Нинова: Може и да няма повишение на пенсиите

Тя призова да се гласува за бюджета
Обновена: 15 юни 2022 15:30 | 15 юни 2022 15:24, Росен Стойчев
74
Нинова: Може и да няма повишение на пенсиите
Снимка: БГНЕС

Забавянето на държавния бюджет може да доведе до това от 1 юли да не се увеличат пенсиите, младите семейства да не получат данъчни облекчения, земеделските производители да не получат подкрепа.

Още по темата
Не вярвайте на твърдението, че социалните мерки могат да се гласуват и да не се гласува държавният бюджет.

Това заяви вицепремиерът и министър на индустрията Корнелия Нинова на брифинг след заседанието на кабинета, съобщи БГНЕС.

Тя предупреди, че негласувайки централния бюджет, а приемайки разходите за пенсии, значи, че няма откъде да дойдат приходи за пенсиите.

"Днес с гласуването на ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане" беше отхвърлено решението да се гласува актуализацията на държавния бюджета. Блокирането на актуализацията на бюджета е изключително безотговорно за хората и вредно за държавата", каза още Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
10
 
! Отговори
факт преди 1 година
ако от неграмотното и некадърно икономическо управление на държавата не беше допусната галопираща инфлация може би нямаше да има нужда от индексация на пенсиите със заеми, червен , дървени чутури
19
3
 
15
 
! Отговори
А преди 1 година
Тая само лъже заради нея хората не гласувт за БСП и сега не иска да пусне кокъла
18
8
 
8
 
! Отговори
Избори 2022: преди 1 година
ГЕРП - 25 %; ПП - 17 %; Рубльов - 12 %; ДПС - 10 %; БСП - 9 %; ДБ - 4,1 %; ИТН - 2 %. Изводи: Вероятността Буци да се върне е по-голяма от сегашната ситуация, освен ако народа не се опомни и не се юрне да гласува масово, което не очаквам! ГЕРП и ДПС са си тандем от години насам, не е тайна за никой. Ако това искаме - избори! Хубавото е, че ще има президентски кабинет, който обикновено е приемлив за хората и добре подбран!
17
7
 
18
 
! Отговори
Ако няма преди 1 година
Това ще е края на граб, итн, заграждане, а и за фес мафията ще има големи загуби. На идващите избори тия просто ще са занулени от двата млн изнемогващи избиратели.
16
3
 
15
 
! Отговори
айде не на нас преди 1 година
Какви ви пенсии? Сребърният фонд отдавна финишера. Пенсии се плащат само след взет нов дълг, а както изглежда никой няма доверие на тия да дават заеми. Когато застрахователите почнат да не изплащат обещетения, по телевизията се въртят 2-3 реклами нон-стоп за лотарии и комар, то значи че ножът е опрял в кокъла.
15
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи над 2 милиона пенсионери няма да гласуват за тези, които им спират увеличението на пенсиите - ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане".
14
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова, ти погреба една стогодишна партия. Добра или лоша, партията ти беше устояли на какво ли не, само на лакомията ти не успя.
13
6
 
13
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Най-безотговорно и вредно за България и за българските граждани е именно твоето вестяване пред нас. Такива крадли и некадърници да се заключват в клетки със стоманени решеткки и с три катинара. Да не могат да мърдат наникаде.
12
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
др.Импексова напоследък взе да познава,дните ви са преброени радвай се още малко,този стол ще го видиш вече на 36.03 незнам и на изборите дали ще влезнете!Но поздравление за едно-успя да съсипеш БСП
11
4
 
10
 
! Отговори
случаен минувач преди 1 година
кака Корни направи едно нещо в това правителство - все пак публично се прочухме, че не снабдяваме украйнините на Русия с оръжие, както искаха хамериканците и както бяха накарали оня невменяемия кулеба да дреме тук 3 дни да се пречупим. Добре че беше кака Корни, иначе Киро си сваля гащите и без да види кой е отзад
10
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За 10 години Боко нищо не направи в социалната политика!Само гешефти!
9
13
 
9
 
! Отговори
буци преди 1 година
голем праз пенсиите - те тези с ниски пенсии измряха покрай ковида. Новите са добри - над 700 лева пенсия е добра. Много млади хора живеят с такива суми с по 2 -3 деца даже.
8
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въпреки всичко Нинова води социална политика,да разлика от крадливия и стиснатия Боко!
7
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С пенсиите искат да купят мнението на народа и да се задържат на власт.Те докато гласуват пенсиите ще откраднат още милиарди.По-добре още сега да се махат докато не са изтеглили още заеми.
6
4
 
19
 
! Отговори
реалист преди 1 година
Заглавие от по-долу:"НСИ: Годишната инфлация за май прескочи 15%.Най-много са поскъпнали ток, вода, парно, храни и транспорт"...Време е за ОСТАВКА некадърници и родоотстъпници
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бюджета може да се гласува в часта си за пенсии и социални и това ще го гласуват на второ четене.
4
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мафията Боко,Доган никога не са водили социална политика!В грабенето е тяхната сила!
3
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може да няма нинова- в смисъл може да не е тя министър, но повишение на пенсиите ще има! Дет се вика: И без петел ще съмне!
2
6
 
21
 
! Отговори
Радньо преди 1 година
Партизаните изпаднаха в паника, кокала се изплъзва. Ех, биволице толкова си можете. В един следващ парламент едва ще минете 4%.
1
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що мa?