Бурна политическа седмица, протести за и против кабинета

Днес ще се проведе "Марш за европейска България" пред президентството
20 юни 2022 07:26, Йоана Цонева
74
Бурна политическа седмица, протести за и против кабинета
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Тази вечер в 18 часа пред президентството е насрочен "Марш за европейска България - в защита на парламентаризма и демокрацията", организиран от инициативата "Правосъдие за всеки".

В 18:30 пред парламента е насрочен граждански протест в подкрепа на правителството.

Такива демонстрации се очаква да се проведат и във вторник и в деня на гласуването от депутатите на вота на недоверие и може да се каже, че предстои бурна политическа седмица. .

Във вторник пред парламента се организира и митинг на партия "Възраждане" с искане за оставка на правителството и свикване на предсрочни парламентарни избори.

В сряда ще бъде гласуването на вота на недоверие към кабинета на премиера Кирил Петков и за да имат управляващите мнозинство в пленарната зала, са им нужни още няколко гласа.

Също така предстои избор на нов председател на Народното събрание, след като Никола Минчев беше отстранен, съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Очакванията на управляващите и новите независими народни представители са част от депутатите на "Има такъв народ" да гласуват с "въздържал се" на вота в сряда. От управляващата коалиция са категорични – пазаруване на депутати няма, но се надяват на гласуване по съвест, а тя да е в полза на кабинета "Петков".

А вносителите на вота на недоверие от парламентарната група на ГЕРБ смятат, че след загубата на мнозинство на управляващите в парламента, единствената алтернатива за страната са предсрочни избори. По думите на партньорите в управляващата коалиция на "Продължаваме промяната", "Демократична България" и БСП конфигурацията на парламента няма да се промени след нови избори.

Приемането на актуализацията на бюджета и законовите промени трябва да бъдат приоритет за правителството в момента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
2
 
! Отговори
Рашков преди 1 година
Купуването и ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ ,вече е РАЗРЕШЕНО....Ха-ха-ха....АПЕЛ към ГЕРБ,ДПС, ИТН и Възраждане- КУПУВАЙТЕ РЕЦИПРОЧНО гласове от ПП"ПП" нали според Просто Киро това е демократично ....С техните камъни по техните глави....
62
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едва ли има нещо по цинично от това група *** да кръстят своето шествие "Марш за европейска България-в защита на парламентаризма и демокрацията"и това мото да бъде издигнато само и единствено за защита на един продажен индивид гордо извоювал своето име-Киро Простото!
61
6
 
8
 
! Отговори
До 58 преди 1 година
Баровците живеят по-добре,защото досега ни управляваше 12г.хунта.Вече ще е по-добре за народа,начело с млади,образовани и необвързани политици.
60
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За първи път виждам протести срещу опозицията,явно дните на"управляващите"са преброени!
59
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без Русия, няма Европа, има Еврабия, образовайте се от научни източници, не пропагандни псевдоинтелектуалци. Въпрос на география и генетика.
58
4
 
9
 
! Отговори
xoxo преди 1 година
А ПП е партия на американското посолство.Честито.
57
1
 
12
 
! Отговори
Ес преди 1 година
Според мен тук ще си е зле като досега - ес не иска да бьдем добре от колко години сме там единственно по зле става за обикновенните хора докато баровците стават все по богати поне мое наблюдение
56
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бурна,бурна,колко да е бурна,фиаското с проекта Кирее и Ко е пълно,хората които го инсталираха тук вместо да изпишат вежди на българите те им извадиха очите!
55
2
 
6
 
! Отговори
Шефа преди 1 година
Очаквам политиците в Парламента да се самоунищожат и от глупост да допуснат други партии в НС ,а те да духат супата!
54
1
 
10
 
! Отговори
Ес преди 1 година
Нямам познати които учат на запад но да нали им станахме слуги6 човека от някогашната компания работят в - ес, строители чистачи, шофьори и две жени от бившият клас знам че са там като проституткиОт 10 човека някогашната компания 4 сме тук - тоест 3 *** един почина на-42 от рак
53
3
 
14
 
! Отговори
До58 преди 1 година
Ще ходя да протестирам където реша и срещу когото реша не си ти човекът който да ми даваш наклон на фууя!в/Въпреки всичките нови грантове раздадени от фондация Америка за България дните на продажника Киро Простото са преброени!
52
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възраждане е партия на ГЕРБ. Каквото му нареди Борисов Костадинов това ще прави.
51
1
 
6
 
! Отговори
Пп преди 1 година
Киро и кокорката направиха парата е вярно не можаха да вкарат - рсм за наша сметка но ако хората ги изберът пак в което се сьмнявам ще решьт и този вьпрос
50
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 48:Ще ти отговоря:ЕС ни дава възможност за добро образование.Всеки един от нас без иключение има познат или роднина зад граница,който работи или учи.Няма да излезнем от ЕС,но трябва ли да търпим Кирчо и Кокорчо да ни лъжат?
49
3
 
1
 
! Отговори
До 57 преди 1 година
Ами отивай да протестираш пред Козяк, кво ми пишеш тук?
48
3
 
7
 
! Отговори
До55 преди 1 година
Вярно бе,те тия продажни непрокопсаници в лицето на Киро&Ко гаарга ни ги насади тук,или викаш си ги"избрахме"?
47
1
 
0
 
! Отговори
До 48 преди 1 година
Като ти гледам правописа, ако бях работодател щях да ти давам трицифрена заплата. Вероятно и работа за толкова щеше да вършиш.
46
5
 
2
 
! Отговори
До 49 преди 1 година
Ей тоя Козяк... Научил едно име на улица и го повтаря като умопобъркан. Ами, като смяташ, че коренът на абсолютно всички проблеми в България произлиза от там - отивай да протестираш там.
45
5
 
9
 
! Отговори
Вьзраждане преди 1 година
Надявам се вьзраждане да са сериозни ще гласувам като мнозинството бьлгари за тяхИзльгах се да дам глас за киро и кокор подведох се, заради радевНикак няма да ми липсват
44
0
 
7
 
! Отговори
Против преди 1 година
Правосъдие за всеки са точно олигарсите Панов, Ристю и т.н.