Експерти с оценка: Радев ще сбърка, ако възобнови преговорите с "Газпром"

Каквото и правителство да назначи президентът, ще му бъде трудно
175

Очаква се държавният глава Румен Радев да издаде указ, с който да разпусне 47-ото Народно събрание и да насрочи предсрочните парламентарни избори през октомври.

"Има всякакви предизвикателства пред България в момента. Каквото и правителство да назначи президентът, ще му бъде трудно. Не само поради конституционните ограничения пред него, а просто поради факта, че има много неща за правене и всичките са спешни", коментира политологът Явор Сидеров в "България сутрин".

Още по темата
"Хаосът го предизвика Радев, когато на времето излезе с този юмрук и каза, че ще изгони мутрите, ама не видях да е прогонил някого. Единствено успя да скара всички тези протестиращи до такава степен, че да не могат да се траят един друг. Успя да се изпокара много грозно с тези, които го издигнаха за президент. Успя да се скара с ДПС и не остави никакви шансове за разговори помежду им заради това, че той искаше да ръководи държавата чрез нормално избрано правителство, но да са марионетки", заяви пиар експертът Нидал Алгафари.

Той добави, че Радев е инсталирал във властта "Продължаваме промяната" и те са ни докарали до най-тежката криза, която ще преживеем.

"Личности в служебни кабинети би било чудесно, ако можехме да имаме, но ние ако можехме да инсталираме личности в служебни кабинети, щяхме да можем и в редовните парламенти. Последните 3-4 парламента показват друго - отсъствието на личности. Служебното правителство е преход между една несъстояла се власт и следващата. Служебното правителство предполага компетентни хора", коментира политологът пред Bulgaria ON AIR.

Според Алгафари който и да е начело на служебното правителство, Радев ще управлява и ще прокарва политиката, която смята, че е най-правилна. Опасенията на част от обществото е, че ще се опита да ни върне към отношения по-близки с Русия. Той поясни, че служебният кабинет ще изпълнява желанията на президента.

Сидеров изтъкна, че диверсификацията е приоритет номер 1 и ако Радев възстанови преговорите с "Газпром", ще сбърка много. По думите на пиар експертът най-важното назначение в служебния кабинет ще бъде на министъра на вътрешните работи, защото ако той ще действа като Бойко Рашков или ще бъде отново той, това ще постави съмнения честността на изборите.

"Това, че си въобразяват, че като събереш нещо механично, то ще се умножи, не е така. Коалиция между "Продължаваме промяната" и "Демократична България" ще бъде много добра за 4-5 фигури в ДБ, които ще намерят своите избираеми места, защото те са на ръба дали ще влязат в НС. По-силно е, когато ти имаш електорална тежест в НС и да я дадеш след това в някаква коалиция", настоя Алгафари.

Според Алгафари лидерите на политически формации дотолкова са се намразили един друг, че залагат на карта не само тяхната партия, но и целия национален интерес на България.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
4
 
16
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
Объркали сте се!!! Ще нахраним няколко комисионери и няколко американски компании с екстрапей. Обикновеният беден народ ще духа супата или каквото му подадат. Съдбата на търсещите спасители.
129
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полша и Финландия прибраха по 2 милиарда долара когато ЕС осъди Газпром за монополно високи цени. Тогава русофила Борисов се отказа да вземе полагащите ни се пари. Сега Полша и Финландия отново ще осъдят Газпром за едностранно прекъсване на договора и ще получат по 2-3 милиарда долара неустойки. България отново ще бъде прецакана от българските русофили в управлението.
128
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе пуйките от Днес, отворих да чета оценката на експерти пък вие вътре сте сложили брътвежите на Алгафари!? Оправете си заглавието!
127
2
 
16
 
! Отговори
хаха преди 1 година
Да им пик..аем на главите на експертите
126
9
 
22
 
! Отговори
гост преди 1 година
НЕЗАБАВЕН РУСКИ ГАЗ И ПЪЛНЕНЕ НА ЧИРЕН ДО ДУПКА . СВАЛЯНЕЦЕНАТА НА ДИЗЕЛА И БЕНЗИНА С 1 ЛЕВ НАДОЛУ . СПИРАНЕ НЕЗАБАВНО НА УМИШЛЕНАТА ИНФЛАЦИЯ И ПРЕГЛЕД НА ВСИЧКИ СДЕЛКИ НА КОРНЕЛА ЗА ПАТРОНИ , ОРЪЖИЯ И КМИСИОНИ . РАЗСЛЕДВАНЕ НА МИЛИАРДИТЕ УСВОЕНИ НЕЗНАЙНО . ЗА ВИНОВНИЦИТЕ ЗАТВОР , КАКТО Е ВЪВ РУМЪНИЯ . ТАМ СЪЩО ИМАШЕ КОРУМПИРАНИ МИНИСТРИ , НО ЗА РАЗЛИКА ОТ БЪЛГАРИЯ ГИ ВКАРАХА В ЗАТВОРА . И НЕ СА ЕДИН ИЛИ ДВАМА . РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС . БУЛЗИТ . БЪЛГАРСКИЯ ЛЕВ Е СИМВОЛ НА БГ
125
17
 
11
 
! Отговори
До населението преди 1 година
Това население, което е настроено да пълзи робски по корем пред азиатската ко.чи.на е силно намаляло. Основно безмозъчни бабишкери и нискообразовани некадърници и общаци, които оправдават личния си провал с ЕС, САЩ, НАТО и каквото се сетите. Тая пасмина не желае да живее добре, иска останалите, които живеят добре да слязат до тяхното ниво - в калта и мизерията.
124
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофили, разбирам ви розовите сънища, но плана на вашия лидер Путлера е да спира газа на цяла Европа и да ви клати и вас. Единствения шанс за евтин руски газ е веднага излизане от ЕС и НАТО и молба към вашия вожд за прошка което няма как да стане.
123
5
 
23
 
! Отговори
Населението преди 1 година
Е силно русофилски настроено. Ако имаше умно политици, щяха да оползотворят този всеизвестен факт, така че да е от полза за всички страни.
122
8
 
39
 
! Отговори
Пижо преди 1 година
Да бе, хем ще мръзна цяла зима, хем ще плащам 5-торно, за да спасявам изпадналата в колапс американска икономика! Незабавни преговори с "Газпром"! Естествено, че цените ще са по-високи, след кре**енизма на Киро Американеца. Но пак ще сме на сметка! И възстановяване на дипломатическите отношения с Русия!
121
31
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако започне преговори е национален предател. Руснацити прекратиха действащ договор едностронно. Тяхно си решение, да си ***.
120
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че той Радев има заповед от Митрофанова да сключи нов договор с Газпром за да спаси руските си братя от големи теустойки заради едностранно прекъсване на договора с несъществуващи в договора искания за плащане в рубли. Заради лиготиите на Путин Газпром може да бъде осъден от България да заплати стотици милиони евро, именно заради тези стотици милиони Радев е натоварен от Кремъл да подпише нов договор с клауза че той обезсилва стария със задна дата
119
6
 
23
 
! Отговори
до 126 преди 1 година
Абе като чуя диверсификация и вече портфейла ми се свива ... под диверсификация нека не разбираме замяната на евтин газ от Русия със скъп от другаде.
118
3
 
25
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Тук не става въпрос за преговори. Имаме си договор до края на годината. Плащаме си по него и си получаваме евтин и сигурен газ.
117
3
 
21
 
! Отговори
Сложно е преди 1 година
Не всички са с високи доходи, когато ползваш скъпа енергия, това вдига себестойността на продукцията и стоката става непродаваема, да разчиташ на газ от танкер е като да пращаш писмо с пощенски гълъб, вятърните генератори и те са малко вятър работа...и отделно като се повиши безработицата и децата ревнат гладни, може и някоя тиква счупена да цъфне посред зима...
116
11
 
6
 
! Отговори
пфф преди 1 година
С Газпром имаме договор до края на годината, да го изпълним и след това пълна диверфикация,а може и по-рано да стане това, какво му е толкова сложното
115
3
 
15
 
! Отговори
Абе преди 1 година
И тоя Блинкен е едно тарикато олигархче.
114
6
 
29
 
! Отговори
експерт преди 1 година
Ще сбърка пред кого? Пред Блинкен или пред българския народ? Разликата е огронма, интересите са противоположни.
113
6
 
21
 
! Отговори
Изключително умен преди 1 година
Спокойно Радев може да си възстанови отношенията с братския и обичан руски народ. Това ще е добре и за ЕС, ще помрънкат за отчет, иначе и те повечето няма да имат против да последват един такъв светъл пример.
112
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОТ ОМРАЗА КЪМ РУСИЯ САМИ ЩЕ СЕ ЗАТРИЕМ ПРОСТО НЯМАМ ДУМИ
111
5
 
17
 
! Отговори
В момента преди 1 година
Топ русофоба на Републиката е наш Боцо Банкянски. Здраво го държат с нещо.