Кабинетът падна, но ПП, ДБ и БСП бележат ръст в одобрението на българите

Искащите нови избори губят подкрепа
372
Кабинетът падна, но ПП, ДБ и БСП бележат ръст в  одобрението  на българите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Партиите от сваленото правителството на България събират одобрението на българите за разлика от формациите, които настояват за нови избори. Това показват данни от 1 юли на авторитетното международно издание „Политико“ (Politico).

Още по темата

Според проучването „Продължаваме промяната“ съумява да намали разликата с ГЕРБ на 3 процента, като само преди месец разликата между двете формации беше двойно по-голяма – 6 на сто в полза на партията на Бойко Борисов. Сега ПП има 21% срещу 24% за ГЕРБ.

БСП също печели доверие. БСП е добавила два процента към рейтинга си  от март насам, като за последния месец ръстът й е с още 1 процент и вече е 12%

И третата формация от правителството в оставка, „Демократична България“, също бележи ръст с 1% през последния месец.

Данните на „Политико“ показват още, че спадът на „Има такъв народ“ на Слави Трифонов продължава и от 6 на сто подкрепа преди месец вече могат да разчитат на 4%.

Очевидно е, че излизането от правителството не води до ръст на рейтинга за тази формация и от първа политическа сила преди година при предсрочни избори тази есен при този тренд ще бъде извън парламента.

„Възраждане“ също не се радват на възходящ ръст на подкрепа и бележат спад от 10% на 9%. ДПС също регистрират по-малка подкрепа в сравнение с преди месец - от 11 на 10 %. Данните на движението обаче не бива да ни изненадват, защото те не зависят силно от политическата обстановка в страната за разлика от другите.

Проучването на Политико недвусмислено показва, че действията на ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“ за свалянето на правителството и изправянето на страната пред 4-ти избори за една година и половина, не срещат подкрепа в обществото. Напротив, това води до консолидация и повишаване на подкрепата около „Продължаваме промяната“, БСП и „Демократична България“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


372
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
2
 
11
 
! Отговори
Д-р Ох Боли преди 1 година
За такива и Белене е курорт!!!!
256
6
 
12
 
! Отговори
Хан Аспарух преди 1 година
Това само потвърждава какъв загубен народ сме! Малкоса ни биле 200г. византийско и 500г. турско робство!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
255
5
 
14
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
Още една глава бе отрязана на западната ламя от Владимир царевич..следващата май ще е на Шолц..както вървят нещата.. !
254
0
 
21
 
! Отговори
Иван Стратиев преди 1 година
Дори в търговията остана повече морал и съвест - калпавите домати настрани по 0,60, хубавите по 2,00. При журналистите /като при политиците/ нивото е паднало под търговците и ***: плати някой - "вируса идва", плати друг - "инфлацията е само 9%", плати трети - "*** ще спечели, Пульо след него". Време е и дори баба Гицка - наивната да разбере, че медиите вече само лъжат ... за пари. Не само у нас, но и навсякъде!
253
1
 
15
 
! Отговори
Сега преди 1 година
Още повече ще бележат ръст гоооолем
252
5
 
22
 
! Отговори
Дедо ви Ванго преди 1 година
Абе хора така и не се научихте да не вярвате на отр.пки като Алфа и Политико разни . Един господ знае колко пари получават за прогнозите си от ПП,ДБ и БСП .
251
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко струва такава статия? Познавам много, които гласуваха за ПП и яростно ме агитираха и аз да гласувам за тях. Три месеца по-късно мънкаха и се срамуваха от избора си. Сега мечтаят да видят "промяната" зад решетките.
250
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българинът е най-*** същество, показа го с гласуване за ПП. Пожела да го управляват лъжливи, крадливи, некомпетентни пуцаджии от Харвард.
249
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде са тези доволни българи, които одобряват падналите от власт и им носят ръст на доверие? КЪДЕ???
248
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде бе!
247
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слави феса и тошунку маймунка с копейкина днес ни направиха фесове и пилотки...Те погребаха България.
246
51
 
13
 
! Отговори
Anatoli преди 1 година
На предишните избори не гласувах за никой! На тия ще гласувам за ПП .
245
4
 
31
 
! Отговори
И откъде са данните преди 1 година
на "Политико"?Няма информация,че това издание е провеждало проучвания на общественото мнение у нас.Значи то разчита на проучване от наша агенция, най-вероятно близката до падналото правителство Алфа рисърч.Тази агенция представя желанията на провалените политици от падналото правителство като реалност,тоест пак живеят във виртуален свят.Но това е пътят към последващи провали,като не си даваш сметка за грешките си,а смяташ,че си непогрешим, много бързо ще опиташ пак от същото-провал.
244
2
 
25
 
! Отговори
Дали преди 1 година
Не знам кой бележи ръст но българите разбраха, кой командва България и Европа. Последният политически проект категорично показа кой кой е.
243
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЕСЪМНЕНО, ЧЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ ПРОМЯНАТА, КОЯТО ЩЕ ИЗПРАТИ ГЕРБ И ДПС ВЪН ОТ ЖИВОТА НА БЪЛГАРИЯ И НЯМА ДА ДОПУСНЕМ МАФИЯТА И ОБРЪЧИТЕ НА ПРИЯТЕЛСКИТЕ ФИРМИ!!!
242
4
 
29
 
! Отговори
Сашо преди 1 година
Щом им се вдига популярността не ПП, ДБ и БСП - значи има много фенове на 3,50лв/л бензин и 3,60лв/л дизел - харесва им на хората това...или двуцифрената инфлация също....хляба 2 лв.....не се оплаквайте ей - цяла нация милионери...
241
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бе да бележели ръст.То биба бива слагачество ама чак пък толкова ...
240
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Престанете да лъжете хората.,Вече никой не ви вярва.
239
1
 
12
 
! Отговори
Лакардии преди 1 година
Няма какво повече да се пънете за мамене на отцепници от останалите партии... ПП не успяха да дръпнат още цепеняци до 121 и сдадоха мандата. По всичко изглежда че вече сабя ще покаже на изборите есента. От тук натам всичко ще са предизборни лакардии .... ;-)
238
7
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
цитираните "партии" да благодарят на безумщината на гербоХунтата,която в яростта си ,лаейки против тях,вместо да "извадят очи","изписаха вежди"..Но,такова е нивото на гробарите...Калинките около "почетния пандизчия от Чехия"..