Йорданов: Не сме чували такъв език, като от Асен Василев

Премиерът Петков нямал усещането, че е българин
Обновена: 21 юни 2022 17:04 | 21 юни 2022 15:00, Нели Христова
1
Йорданов: Не сме чували такъв език, като от Асен Василев
Снимка: БГНЕС

"Това е въпрос с първоначална сума от половин милион, която преди няколко дена стана въпрос за 3 милиона, а до утре можe да е 20 милиона". Така председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов коментира пред БГНЕС дали предстоящият вот на недоверие срещу кабинета "Петков" ще мине утре.

Още по темата

Той заяви, че никога в парламента не сме чували такъв език, какъвто днес употреби вицепремиерът и финансов министър Асен Василев.

Тошко Йорданов заяви, че премиерът Кирил Петков няма усещането, че е българин и не разбира колко е болезнен македонският въпрос за българите.

"Той е изнесен от баща си извън България, когато е бил 6-7 годишен. Прибрал се е преди няколко години и е живял в съвсем друга среда. Оттук нататък Петков няма никакъв срам и спирачки да върви против интересите на България, защото той не усеща България като своя родина", заяви Йорданов и добави: Нашата обща вина е, че той е премиер на България.

Йорданов също днес е разбрал, че утре ще има заседание на Комисията по външна политика, което той го е чакал от три дена.

"Ние ще бъдем против така нареченото френско предложение. Никога няма да приема, че има македонски език. Това е абсурдно, има български диалект в онази част на България, в която в момента съществува държавата РС Македония. Вътре в това предложение един от моментите е, че на нас ни позволяват да изкажем мнение, че ние не сме съгласни със съществуването на македонски език. Но останалите 20 държави го приемат. Никога няма да подпишем подобен абсурд", каза депутатът от ИТН.

"Започваме преговорите и те някога ще премахнат езика на омразата, някога ще променят учебниците. И за това гарантира Франция като в прекрасния детска шега - гаранция Франция, която звучи много на място", каза още Тошко Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари