Кабинетът падна, но ПП, ДБ и БСП бележат ръст в одобрението на българите

Искащите нови избори губят подкрепа
372
Кабинетът падна, но ПП, ДБ и БСП бележат ръст в  одобрението  на българите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Партиите от сваленото правителството на България събират одобрението на българите за разлика от формациите, които настояват за нови избори. Това показват данни от 1 юли на авторитетното международно издание „Политико“ (Politico).

Още по темата

Според проучването „Продължаваме промяната“ съумява да намали разликата с ГЕРБ на 3 процента, като само преди месец разликата между двете формации беше двойно по-голяма – 6 на сто в полза на партията на Бойко Борисов. Сега ПП има 21% срещу 24% за ГЕРБ.

БСП също печели доверие. БСП е добавила два процента към рейтинга си  от март насам, като за последния месец ръстът й е с още 1 процент и вече е 12%

И третата формация от правителството в оставка, „Демократична България“, също бележи ръст с 1% през последния месец.

Данните на „Политико“ показват още, че спадът на „Има такъв народ“ на Слави Трифонов продължава и от 6 на сто подкрепа преди месец вече могат да разчитат на 4%.

Очевидно е, че излизането от правителството не води до ръст на рейтинга за тази формация и от първа политическа сила преди година при предсрочни избори тази есен при този тренд ще бъде извън парламента.

„Възраждане“ също не се радват на възходящ ръст на подкрепа и бележат спад от 10% на 9%. ДПС също регистрират по-малка подкрепа в сравнение с преди месец - от 11 на 10 %. Данните на движението обаче не бива да ни изненадват, защото те не зависят силно от политическата обстановка в страната за разлика от другите.

Проучването на Политико недвусмислено показва, че действията на ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“ за свалянето на правителството и изправянето на страната пред 4-ти избори за една година и половина, не срещат подкрепа в обществото. Напротив, това води до консолидация и повишаване на подкрепата около „Продължаваме промяната“, БСП и „Демократична България“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


372
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
277
3
 
9
 
! Отговори
Влака с критиката преди 1 година
До АнтропологКирето днес по нова тв каза ,че и без това вземаме в момента цялото количество азерска газ през турската тръба,тая връзка я направиха за ПР и комисионни врътки
276
10
 
10
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 1 година
Хората искат да станем нормална европейска държава, а не мафиотска руска провинция.Импичмънт на проводника на руските интереси Грипен Решетников Радеф !
275
7
 
25
 
! Отговори
Лайно Канадско преди 1 година
хайде да си се прибираш вече в канада, доста осмърде света
274
4
 
9
 
! Отговори
Стамболов преди 1 година
Парите за магистрала Хемус се изпариха ,а тази есен можеше да правим откриването и ако не бяха спретнали номер на бойко с млада жрица на платената любов и млад информатик любител на фотошоп.
273
0
 
8
 
! Отговори
Вики Хитрева преди 1 година
Една ачка от ИТН не разбрала ,че ПП се отказаха да прави правителство и подала оставка от парламента (скрита подкрепа за ПП) и сега чека да я уредят посланнича в Бахамите...
272
3
 
11
 
! Отговори
Айщайн преди 1 година
Тия такива са ги зсабъркали ,че не искат да правят сега правителство щото идва супер гладна и студена зима-Зимата на кирето,Асен и Ленчето. Айнщайн е казал "вселената и Кировата глупост е безкрайна ,но за първото не съм сигурен"
271
3
 
8
 
! Отговори
Социолог преди 1 година
До Антрополог2 пъти с по 30% ще скача газта откакто Кирето уреди евтината газ...Добре ,че имаме договор с азерите от времето на ГЕРБ ,но и теа количества Кирчо иска да ги взема като плаща комисион и на гърците.... Е не е ли велик ....?
270
4
 
15
 
! Отговори
Фактите преди 1 година
Когато БСП и ДБ не си вади организацийките да протестират, ПП събра 5 човека бяша му на Киро и 4 лелки рода на протеста .Иначе щели да си връщат България.Същата България която докараха до крах,а народа е с -40% по беден-ФАКТ!
269
3
 
13
 
! Отговори
Антрополог преди 1 година
Кирето изхарчи стотици милиони лева за да купува азерска газ от гъците,която идва през турците.При условие че имаме директна тръба с турците.Колко ли му е комисиона от гърците за безвъзмездната финансова помощ която българските граждани ще плащат на гърците дълги години... Единственото е ,че не купува от турците оти турците са лоши хахаха балък...
268
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И на края да обощим ; Борис Джонсън падна заради политиката която води спрямо Русия, падна и кабинета на Петков по същите причини и ще продължават да падат още щото това е една от фазите на специалната операция
267
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видяхме ръстът на одобрение. Точно 25 човека отидоха пред НС за подкрепа. Парите Привършиха. Промяната Почина.
266
1
 
8
 
! Отговори
Ще ни съдерат кожите преди 1 година
До Анонимен С една дума ,готвят се тотални фалшификации на изборите ,в полза на най бързо провалилите се демократи ,зад които се подава суратя, на Сатаната отвъд Океана, ..,със смъкнати *** ,гол , но нагъл и освирепял ,като истински демократ с крак над пропаста .
265
6
 
6
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Да живее България и Русия - смърт и проклятие на всички русофоби и содомолюбци
264
4
 
6
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Радев -служебно правителство - преврат и затвор за русофобите продажници
263
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То като манипулациите за Украйна уж бият пък после бити.Тези поръчкови глупости вече не вършат работа.
262
3
 
3
 
! Отговори
Безпартиен преди 1 година
Спокойно, нашият президент Румката ще оправи положението! Просто имайте малко търпение.
261
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи... излезе едно изследване (сред 1000 човека, незнайно как подбрани), че бележели ръст и веднага това се представя като факт!!!? Бе от кога социологията е точна наука?!!! Ами да не правим избори тогава ами само социологическо проучване... По-евтино ще ни излезе :) Моято социология сред приятели и познати ми показва друго - свършиха и точка!
260
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи бележи ръст долното племе , което иска да купува олио по 6-7 лв. , бензин по 4 лв., домати по 4 лв. , хляб по 2 лв !! Браво ,бе ! Кои са тези мазохисти ?
259
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
E това поне ще успокои малко Кирил Петков , които се беше наплашил ,че не контролира кокала и изпадна в паника.
258
17
 
6
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Доста недоволни от ръста на подкрепата на ПП, БСП и ДБ са се поствали дотук. Не им харесва, но това е реалността.