Карадайъ обвини БСП, че вкарва партийните теми в дневния ред на НС

Имало опити за реставрация на комунизма
Обновена: 27 юли 2022 16:24 | 27 юли 2022 13:14, Камелия Цветанова
32
Карадайъ обвини БСП, че вкарва партийните теми в дневния ред на НС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Опитът теми за партийни форуми да бъдат включени в дневния ред на Народното събрание, наистина ме изненада. Така председателят на ДПС Мустафа Карадайъ коментира пред журналисти в парламента намерението на „БСП за България“ да внесе проекторешение за законодателна програма за следващите шест месеца. По искане на опозицията предложението на левицата бе отхвърлено от дневния ред, след като се предвиждаше това да бъде първа точка за четвъртък.

Още по темата


През 1991 г. комунистическата конституция беше отменена, член първи вече го няма, каза Карадайъ. Водещата роля на комунистическата партия вече я няма, добави още той, цитиран от БТА.

Карадайъ каза, че в някаква степен все пак е било разбираемо искането проекторешението да влезе за разглеждане в парламента. "Защото се нагледахме на опитите за реставрация на комунизма от десните болшевики и столетниците комунисти", добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
8
 
14
 
! Отговори
Вече преди 1 година
1 година гледаме координирана атака ДПС ГЕРБ. Крепостни селяни бате ви Боко и Доган ви оставиха най-долнопробна та нация позната в Европа. Сега имате възможност пак да си ги върнете!!!!
4
9
 
19
 
! Отговори
аноним преди 1 година
Чужди партии нямат място в Българския парламен, Който живее в чужбина, няма право на глас при изборите
3
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турчина е прав в случая а БСП имат толкова общо с комунизъма колкото Байдън със здравия разум
2
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали комунизма ще се завърне след консенсус между най-развитите капиталистически страни,както е искал Маркс или след поредната световна война и революция,тепърва ще видим.
1
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма значение какво мисли турчина.Комонизма ще се завърне един ден,защото друг път за решаване на световната катастрофа на капитализма -няма.