македония, което е недвусмислено. От тук нататък никой политически лидер не би трябвало да се упражнява на каквато и да било рeторика по темата, заяви премиерът Кирил Петков след днешното заседание на МС.

"С днешното решение задължаваме представителите на България в Комитета на постоянните представители и на Съвета "Общи въпроси" да не изразяват съгласие по предложенията до обсъждането им в НС. От тук нататък никой политик не може да каже, че правителството би направило едностранни действия. Решението за РСМ е на парламента", допълни Петков.

Той обвини опозицията, че използва темата за РСМ за отклоняване на вниманието. И обяви, че ревизия в МРРБ е показала злоупотреби за над 2,5 млрд. лв. във връзка с незаконни строежи.

"Междуведомствената комисия на Министерството на финансите и МРРБ трябва да представи днес този доклад. Тези 2,5 млрд. лв. трябва да бъдат платени през увеличеното на бюджета, поискано от МРРБ. 6 метра водосточна тръба струва 1 млн. лв. за данъкоплатците, 3 стълба - 2 млн. лв. Този тип примери се събират в 2,5 млрд. незаконни строежи. Това показва, че сме били прави през цялото време", коментира премиерът.

И обяви, че борбата срещу мафията продължава.

"Не се хващайте на капаните, с които се опитват да отклонят общественото внимание. Следете кой какви пари, от вашите пари, иска да използва за незаконни строежи", завърши Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
0
 
0
 
! Отговори
Опппа преди 1 година
Тоя казал, оня казал....Аз помня едно. Киро преди точно месец за да спрът със протестите излезна пред всички и каза "даваме 600 млн за плащане към пътните фирми веднага". Той лично... какво бил искал Гроздан, какво кой бил крал не знам.Премиера говори каквото му падне, когато му падне... освен дислекциата явно страда и от деменция.
229
0
 
3
 
! Отговори
нека преди 1 година
отново да обобщим. Значи киро изнася информация за злоупотреби при изграждането пътната ни инфраструктура направени в ПРЕДИШНИЯ кабинет / не е спор дали е вярно или не/. До сега къде спа, а не даде доказателствата на прокуратурата, а? Ако към днешна дата неговото правителство е направило тези злоупотреби, значи те са за прокуратурата. Иначе така нахвърляните факти, не става кой носи отговорност. Иначе всеки може да си плещи колко е струвала една тръба на данъкоплатеца
228
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До срамЗначи новото нормално е да сме колония на САЩ ли? Аз не искам такава нормалност дето цените хвърчат с всеки изминал час.С *** *** ама "свободни" да били.
227
1
 
3
 
! Отговори
Сатер преди 1 година
Като е толкова ербап простото кире , що не засекрети заседанието на НС да разберат народните представители за какво става дума?
226
2
 
2
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 1 година
Злоупотреби със сигурност има. Обаче и вие не сте стока. Изобщо положението е мамата си джейс. Да идват извънземните и да поемат контрола.
225
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това откъде го измисли бе Киро? В гугъл нищо не пише за такива злоупотреби.
224
5
 
8
 
! Отговори
срам преди 1 година
Дори и срамно да се изказвате срещу човека, който в прав текст Ви заяви, КРАДАТ НИ...а какво става--вие, плюете срещу Петков. Всъщност плюете срещу своето достойнство--да бъдете нормални хора , в нормална страна, с нормални публични отношения.
223
0
 
1
 
! Отговори
Джаро преди 1 година
Ми то не е луд този който взима парите , а този който му ги дава.
222
2
 
3
 
! Отговори
:) преди 1 година
Вие от ПП какви тръби сте.
221
1
 
2
 
! Отговори
Е то е ясно преди 1 година
Бяха казали че проучват договорите които Караджов ги натискаше да плащат - чак се стигна НС да вземе решение че ако няма нарушения трябва да се платят. Само че се оказва че има нарушения - Караджов е знаел но и него са натискали - няма плащане, няма проценти, няма пари за едни хора а идват избори. Затова Караджов напусна - не можа да гарантира парите на вложителите
220
2
 
4
 
! Отговори
Айде преди 1 година
Пак. Значи, тези злоупотреби, за които киро говори по 1 мил. 6хм тръба и пр.глупости, сегашния министър ли ги е правил или предишния кабинет? Ако е предишния кабинет, защо той до сега е дремал е не ги е дал на прокурора, а? Ако е от неговия кабинет, значи той е за затвор. Иначе излиза, че някоя трета неизвестна нам сила ги е правила тия злоупотреби.
219
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пак лъже,да блесне там с някакво изречение,до толкова може..който го препоръча този да си посипе главата с пепел,няма професионализъм,няма отговорност няма морал и задръжки.
218
7
 
6
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Човекът казва че имало злоупотреби за милиарди от държавната пара които са откраднати,а вие го плюете че подгонил крадците.Клатят ви като млади върбички и ревете като вдовица за пенсия,а като спрат да ви клатят,пак ревете че спрели да ви клатят.На българина ако не му е вътре,не му е сладък деня.Хак да ви е и Славчо,хак да ви е и Копейкин.Това си и заслужавате вие овцете от стадото.
217
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя сам не си вярва на щуротиите,които дрънка :) По-скоро с кокорестия минижуп и бай Дамаджан хвърлят партенки за някакви уж злоупотреби,за да отклонят вниманието от предателството на националните ни интереси по темата РСМ.
216
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такива измамници като Киро и Асен не са бродили из нашите земи!Само Костов и Царят да кажем им стигат до коленете ...почти...
215
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Злоупотреба е да се купуват хора. Но Кирчо Парапета е продал душата си и няма срам или свян. Купува роби в парламента, а службите за борбата корупцията чоплят семки.
214
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бат Кире, в Гугъл пишат, че даваш 3 милиона за депутат. Много скочила цената. От къде ги копаш тези милиони, бе б'aт, Кире? Купуването и продаването на депутати е престъпление. Ти престъпник ли, Кире или си мафиот?
213
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крадците от Герб и Дпс огладняха!
212
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро става тези дни ерген. Ще влиза в новия сезон на Ергенът. А Ергенът ще се снима на Корал. Защитено място искали да го направят. Да не го снимат журналистите как пипа парапета. Кражбари са Петкови. Това е незаконна кражба на морето.. Киро приватизира Корал.
211
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИТН въведоха в обръщение:"да ИЗЧЕГЪРТАМЕ герб" ... и видяхме докъде стигнаха- коалиция с ГЕРБ.Нещо бъркам ли?